Alles wat je moet weten over de finale van de Fortnite World Cup 2019 

Alles wat je moet weten over de finale van de Fortnite World Cup 2019 2019-07-26T12:59:05
Na tien weken van kwalificatie is het nu eindelijk zover: de Fortnite World Cup Finals staan op het punt om te beginnen. Volg vanaf vanavond 19:00 het toernooi waar niet minder dan 30 miljoen dollar te verdienen valt, en met een beetje geluk zien we een van de vier Nederlandse deelnemers nog wel een hoofdprijs winnen!

De Fortnite World Cup Finals gaan vrijdag 26 juli om 19:00 officieel van start. Gedurende drie dagen zal er om een prijzenpot van maar liefst 30 miljoen dollar worden gestreden, hoewel iedereen die meedoet sowieso al $50.000 op zijn rekening bij mag schrijven. Zo’n bedrag mag er natuurlijk wel wezen, of je nou dertig of nog maar veertien jaar oud bent. Want ja, sommige deelnemers aan deze World Cup zijn echt nog maar veertien! Het prijzengeld loopt bij succes alleen maar op, en op de winnaar van het solo-toernooi ligt zomaar even 3 miljoen dollar te wachten.


   

Nederlandse trots

Helaas zal dat enorme bedrag niet naar een Nederlander gaan, want de vier Nederlanders die zich voor de finale wisten te kwalificeren doen allemaal mee in duo’s. De zeventienjarige Mitr0 en zijn veertienjarige Engelse duo-partner Mongraal behoren volgens velen tot de favorieten in de duo’s. Het Nederlandse duo Quinten en Lnuef wist zich op de valreep voor het toernooi te plaatsen, door in week 6 de vijfde plaats te bemachtigen. Normaal gesproken kwalificeert alleen de top vier zich voor de finale, maar Quinten en Lnuef hadden geluk: twee teams in de top drie hadden zich al gekwalificeerd, waardoor de nummer vijf en zes naar de finale mochten. Daar zal je onze jonge Nederlanders niet over horen klagen! De laatste Nederlander die zich gekwalificeerd heeft voor het toernooi, Rojo, wist zich maar op het nippertje te kwalificeren door in de laatste kwalificatieweek samen met zijn duo-partner Wolfiez boven aan de lijst te beëindigen.

Hennes ‘Cookie’ Heijmans (18) is de teammanager van Atlantis, een esports-organisatie met een Fortnite-team dat behoort tot de beste teams ter wereld en dat het beste team in Europa is. Mitr0 valt onder zijn verantwoordelijkheid, en in een interview met Power Unlimited liet hij weten dat hij veel vertrouwen in zijn pupil heeft:

Dmitri (Mitr0) heeft vorig jaar en dit jaar al mee gedaan aan een aantal grote LAN toernooien en hij doet het bijna elk toernooi supergoed. Ik verwacht dus veel van hem, maar hij speelt natuurlijk wel tegen de beste 100 spelers van de wereld. Toch heb ik er vertrouwen in, hij heeft de ervaring en de vaardigheden, dus hij komt zeker in de top 10.

Fortnite World Cup Finals

Beroemdheden doen ook mee

De deuren van het toernooi openen vrijdag 26 juli al om 15:30 Nederlandse tijd, hoewel het toernooi om 19:00 echt pas begint met de Creative Finals. Hierbij strijden acht teams van vier tegen elkaar, waaronder het team van de populaire Twitch streamer Ninja. Dit is eigenlijk een soort van warm-up van de grote finales op zaterdag en zondag, maar toch wordt hier gewoon om een prijzenpot van $3.000.000 gestreden. Drie uur later, om 22:00, vindt het Pro-Am-toernooi plaats. Hierbij worden vijftig beroemdheden aan vijftig pro-gamers gekoppeld. Denk bij beroemdheden vooral aan bekende atleten, filmsterren of muzikanten zoals Marshmello, die een duo vormt met Ninja. Worstelaar Xavier Woods en acteur Chandler Riggs zijn twee andere bekende namen die hier te zien zullen zijn. Ook hier wordt gestreden om een prijzenpot van $3.000.000, hoewel de opbrengsten worden geschonken aan goede doelen naar keuze van de deelnemers. Lekker bezig, Epic!

 Fortnite

Het speelschema van de World Cup Finals

De eerste dag van het toernooi is dus vooral voor de fun, hoewel er alsnog met genoeg geld gesmeten wordt. Zaterdag gaat alles er echter een stuk serieuzer aan toe, want dan vindt het duo-toernooi plaats. In totaal worden er zes games gespeeld en voor middernacht Nederlandse tijd zijn de twee winnaars bekend. Als je vooral geïnteresseerd bent in de prestaties van onze landgenoten, dan is dit het moment dat je niet mag missen. De zondag, waar iedereen voor zichzelf speelt en waar geen Nederlanders aanwezig zijn, heeft dezelfde structuur.

Zie hier het volledige schema:

vrijdag 26 juli:

18:30 uur: Creative Finals pre-show
19:00 uur: Creative Finals
22:00 uur: Celebrity Pro-Am
01:00 uur: Einde show

Zaterdag 27 juli:
18:30 uur: Duos Finals pre-show
19:00 uur: Duos Finals
22:45 uur: Duos Finals winnaarsceremonie

Zondag 28 juli:
18:30 uur: Solos Finals pre-show
19:00 uur: Solos Finals
22:45 uur: Solos Finals winnaarsceremonie

 Fortnite in Fortnite

Meekijken in Fortnite

De Fortnite World cup Finals worden in het Arthur Ashe Stadium in New York gespeeld, waar zo’n 23 duizend man live mee kunnen kijken. Het grootste deel van de toeschouwers zit natuurlijk gewoon thuis voor de computer een livestream te volgen via YouTube of Twitch, hoewel Epic Games de optie heeft toegevoegd om de World Cup te volgen in Fortnite zelf. Dit betekent dat je tijdens het spelen van Fortnite in een klein hoekje onder in je scherm de World Cup kan kijken. Je kan dan ook kiezen welke speler je wil volgen, dus als je onze Nederlanders graag van wat dichterbij wil bekijken, dan kan dat. Volg alle zes games op zaterdagavond vanuit het perspectief van Mitr0, als je dat gaaf lijkt.

Of wij als Nederlanders aan het einde van de rit trots kunnen zijn op onze landgenoten, dat is niet zeker. Maar dat het een groot spektakel wordt met beroemdheden en een enorme prijzenpot? Dat wel!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord