Alles over de nieuwe subklassen, skills en krachten in de Destiny 2 beta 

Alles over de nieuwe subklassen, skills en krachten in de Destiny 2 beta 2017-07-21T14:50:32
Bungie heeft voor Destiny 2 nieuwe subklassen gemaakt en deze zijn vanaf vandaag voor iedereen speelbaar. Hier lees je alles over de speciale skills en krachten die hierbij komen kijken.

Een normale first-person shooter gaat natuurlijk om de guns waar je mee schiet. Destiny gaat om meer dan alleen dit. Net zo belangrijk als je wapens zijn jouw speciale vaardigheden en krachten. Iedere klasse heeft eigen subklassen en hier lees je alles wat je moet weten over de keuze die je maakt en de speelstijl die met die keuze komt. Of tenminste, over alles wat op dit moment in de Destiny 2 beta beschikbaar is.

Nieuwe krachten

Bungie heeft voor Destiny 2 behoorlijk wat aanpassingen gemaakt aan de drie speelbare klassen en bijbehorende subklassen. Je krijgt als je de beta opstart keuze tussen Warlock, Titan en Hunter en ze spelen allemaal net iets anders. Zeker met de toevoeging van 'Class Skills' heeft Bungie een groter onderscheid tussen de verschillende klassen kunnen creëren. Dit maakt jouw keuze ook net iets belangrijker.

Warlocks

Warlocks zijn de ruimtemagiërs en geleerden van Destiny. Tijdens de beta krijgen spelers die een Warlock als klasse kiezen toegang tot twee subklassen. Een van deze twee subklassen is nieuw en de ander is een aangepaste versie van een subklasse uit de eerste game. Warlocks hebben een eigen Class Skill genaamd 'Rifts'. Je hebt de keuze tussen twee verschillende versies. 'Healing Rift' verhoogt de snelheid waarop je geneest en 'Empowering Rift' verhoogt de schade die je doet. 

Dawnblade

De nieuwe subklasse voor Warlocks heet Dawnblade. Deze subklasse kent verschillende skills die ieder jouw stijl bepalen. Zo heeft Dawnblade drie verschillende soorten sprongen waar je uit kunt kiezen. De eerste geeft je meer controle over je sprong, de tweede meer snelheid en de derde een mix van beiden. Belangerijker nog, is het type granaat dat je kiest. Dawnblade heeft hier ook drie opties:

  • Solar Grenade - Een granaat die een zonnevlam creërt en tegenstanders die erin staan doorlopend schade doen
  • Firebolt Grenade - Een granaat die nabije tegenstanders raakt met een korte straal zonlicht
  • Fusion Grenade - Een granaat die aan tegenstanders kan blijven plakken en zo extra schade doet

Dawnblade

Experimenteer welke granaat je fijn vindt en kies welke jij denkt dat het beste werkt. De Dawnblade-subklasse heeft ook toegang tot twee clusters van perks. In de beta is één van deze twee clusters vrijgespeeld. Zo kun je wanneer je springt kort in de lucht blijven hangen door je wapen ergens op te mikken en kun je vanuit een sprong snel terug naar de grond dalen. Je belangrijkste skill is toch wel de nieuwe 'Super', een vaardigheid die je super krachtig maakt en je de kans geeft gemakkelijk verschillende vijanden achter elkaar uit te schakelen.

Daybreak, zoals de Super heet, geeft je twee vlammende vleugels en een groot brandend zwaard. Met dit zwaard kun je vervolgens projectielen afvuren die, wanneer goed gemikt, een tegenstander in één keer kunnen uitschakelen. Dawnbade maakt het ook mogelijk hoog boven het slagveld te zweven en van bovenaf enorme schade toe te richten. 

Dawnblade

Voidwalker

De tweede subklasse van de Warlock heet Voidwalker. Deze subklasse is grotendeels hetzelfde als in Destiny 1, met een paar tweaks. Zo kun je nu je granaat opladen door Super-energie op te offeren. Je drie granaten krijgen hierdoor extra vaardigheden. Je Vortex Grenade duurt langer, je Scatter Grenade volgt zijn doelwit en je Axion Bolt krijgt extra hittezoekende projectielen. Wat bijzonder aan de Voidwalker is, is dat het de enige subklasse in Destiny 2 is die gebruik kan maken van Blink. Blink is een speciale sprong waarbij je een korte afstand teleporteert.

De Super van de Voidwalker-subklasse heet Nova Bomb en wanneer je deze activeert vuur je een enorm bal donkere energie op je vijanden af. In Destiny 2 heb je keuze tussen een langzame variant die bij impact in verschillende hittezoekende projectielen breekt of een snellere die dit niet doet. De Nova Bomb wordt door velen gezien als de zwakste Super in Destiny 2, maar de Voidwalker compenseert dit met een sterke neutrale speelstijl.   

Voidwalker

Titans

Titans zijn de tanks van Destiny. Ook deze klasse heeft in Destiny 2 één volledig nieuwe subklasse en één aangepaste uit de eerste game. De Class Skill van de Titans maakt het mogelijk een barrière te plaatsen. Er zijn twee varianten van deze barrière. De 'Towering Barricade' is een grote muur van ligt die een bepaalde kant van een omgeving bijna volledig kan afzetten. De 'Rally Barricade' is een lage muur die het wapen van de speler erachter herlaadt wanneer hij of zij erachter schuilt. Wanneer een tegenstander door jouw barriere probeert te lopen doet dit alleen al behoorlijk wat schade.

Sentinel

Als je ooit als Captain America in een game hebt rond willen rennen, dan is Destiny 2 misschien wel iets voor jou. De nieuwe Sentinel-subklasse is namelijk precies dit. Je Titan krijgt een schild van Void-energie die hij kan werpen of kan gebruiken om zijn vijanden te beuken. Net als de Warlock heeft deze subklasse keuze uit drie verschillende sprongen. De eerste geeft je meer hoogte, de tweede meer snelheid en de derde een mix van beiden. Sentinel heeft ook drie granaten om uit te kiezen:

  • Supressor Grenade - Een granaat die schade doet en alle vaardigheden van de geraakte speler uitschakelt
  • Voidwall Grenade - Een granaat die een muur aan paarse vlammen op de grond plaatst
  • Magnetic Grenade - Een granaat die aan tegenstanders kan blijven plakken en twee maal ontploft

Sentinel

Ook hier kun je experimenteren met welke granaat jij het fijnste vindt, maar over het algemeen wordt de Voidwall Grenade als de zwakste gezien. In de beta krijg je toegang tot één cluster aan perks. Zo kun je een overshield en je health terugkrijgen bij melee kills, doet je melee na een melee kill meer schade en herlaad je jouw wapens sneller. Dit brengt ons eindelijk bij de Super van de Sentinel-subklasse en jouw kans om Captain America te spelen.

Sentinel Shield, zoals de Super heet, geeft de Titan een schild van Void-energie. Dit schild kan zowel offensief als defensief ingezet worden. Zo kun je er voor kiezen het schild te gooien en gebruiken om vijanden een mep te verkopen of om jezelf en teamgenoten te beschermen tegen schade. Het bijzondere aan de Sentinel-subklasse is dat het eigenlijk twee Supers in één zijn. Wanneer je activatieknoppen inhoudt, in plaats van kort indrukt, creëer je een Ward of Dawn. Dit is een grote bubbel van licht die jou en iedereen die er in staat van schade beschermt.

Sentinel

Striker

De tweede beschikbare subklasse van de Titan heet Striker. Deze is bedoeld om zo van dichtbij zo veel mogelijk schade aan te richten. De Striker-subklasse was ook beschikbaar in Destiny 1 en er is weinig veranderd qua perks. Deze subklasse heeft drie totaal andere granaten dan de Sentinel-subklasse. De Flashbang Grenade verblindt je vijanden kort, de Pulse Grenade doet korte bursts aan schade in een kleine omgeving en de Lightning Grenade schiet meerdere bliksemschichten vanuit één punt. Het mooie aan deze subklasse is dat je een perk hebt waar je automatisch twee granaten mee tot je beschikking krijgt. 

Een unieke vaardigheid van de Striker-subklasse is de mogelijkheid om na het sprinten een 'shoulder charge' uit te voeren. Deze vaardigheid heet Seismic Strike en doet ongeveer de helft van de health van een tegenstander aan schade. De Super van de Striker-subklasse heet Fist of Havoc. In de eerste game kreeg je de mogelijkheid een gigantische Hulk Smash uit te voeren met een grote area of effect. In Destiny 2 kun je deze aanval meerdere keren uitvoeren met een kleinere area of effect. Je kunt de gehele map rondsprinten en iedereen die je tegenkomt neerslaan. 

Striker

Hunters

De Hunters zijn de sneaky ninja's van Destiny. Deze klasse is snel, wendbaar, maar kan ook wat minder hebben. De speelstijl van een Hunter wordt perfect samengevat in de Class Skills. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om twee verschillende ontwijkende bewegingen uit te voeren. De 'Marksman's Dodge' herlaadt je wapen voor je en de 'Gambler's Dodge' vult jouw melee-energie weer helemaal aan. Deze Class Skills zijn perfect om de kogels van je tegenstander te ontwijken en altijd klaar te staan schade om terug te doen.

Arcstrider

De nieuwe subklasse van de Hunters heet Arcstrider. Deze subklasse geeft de speler de controle over een elektrisch geladen staf en is ook erg sterk van dichtbij. De sprongen van de hunter zijn anders dan die van de andere klasses. Met deze klasse spring je namelijk in één keer omhoog in plaats van dat je langzaam stijgt en daalt. Je kunt dan ook kiezen voor een double jump of zelfs een triple jump. De granaten van Arcstrider zijn in de beta ook alleen voor die subklasse.

  • Arcbolt Grenade - Een granaat die een straal elektrische energie naar nabije tegenstanders schiet
  • Flux Grenade - Een granaat die kan blijven plakken en zo extra schade aan een tegenstander doet
  • Skip Grenade - Een granaat die zich in meerdere hittezoekende projectielen opsplitst

Arcstrider

De perks van de Arcstrider-subklasse zijn voornamelijk gefocust rond melee-aanvallen. Wanneer je gebruik maakt van je Class Ability krijg je bijvoorbeeld extra melee range en wanneer je een melee kill mee maakt, vult je melee-energie zich weer volledig aan. Melee kills genezen je ook volledig wanneer je volle melee-energie hebt. 

De Super van de Arcstrider-subklasse heet de Arc Staff. Hiermee roep je een elektrisch geladen staf op waarmee je vervolgens vrij mee rond kunt rennen. Je bent sneller en verslaat bijna alle tegenstanders in één klap. Je kunt ook oneindig gebruik maken van je ontwijkende bewegingen en kunt deze vervolgens combineren met verschillende aanvallen. Het interessante aan de Arc Staff-Super is dat je bewegingscombinaties hebt. Zo krijg je een andere aanval als je kiest voor twee lichte aanvallen dan wanneer je kiest voor een lichte en dan een zwaardere.

Arcblade

Gunslinger

De Gunslinger-subklasse is een aangepaste versie van een subklasse die al in de eerste game te vinden is. De Gunslinger is volledig rond precisie gebouwd en beloont de speler die zijn headshots raakschiet. Deze subklasse heeft met de Incendiary Grenade een explosief dat tegenstanders in brand zet, de Swarm Grenade een granaat spelers in de buurt achtervolgt en de Tripmine Grenade een bewegingsgevoelige mijn die afgaat wanneer er een tegenstander langsloopt. 

De perks van de Gunslinger belonen precisie door na headshots je herlaadsnelheid de verhogen. Ook heb je de mogelijkheid een throwing knife te gooien die kort na impact ook nog eens ontploft. Je Super heet de Golden Gun en hiermee roep je een vlammend, gouden geweer op dat alle bijna alle tegenstanders in een schot doodt. Met de pers die in de beta beschikbaar zijn heb je een korte tijd om zes schoten af te vuren. 

Gunslinger

Welke klasse en subklasse kies jij? Laat het ons weten in de comments. De beta is vanaf vandaag open voor publiek en als je meer wil weten over de beta zelf, de multiplayer van Destiny 2 of gewoon wil weten wat wij ervan vonden, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord