Alle zekerheden en geruchten van de E3 2016 

Alle zekerheden en geruchten van de E3 2016 2016-06-10T12:36:31
Alhoewel we nooit helemaal zeker weten wat de E3 ons gaat brengen, zijn er toch een flink aantal games al bevestigd voor de beurs. Alie zet ze allemaal op een rijtje en voegt als kers op de taart ook nog een aantal sappige geruchten toe. The Last of Us 2, anyone?

In deze week vol met E3-voorpret vertel ik jullie vandaag meer over de zekerheden en de geruchten van de editie van 2016. Over welke games gaan we sowieso meer zien en horen, en welke games zouden zo maar eens hun (onverwachte) opwachting kunnen maken.

De E3 heeft altijd wel een aantal verrassingen voor ons in petto. Wie had vorig jaar verwacht iets te zien van The Last Guardian? Hartstikke leuk, maar stiekem is een beetje vastigheid in het leven ook wel fijn. Daarom hieronder alle games die zeker weten een plek hebben op de E3 van 2016.

   

De games op E3 2016

De games op E3 2016

   

Met onder meer Call of Duty: Infinite Warfare, Final Fantasy XV, The Legend of Zelda Wii U, Mass Effect Andromeda en Watch Dogs 2 best een aardig lijstje, toch? Onderstaande games, die weliswaar nog niet bevestigd zijn, maar logischerwijs wel hun opwachting zullen maken, mag je daar eigenlijk nog best aan toevoegen:

De games op E3 2016

   

Andere zekerheden betreffen onder meer twee noemenswaardig feitjes omtrent het EA Play-evenement. Zo zal er op 12 juni een aankondiging over Titanfall 2 plaatsvinden en kunnen aanwezigen er al aan de slag met Battlefield 1. Daarnaast heeft Nintendo bevestigd hun The Legend of Zelda Wii U te laten zien, maar de lippen op elkaar te houden wat betreft de NX. Ook zal Deep Silver aanwezig zijn op de E3 en daar zelfs een grote onthulling doen. 

   

Hetgeen uiteraard ook al vaststaat, is het programme van de E3-persconferenties:

Zondag 12 juni

  • EA 22:00 uur

Maandag 13 juni

  • Bethesda 04:00 uur
  • Microsoft 18:30 uur
  • PC Gaming Show 21:00 uur
  • Ubisoft 22:00 uur

Dinsdag 14 juni

  • Sony 03:00 uur
  • Nintendo 18:00 uur

E3 persconferenties

   

Zo, nu de zekerheden uit de weg zijn, kunnen we snel door met de mogelijke verrassingen. Hieronder vinden jullie vijf van de meest sappige geruchten over de E3 van 2016.

   

Red Dead Redemption 2

Volgens Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, is Red Dead Redemption een blijvertje, een echte franchise… Een game maakt echter geen franchise, zodat het wachten is op de aankondiging van Red Dead Redemption 2. Normaal gesproken, houdt men zich bij Take-Two en Rockstar Games altijd redelijk rustig op de E3, maar mocht men al een trailertje hebben liggen dan zou het zomaar kunnen dat Sony of Microsoft een fijne primeur aan hun presentatie mag toevoegen. 

   

Resident Evil 7

Dit zou maar eens de E3 kunnen worden, waarop de wereld eindelijk weer eens kennis gaat maken met een genummerde Resident Evil, zo eentje uit de hoofdserie, namelijk deeltje 7. Een vrij aannemelijk gerucht, niet alleen omdat er al zo lang op deze game wordt gewacht, maar ook vooral omdat ingewijden hun vermoedens hebben geuit en speurneuzen rond gesnuffeld hebben in de jaarcijfers van Capcom en daar deze geruchten mee konden voeden.

Resident Evil

   

The Elder Scrolls V: Skyrim Remaster

Met de DLC die voor Fallout 4 uitkomt, Doom dat alweer een poosje te spelen is en de bekend gemaakte releasedatum van Dishonored 2, vraag je je af waar Bethesda hun persconferentie mee gaat vullen. Een aankondiging van The Elder Scrolls VI lijkt eigenlijk uitgesloten… Wat echter wel zomaar zou kunnen, is een aankondiging van de remaster van Skyrim voor PS4 en Xbox One, inclusief ondersteuning voor mods.

   

God of War 4

Dankzij het portfolio van een artist weten we dat God of War 4 de Noorse mythologie als setting heeft. Dat de game eraan komt, is dus eigenlijk al een feit… De geruchten hebben in dit geval dan ook meer te maken met de link met de PS4 Neo, zo zou het dé game worden die de kracht van deze geüpdatet console moet demonstreren. En aangezien het vrij aannemelijk is dat de PS4K een momentje tijdens de persconferentie krijgt, zou 1+1 in het geval van God of War 4 best eens 2 kunnen zijn.

   

The Last of Us 2

Al sinds de release van The Last of Us gaan er geruchten over een tweede deel. Destijds eigenlijk alleen nog maar wishful thinking, maar ondertussen zou The Last of Us 2 best wel eens de “one more thing” aan het einde van de persconferentie van Sony kunnen zijn. Een demo lijkt onwaarschijnlijk, maar een kleine teaser geef ik een grote kans… Of is dat nog steeds wishful thinking?

The Last of Us

   

Veel plezier tijdens de E3 2016!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord