Alle E3 2015 zekerheden op een rij 

Alle E3 2015 zekerheden op een rij 2015-06-13T12:47:35
We lieten Alie de games op een rijtje zetten die jullie tijdens de E3 van 2015 gaan zien. Denk aan Fallout 4, Star Fox for Wii U en Doom. Hierbij vertelt ze wanneer je klaar moet zitten om deze en nog veel meer games te checken en wat de bijbehorende E3-geschiedenis is. Voorpret!

Gisteren zette onze Bas alle E3 geruchten al netjes op een rij voor jullie. Hartstikke leuk om te lezen over alle mogelijke onthullingen waarvan we met zijn allen hopen dat ze gedaan worden! Er zijn echter ook een boel dingen die we 100% zeker weten te zien gaan krijgen. Ontwikkelaars hebben er immers alleen maar baat bij ons een beetje lekker te maken met hun aankomende games, aangezien dit niet alleen flinke publiciteit, maar ook veel kijkers oplevert. In deze Feature heb ik, in het kader van wat fijne voorpret, deze zekerheden voor jullie verzameld!

E3 2015

   

De games van E3 2015

De E3 is natuurlijk altijd reuze spannend. Welke games worden aangekondigd? Welke shiny trailers krijgen we te zien? En welke blunders zullen geschieden? Ook in het verleden hebben al veel geschreven over een van de, zo tikte ik vorig jaar nog een Feature over de beste en slechtste momenten uit de geschiedenis van de conferentie. Als aanloop op de E3 van 2015 neem ik de games en gebeurtenissen met jullie door waarvan we zeker weten ze te gaan zien in de komende dagen. Hierbij eerst een overzichtelijke lijst met games die we te zien gaan krijgen, waarna ik op 10 hiervan dieper inga.

E3 2015 games

   

The Division

Wat is het?
Tom Clancy’s The Division wordt een open world third-person shooter role-playing game met survival elementen, waarin je in een online situatie zowel AI-vijanden als andere spelers treft. Op 12 mei van dit jaar maakte Ubisoft bekend dat de game pas begin 2016 te koop zal zijn, oftewel 2 jaar na de oorspronkelijk geplande releasedatum. In The Division verspreidt een ziekte (via bankbiljetten) zich op Black Friday in Amerika, waarna binnen 5 dagen de regering valt en chaos overblijft. Als speler ben je onderdeel van de Strategic Homeland Division en getraind zelfstandig te opereren wanneer al het andere heeft gefaald.

Wanneer?
Ubisoft-persconferentie (dinsdag 16 juni, 00:00 uur)

E3 geschiedenis?
De game werd op de E3 in 2013 aangekondigd, tezamen met een zeven minuten durende gameplay demo. Op de E3 van 2014 was The Division wederom goed vertegenwoordigd op het gebied van bewegende beelden.

      

Doom

Wat is het?
Doom, dat we in eerste instantie leerden kennen als Doom 4, wordt de reboot van de Doom-serie. De game wordt ontwikkeld door id Software, dat in 2004 ook verantwoordelijk was voor Doom 3. Na jaren van ontwikkeling, zonder enig relevant nieuws, maar wel een boel tegenslagen en strubbelingen, begon men in 2011 helemaal opnieuw met de ontwikkeling. Te beoordelen aan hetgeen we tot dusver voorbij hebben zien komen tijdens QuakeCon gaan melee en finishers een grote rol spelen in deze Doom. Ook schijnen dubbele sprongen en een grote bewegingsvrijheid onderdeel te zijn van de gameplay, evenals een aantal elementen die de oude Doom-games karakteriseerden.

Wanneer?
Bethesda-persconferentie (maandag 15 juni, 04:00 uur)

E3-geschiedenis?
Op de E3 van 2014 zagen we een korte teaser trailer van Doom. En pas geleden was daar plots een nieuwe zeer korte teaser om de gameplay te promoten die we dit jaar tijdens de E3 te zien gaan krijgen.

   

Fallout 4

Wat?
Fallout 4 wordt een action role-playing open world game, die zich zo’n 200 jaar afspeelt na de oorlog over resources die in 2077 eindigde in een nucleaire holocaust. De setting betreft wederom een post apocalyptische retro toekomst, waarbij een gebied beslagen wordt waaronder bijvoorbeeld ook Boston valt. Na hoaxes, misleidende Tweets, een countdown timer en meer speculatie kregen we op 3 juni een officiële aankondiging van Fallout 4.

Wanneer?
Bethesda-persconferentie (maandag 15 juni, 04:00 uur)

E3-geschiedenis?
Een echte E3-geschiedenis heeft Fallout 4 nog niet. Wel deden er jarenlang elke keer weer geruchten de ronde, maar een aankondiging bleef uit. Dit jaar worden een boel details verwacht rondom de game.

   

Halo 5: Guardians

Wat?
Halo 5: Guardians wordt een first-person shooter, waarin de vrede ruw verstoord wordt wanneer koloniewerelden aangevallen worden. Wanneer de mensheid hun grootste held plots vermist wordt, moet Spartan Locke onze Master Chief opsporen en een mysterie ontrafelen dat het gehele heelal in gevaar brengt. Naast de game wordt er ook een tv-serie geproduceerd door Steven Spielberg, die te zien zal zijn rond de release van de game in 2015.

Wanneer?
Microsoft-persconferentie (dinsdag 16 juni, 18:30 uur) 

E3 geschiedenis?
Tijdens de E3 van 2013 kondigde Microsoft een nieuwe (nog niet getitelde) Halo aan, ondersteund met een trailer waarin we Master Chief na de gebeurtenissen uit Halo 4 zagen. Ook vorig jaar zagen we beelden van Halo 5: Guardians voorbij komen, zo ook van de multiplayer bèta gameplay.

   

Mirror's Edge: Catalyst

Wat?
Mirror’s Edge: Catalyst wordt een open world action-adventure platform game. Het betreft een reboot van Mirror’s Edge uit 2008 en gaat het verhaal vertellen van Faith haar verleden. We hebben dus eigenlijk te maken met een soort prequel op de eerste game. De focus zal liggen op first-person combat mechanics, waarmee voortgeborduurd wordt op de first-person mechanics die reeds aanwezig waren in de eerste game.

Wanneer?
EA-persconferentie (maandag 15 juni, 22:00 uur) 

E3-geschiedenis?
Tijdens de E3 van 2013 werd op de EA-persconferentie een nieuwe Mirror’s Edge game aangekondigd. De game werd een jaar later weer getoond, met ook een korte blik op wat prototypische gameplay.

   

Rise of the Tomb Raider

Wat?
Rise of the Tomb Raider wordt net als zijn voorganger (Tomb Raider, 2013), waarmee de franchise een reboot kreeg, een action-adventure game. Gesitueerd na deze voorganger zien we dat de belevenissen van Lara Croft op Yamatai verhuld worden door een organisatie genaamd Trinity. Om te bewijzen dat ze niet gek is geworden, raakt Lara geobsedeerd met het ontrafelen van mysteries. Zo reist ze ditmaal naar Siberië om de oude stad Kitezh te zoeken, waarin volgens Lara de waarheid omtrent onsterfelijkheid verborgen ligt. Onderweg wordt ze echter op de hielen gezeten wordt door Trinity.

Wanneer?
Microsoft-persconferentie (maandag 15 juni, 18:30 uur)

E3-geschiedenis?
Vorig jaar toonde Microsoft de eerste beelden van Rise of the Tomb Raider op hun E3-persconferentie. Wat volgde was een boel onduidelijkheid over de timed exclusiveness van de game. Pas geleden kwam Microsoft met een nieuwe trailer om de aanwezigheid van Lara tijdens deze E3 te bevestigen.

   

Star Fox for Wii U

Wat?
Star Fox for Wii U betreft de werktitel van de 3D scrolling shooter game met aircraft combat die Nintendo ontwikkelt voor hun huidige console. Tijdens de E3 van 2014 werd aan een aantal journalisten een gameplay demo gegeven. Zij lieten weten dat je straks zal kunnen sturen met de linker control stick en richten met de motion sensor van de GamePad. Het scherm op deze laatste toonde een cockpit view van je Arwing fighter. Wat betreft de storyline en de presentatie hiervan moeten we volgens Shigery Miyamoto denken aan Thunderbirds.

Wanneer?
Nintendo-persconferentie (dinsdag 16 juni, 18:00 uur)

E3-geschiedenis?
Achter gesloten deuren toonde Shigeru Miyamoto tijdens de E3 2014 drie van zijn projecten, waaronder Star Fox for Wii U. Tijdens de Expo van dit jaar zal de game speelbaar zijn.

   

Star Wars Battlefront

Wat?
Star Wars Battlefront betreft een reboot van de serie, waarbij de focus zal liggen op het weergeven van de look van de films. De game speelt zich straks af op 4 planeten (Hoth, Tatooine, Endor en Sullust), die je zowel in first- als third-person perspectief kunt checken. Of je dit doet als soldaat van de Rebel Alliance of Stormtrooper is aan jou. De coöperatieve missies zullen offline gespeeld kunnen worden en de online multiplayer zal tot 40 spelers in een match ondersteunen. 

Wanneer?
EA-persconferentie (maandag 15 juni, 22:00 uur)

E3-geschiedenis?
Tijdens de E3 van 2013 toonde EA een trailer voor de nieuwe Star Wars game. Aanvullende beelden wat betreft de ontwikkeling kregen we het jaar daarop te zien, ook werd toen de titel onthuld: Star Wars Battlefront. Dit jaar krijgen we een gameplay trailer te zien.

   

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Wat?
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege wordt een first-person shooter. De game wordt gezien als zijnde de (spirituele) opvolger van Rainbow 6: Patriots, welke afgeblazen werd. Net zoals andere delen in de franchise zal de focus wederom liggen op teamplay en realisme. Er zijn echter ook verschillen, zo legt Rainbow Six Siege straks sterk de nadruk op multiplayer en verwoestbare omgevingen.

Wanneer?
Ubisoft-persconferentie (dinsdag 16 juni, 00:00 uur)

E3-geschiedenis?
Rainbow Six Siege werd tijdens de E3 van 2014 aangekondigd, tezamen met een trailer waarin we een gijzelingsscène te zien kregen. Aangezien de game al in oktober moet verschijnen, zullen we ditmaal ongetwijfeld warm gemaakt worden met een fikse dosis gameplay.

   

XCOM 2

Wat?
XCOM 2 wordt een sequel op XCOM: Enemy Unknown die zich 20 jaar na de gebeurtenissen uit deze laatste game afspeelt in een alternatieve realiteit, waarin aliens de mensheid verslagen hebben. De aliens besturen de wereld en XCOM is vergeten… De turn-based tactics game laat je spelen als de commander van de Avenger, een nieuwe mobiele basis voor XCOM, om de mensheid te bevrijden. De game zal mods ondersteunen en een multiplayer modus kennen.

Wanneer?
PC Gaming Show-persconferentie (woensdag 17 juni, 02:00 uur)

E3-geschiedenis?
Aangezien XCOM 2 pas geleden is onthuld, hebben we nog weinig gezien van de game. Tijdens de E3 worden gameplay beelden van XCOM2 verwacht.

   

Andere E3 2015 zekerheden

Naast bovenstaande karrenvracht aan games zijn er ook nog wat losse zekerheden te benoemen. Zo weten we zeker dat:

  • Er drie nieuwe persconferenties zullen plaatsvinden, namelijk die van Bethesda, Square Enix en de PC Gaming Show.
  • Microsoft dit jaar nieuwe IP’s zal laten zien tijdens E3. Dank je wel, Phil Spencer.
  • Square Enix met een nog onaangekondigde game komt, evenals Deck13, Rare, Platinum Games en Ubisoft. 
  • Nintendo niet met nieuws over de NX console, Quality of Life producten en smartphones komt. En dat opperhoofd en CEO Satoru Iwata ook dit jaar weer thuisblijft...
  • Respawn Entertainment niets zal laten zien tijdens de E3 2015. Dank je wel, Vince Zampella.

E3 show floor

   

E3 2015 schema persconferenties

En dan nu de laatste zekerheid: het schema met data en tijden van de persconferenties.

Maandag 15 juni
04:00 - Bethesda
18:30 - Microsoft
22:00 - Electronic Arts

Dinsdag 16 juni
00:00 - Ubisoft
03:00 - Sony
18:00 - Nintendo
19:00 - Square Enix

Woensdag 17 juni
02:00 - PC Gaming Show

Power Unlimited op E3

Heel veel plezier de komende dagen! Zowel met de voorpret als met de echte E3 2015!

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord