9 dingen die we in Pokémon Switch willen zien 

9 dingen die we in Pokémon Switch willen zien 2017-08-11T12:41:02
Nintendo kondigde op de afgelopen E3 aan dat de volgende mainline Pokémon RPG’s naar de Switch komen! Eindelijk gaat Game Freak een onvergetelijk Pokémon-avontuur uitbrengen met cutting edge… uh, last-gen graphics. Reden voor PeterKoelewijn om een lijst te maken van dingen die hij absoluut aan Pokémon Switch toegevoegd wil zien.

We weten bijna niets over het volgende grote Pokémon-avontuur los van wat veilige aannames. Het ontwikkelteam brengt dit jaar Ultra Sun en Ultra Moon uit en de voorgangers maakten al een grote stap in het moderniseren van de Pokémon formule. Als die lijn wordt aangehouden, kunnen we een vlotte RPG verwachten met graphics die aardig lijken op de bekende tekenfilm. Ook het overkoepelende verhaal ligt meer op de voorgrond en er is meer ruimte om je eigen personage vorm te geven en de gebieden te verkennen. Dat gezegd hebbende is er nog genoeg ruimte om te speculeren en om de Pokémon-formule te verbeteren. Deze zaken zie ik graag terug in de eerste HD RPG met de zakmonsters.

Pokémon die zichtbaar zijn op de kaart

Het is iets waar de ontwikkelaar al mee experimenteerde in de laatste delen, maar de meeste Pokémon vindt je nog altijd in het hoge gras. Volledig onzichtbaar krijg je een waarschuwingssignaal en begint er een epilepsie-opwekkende transitie. Vervolgens houd je je vingers gekruist, hopend op een Abra om dan bitter teleurgesteld te zijn dat het weer de zoveelste verdomde Caterpie is.

9 van de 10 keer heb ik geen probleem met het klassieke random encounter systeem, maar in Pokémon ben je een jager die specifiek op zoek is naar bepaalde Pokémon. Mijn tijd is bovendien kostbaar dus het wordt tijd dat Game Freak die verrekte beesten gewoon zichtbaar maakt op de kaart. Ze kunnen zelfs nieuwe gameplay mechanics bedenken voor het lokken van bepaalde Pokémon; in de stijl van een steen breken of een boom schudden in eerdere games.

Pokémon Switch     

Voice acting

Voice acting in Nintendo-games is altijd een gevoelig onderwerp omdat veel fans vasthangen in het gouden verleden van de gamegigant. Mijn korte antwoord daarop is: fuck’em. Mijn lange antwoord daarop is: kijk, die spellen kosten minstens 30-40 uur om uit te spelen en 99 van de 100 personages hebben niets boeiends te zeggen. Goede voice acting kan de meest zoutloze dialogen beter maken, of in ieder geval behapbaar. Plus, in Nintendo’s verdediging, ze hebben de afgelopen jaren degelijke voice acting in hun games gestopt, met name Fire Emblem. En als we allemaal heeeel zoet zijn de komende jaren, stopt Nintendo er misschien zelfs de Japanse voice track bij. Een niet verstaanbare taal is tenslotte altijd de superieure voice acting!

Meer gevarieerde endgame content

Nintendo heeft al veel geprobeerd met de Pokémon endgame content. Van nieuwe zijverhalen en DLC tot het vangen van zeldzame Pokémon en het meedoen aan verschillende toernooien. Het meeste is alleen weggelegd voor de echte Pokémaniakken al kan er zeker nog wat content bij met een hogere moeilijkheidsgraad. Het punt dat ik wil maken is, maak gewoon meer endgame content Nintendo. Je hebt straks een stevige installed base met een apparaat die voldoende rekenkracht verbergt en (hopelijk) kan rekenen op een robuust online netwerk om die nieuwe content naar de huiskamers te brengen. Grijp je kans!

Pokémon Switch

      

Gyms die overgenomen kunnen worden

Jawel, Pokémon GO heeft zijn indruk achtergelaten en daar moeten ontwikkelaar Game Freak en Nintendo zeker van leren. Helaas heeft de Switch geen GPS-tracking maar je kan wel de optie bieden om Gyms over te nemen. Vervolgens wordt die data gedeeld met andere Pokémon-spelers die gyms opnieuw kunnen uitdagen voor de eer en andere beloningen. Game Freak kan zelfs opties ontwikkelen om de gyms naar eigen smaak in te richten. En over eigen smaak gesproken…

Meer kledingkeuzes voor je personage

Als je een gym runt moet je je ook kleden als een gymleader. Oftewel, je moet jezelf kunnen kleden als een volslagen idioot. De laatste games zijn veel te conservatief gebleven hiermee. Geef gekke pruiken, brillen, capes, laat ons Cirque du Soleil-artiesten maken van onze gymleaders. Plus je kunt meer items later maken en ze aanbieden via de eShop voor kleine bedragen. Uh, niet dat ik dat per sé zou willen… maar ik zou het niet afkeuren. Ehehehe… oh shit, ik hoop dat niemand bij Game Freak Nederlands kan lezen…

Pokémon Switch

      

Fotomode in de stijl van Pokémon Snap

Pokémon Snap verscheen voor de Nintendo 64 en liet je on-rails Pokémon fotograferen. De uitwerking was beperkt maar het idee spreekt fans tot op de dag van vandaag fans enorm aan. Zeker in het social media-tijdperk is de terugkeer van Pokémon Snap geen gek idee. Pokémon Sun en Moon experimenteerde al met een nog veel beperktere Photo Mode. Dat kan zeker beter en Pokémon Switch is de perfecte game om Snap opnieuw te introduceren. In combinatie met Pokémon die zichtbaar in de wereld rondlopen, kan Game Freak allerlei fotomomentjes ontwerpen. En natuurlijk is er ook ruimte om wat superzeldzame Pokémon te verstoppen die je met flink puzzelen op de gevoelige plaat kan vastleggen.

Pokémon Switch

       

Minigames in de stijl van Pokémon Stadium

Een van de dingen die Switch zo tof maakt is dat je altijd twee controllers bij je hebt. Oké ik krijg al kramp in m’n vingers als ik naar de losse Joy-Con kijk, maar mensen die niet met grote mannelijke klauwen zijn geboren, kunnen genieten van wat casual minigames. Pokémon Stadium voor de N64 had ook een selectie verrassend leuke minigames. Waarom dit kunstje niet herhalen met Pokémon Switch?

Co-op mode speelbaar op één scherm

Ah je gaat liever voor het echte werk wat co-op betreft? Ik waardeer je passie! Nintendo is altijd de koning van couch co-op geweest en de Nintendo Switch bewijst dat weer. Minigames brengen je een heel eind maar Pokémon met z’n tweeën tegelijk spelen klinkt aanzienlijk leuker. Laat mensen gewoon op één scherm samenspelen met online of offline co-op. Gevechten met vier Pokémon bestaan sinds de Game Boy Advance, de mensheid is er dus al even klaar voor! Sowieso is de communicatie met andere spelers altijd wat beperkt en afgezonderd gebleven, zelfs in Pokémon Sun en Moon. Game Freak en Nintendo moeten eens kritisch kijken naar al die zelf opgeworpen muren. Wacht eens even! Ik krijg net een briljant idee dat nog nooit iemand anders heeft gehad!

Maak gewoon een Pokémon MMO!!!

Ik kan er niet langer tegen! Maak gewoon een Pokémon MMO voor de Switch! Een grote 3D wereld waarin honderden mensen tegelijkertijd samen Pokémon mogen vangen en avonturen kunnen beleven. De Switch hardware zorgt er bovendien voor dat we ook on the go Pokémon kunnen blijven spelen. Natuurlijk, critici beweren dat de mensheid niet klaar is voor zo’n superieur stuk entertainment. Maar weet je wat? De mensheid was ook niet klaar voor kernenergie, nucleaire wapens, pizzaburgers en The Emoji Movie. En de wereld draait nog steeds rond! Kom op Nintendo! De Emoji Movie! Waarom de Pokémon MMO dan niet?!

Pokémon Switch

En dat zijn de 9 verbeteringen die Nintendo kan overwegen voor hun Pokémon Switch RPG. Zet gerust in de comments jouw ideeën neer voor het eerste Nintendo Switch Pokémon avontuur. Fun fact: dit was oorspronkelijk een Top 10 maar Dennis en Wouter eisten dat ik nummer 10 (Emoji’s als nieuwe Pokémon) zou schrappen want ze HATEN MIJN BRILJANTHEID!!!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord