9 bizarre weetjes over Sonic the Hedgehog 

9 bizarre weetjes over Sonic the Hedgehog 2020-02-11T10:55:26
Sonic the Hedgehog is een matige gameserie, maar wist je dat het ook een bizarre serie is? Speciaal voor de release van de Hollywood-film waar niemand om vroeg, heeft PeterKoelewijn 9 vreemde weetjes over Sonic the Hedgehog verzameld!

1. Sonic the Hedgehog is gebaseerd op Bill Clinton

Wow

Juuuuup, we beginnen met die. De oorsprong van Sonic the Hedgehog is niet heel goed verjaard. Het is nu moeilijk voor te stellen maar in de vroege jaren ’90 was de oud-president een symbool van coolheid! Zegt ook wel wat over hoe lame de nineties waren, maar dat is een verhaal voor een andere Feature. Bill Clinton werd specifiek als inspiratiebron gebruikt omdat de Japanners Amerikaanse iconen zochten. Zijn 1992 presidentiële campagne had een ‘get things done’-mentaliteit die je tot op de dag van vandaag in de blauwe egel terugziet.
 
Het is verder niet bekend of Sonic the Hedgehog banden had met Jeffrey Epstein, maar hij weet wel zeker dat Epstein geen zelfmoord heeft gepleegd. Zijn woorden hè!

2. Sonics eerste vriendin was Madonna

Nog zo’n jaren ’90 icoon waar we ons tegenwoordig een beetje voor schamen: Madonna! Sonics vriendinnetje is natuurlijk Amie Rose, maar oorspronkelijk wilde Sega een menselijk vriendinnetje aan hun mascotte geven. Net als Mario Princess Peach moet redden, moest Sonic een sexy dame genaamd Madonna redden. Inderdaad losjes gebaseerd op de popdiva, alleen nooit voorbij de tekentafel gekomen. Fans moesten wachten tot Sonic the Hedgehog in 2006 voor ze hem zagen zoenen met een mens. Straks meer over die game MUHAHAHAHAHA!

Sonic the Hedgehog

3. Doctor Robotnik was oorspronkelijk de held!

Nog een WTF-feitje over de ontwikkeling van Sonic: Robotnik stond lange tijd bekend als de mascotte voor Sega’s Mario-beater! De ontwikkelaars waren dol op het dikke ei-vormige mannetje en baseerden hem op president Theodore Roosevelt (Wat is het met Sonic en Amerikaanse presidenten?!). Een dikke besnorde man om de dikke besnorde man van Nintendo te verslaan dus.

Sonic the Hedgehog

Toen verscheen het design van Sonic the Hedgehog en wisten de makers dat ze voor de blauwe egel wilden gaan. Het afscheid van Eggman was echter te pijnlijk en dus besloten ze hem een kwaadaardiger ontwerp te geven en de schurk te maken!

4. Het filmdesign van Sonic the Hedgehog moest aangepast worden vanwege boze fans

Deze is misschien al bekend maar voeg ik toch nog effe toe: het filmdesign van Sonic the Hedgehog moest volledig opnieuw ontworpen worden waardoor de film een half jaar vertraging opliep. Het eerste ontwerp van Sonic kan je hieronder zien en wijkt veel meer af van de gameversie. Ook is hij menselijk waardoor de uncanny valley maximaal in effect is.

Sonic the Hedgehog

Sonic-fans waren woest en binnen een kwestie van uren na de release van de trailer, beloofde de regisseur dat het personage opnieuw ontworpen zou worden. Gelukkig is de 3D-studio die dit spoedgeval moest oplossen rijkelijk beloond. Oh wacht effe, ik lees hier dat de studio inmiddels failliet is…

Nou ja! Zo blijkt maar weer dat je nooit je best moet doen. Wist ik natuurlijk allang, kijk maar naar mijn Features.


5. Michael Jackson heeft kort meegewerkt aan de soundtrack van Sonic 3

Jarenlang gonsde het gerucht dat Michael Jackson meegewerkt zou hebben aan de soundtrack van Sonic the Hedgehog 3. Een woordvoerder van de overleden zanger heeft inmiddels bevestigd dat er inderdaad gesprekken waren om met Sega samen te werken aan de game. Die strandden echter toen Michael erachter kwam hoe kut het geluid was dat uit de Sega Mega Drive kwam. Sega heeft hier nooit iets van bevestigd (en waarschijnlijk hebben ze een kogel ontweken want rond die tijd verschenen de eerste kindermisbruikbeschuldigingen tegen Jackson), dus we zullen het nooit weten!

Anyway hier is de Sonic 3 creditsmuziek die een paar jaar voor Stranger in Moscow uitkwam.

6. Doctor Robotnik is een feminist

Je verwacht het niet van die rare snor maar volgens de handleidingen van Sonic Adventure 2 en Sonic Heroes, is Doctor Robotnik een feminist! Toch knap voor iemand die uitsluitend robotslaven gebruikt! Waarom het glazen plafond doorbreken als je het hele fucking gebouw naar beneden kan halen? Robotnik heeft ook een IQ dat bijna net zo hoog is als de mijne.

Sonic the Hedgehog

Hoe deze random karaktertrek canon werd? Een vertaalfoutje van Sega America! De Japanners beschreven Eggman als een ‘ladiesman’ en de stagiair die het handleidinkje mocht pennen, maakte daar feminist van.

7. Gamebreaking bugs in Sonic 3 zijn de schuld van Robotnik!

Electronic Arts en Ubisoft kunnen nog wat leren van Sega want zij hebben een perfecte verklaring voor de bugs in Sonic the Hedgehog 3. De game was gerushed en had daardoor best wat glitches en rare shit in z’n code zitten. In de handleiding kun je echter lezen dat alle gamebreaking bugs de schuld zijn van Robotnik! HET IS DE PERFECTE MISDAAD!

Sonic the Hedgehog

Stel je eens voor hoeveel beter Electronic Arts- en Ubisoft-games waren geweest als de Assassin’s Creed- en Mass Effect: Andromeda bugs de schuld waren geweest van de Templars en de Reapers?


8. Sonic ’06 was eerst helemaal niet een Sonic-game!

Over bugs in Sonic-games gesproken. Als de kwaliteit van de moderne Sonic-games onder het zeeniveau ligt, dan ligt die van Sonic ’06 op de bodem van de Marianentrog onder Cthulhu’s scrotum! Hoe heeft Sega een van de slechtste games ooit kunnen afleveren voor het 15-jarig jubileum van Sonic the Hedgehog?

Sonic the Hedgehog

Slecht plannen is het korte antwoord maar het lange antwoord is dat de game helemaal niet een Sonic-game had moeten zijn! Het project startte oorspronkelijk als een nieuwe IP die met realistische graphics en een geavanceerde physics engine de ware kracht van de Xbox 360 moest tonen. Sega klikte het project echter vast aan een jubileumgame voor Sonic, waardoor de ontwikkelaars opeens een blauwe tekenfilmegel als hoofdpersonage hadden. De realistische designs zie je alsnog overal terug in Sonic ’06, van de moderne Eggman tot een Venetiaanse stad en natuurlijk Sonics nieuwe liefje Princess Elise. Ugh… En nu weet je ook waarom het spel zoveel stompzinnige physicspuzzels heeft die nauwelijks werken.

9. Veel fans wilden dat Sonic een gun had!

Luisteren naar fans is een van de domste dingen die je kunt doen, iedereen is het daarover eens. Vooral fans! Sega heeft in de loop der jaren echter een wagonlading aan brieven gekregen van kinderen die willen dat Sonic een pistool krijgt. Die waren er op een gegeven moment zelfs zoveel dat het ontwikkelteam serieus de mogelijkheden ging verkennen. Maar de conclusie was dat Sonic met een gun ongelofelijk stom is en bovendien karaktermoord voor het goedaardige personage zou zijn.

Sonic the Hedgehog

Gelukkig kan dat niet gezegd worden over Shadow the Hedgehog, die ambivalent is voor goed en kwaad. En zo begon Sega Shadow the Hedgehog te ontwikkelen voor PS2, Xbox en GameCube. De game is de op 5 na slechtste Sonic-game ooit gemaakt, dus over het algemeen vonden fans hem best oké. En hé, Shadow heeft een gun!

Tsjongejonge wat een leuke feitjes hé? Superhandig voor feestjes en partijtjes! Deel je Sonic-kennis met je vrienden en familie en zie hoe de paniek langzaam in hun ogen slaat en ze vervolgens doen alsof een onzichtbaar iemand ze wenkt naar de plek die het verst van je verwijderd is. Succes gegarandeerd! Kun je lekker vroeg vertrekken en nog een voorstelling pakken van die Sonic the Hedgehog-film. Yaaaaaaay!

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord