5 Star Wars-films die Disney zeker moet maken 

5 Star Wars-films die Disney zeker moet maken 2017-09-12T15:12:26
Disney heeft al tot en met 2021 Star Wars-films gepland, en dat is slechts de eerste zin van de ínleiding van Disney’s universum veroverende… uh, Star Wars-universum! Meer Star Wars-films zijn een zekerheid, maar welke verhalen moet Disney gaan vertellen? PeterKoelewijn komt met 5 kant-en-klare ideeën!

Disney heeft al veel ideeën voor Star Wars films. Niet alleen komen er meer films met Rey en Finn in de hoofdrol, er staat ook een Han Solo-film in de planning met Alden Ehrenreich als de jonge smokkelaar. 

Een zeer getalenteerd acteur! Maar de plannen van Disney voor een paar jaar later zijn nog geheim. Hier zijn mijn 5 ideeën voor Star Wars-films die de House of Mouse zeker mag overnemen. 
     

Star Wars 1313

Star Wars 1313 was een Uncharted-achtige action-adventure die LucasArts in hun laatste dagen ontwikkelde voor de current-gen consoles. Disney besloot echter dat ze geen behoefte hadden aan een gamestudio en ontbond LucasArts. Wat dat betreft gaan ze met gamestudio’s om zoals Emperor Palpatine met z’n Sith leerlingen omgaat!

Het is extra jammer omdat Star Wars 1313 een zeer afwijkend verhaal vertelde voor de serie. Het speelde zich af in de onderwereld van de planeet Coruscant en ging vooral om hevige schietactie in plaats van lightsaber gevechten en de Force. Later werd bekend dat je eigenlijk met een jonge Boba Fett zou spelen!

Star Wars 1313

Een Boba Fett film stond enige tijd in de planning maar bevindt zich momenteel in preproductiehel zonder een exacte releasedatum. Tegelijkertijd heeft Star Wars producer Kathleen Kennedy in een interview gezegd dat de deur nog altijd op een kier staat voor Star Wars 1313. De kans dat EA de game door ontwikkelt is vrij klein want Visceral Games werkt aan een eigen Uncharted-achtige Star Wars-game. Maar waarom zou de Boba Fett film niet herschreven kunnen worden tot een heuse Star Wars 1313 film?
    

Darth Maul standalone film

De schurk uit Episode I The Phantom Menace behoort nog altijd tot de bruutst uitziende Star Wars-personages. Helaas vergat George Lucas hem een persoonlijkheid mee te geven. Yay, ik heb mijn eerste Star Wars prequels sneer van deze Feature gemaakt!

Darth Maul

Ondanks dat Darth Maul amper iets zegt in Episode I heeft hij een fenomenale staying power bij de fans. Zijn smoelwerk staat nog altijd op allerlei merchandise en hij keert zelfs terug in de extended universe, zoals The Clone Wars en Star Wars Rebels animatieseries.

Waarom niet Darth Maul zijn eigen film geven? Hoe werd hij een Sith? Hoe heeft hij het gevecht met Obi-Wan overleefd? Welke intergalactische voetbalclub support hij met zijn facepaint? Dit zijn vragen die makkelijk in een film van 2 uur kunnen worden gestopt. En als Ray Park niet terugkeert naar de rol stel ik voor dat Jason Statham hem speelt. Waarom niet? Princess Leia had ook zomaar een Brits accent in de eerste Star Wars-film.
    

Knights of the Old Republic

Toen BioWare aan de ontwikkeling van Star Wars: Knights of the Old Republic begon, kozen ze voor een setting die 4000 jaar voor de films afspeelt. Een slimme zet want zo konden ze al die vervelende Skywalkers en andere personages negeren en hun eigen Star Wars-universum creëren. Alle creatieve vrijheid om je eigen game te maken en tegelijkertijd keihard cashen op de filmnaam!

Star Wars: Knights of the Old Republic

Nu is het tijd voor Disney om hetzelfde te doen. Niet een verfilming van het gameverhaal maken, want we weten allemaal hoe dat meestal afloopt. Maak in plaats daarvan een film over het ontstaan van de Jedi en de Sith. Hoe zijn deze ordes tot stand gekomen? Waren Force users voor de Jedi ook al oppermachtig maar hadden ze geen moreel kompas? Gebruikte iedereen lightsabers en andere meleewapens voor blasters ontwikkeld werden? En konden droids organische wezens nog gewoon ‘meatbags’ noemen voor de Social Jedi Warriors en hun liberale agenda’s het van de arme robots afpakten?

Het is een Star Wars prequel die ik graag zou willen zien en alle gamers waarschijnlijk ook. Doe het Disney! Alle creatieve vrijheid om je eigen film te maken en tegelijkertijd keihard cashen op de gamenaam!

       

Een Star Wars film in het heden

Dit is de eerste frame van iedere episodische Star Wars-film. Wat valt je op?

Star Wars

Juist! De Star Wars films spelen zich in het verleden af. Vandaar dat sommige fans het meer een fantasyserie beschouwen dan science-fiction. De hamvraag is dan hoe het Star Wars universum in het heden eruitziet.

Zijn de verhalen van de Skywalkers niet meer dan legendes? Is de Force een mythe? Heeft de Dark Side gewonnen? Zijn de wookies eindelijk het meesterras geworden? Praten mensen met hun kont en poepen ze uit hun mond? Zoveel mogelijkheden!

Een andere optie voor Disney is om de verre toekomst in het Star Wars universum te gebruiken voor ideeën die meer ‘out there’ zijn. Disney heeft verder niet echt een science-fiction franchise als paraplu om dergelijke films onder uit te brengen. Dat of je moet wachten op de volgende Tron… maar reken er maar niet op.

     

Citizen Lucas

Maar de film die Disney echt 100% moet maken, is een film over George Lucas. Met een goede schrijver op de screenplay kun je er een Oscar-waardig verhaal van maken. Over een jonge ambitieuze filmmaker met wilde ideeën die de grote Hollywood studios nooit durven te maken. Tot ieders verbazing wordt zijn lowbudget sciencefiction avontuur een cultureel fenomeen. George Lucas’ ster is rijzende en zijn ideeën voor special effects en merchandising veranderen het landschap van de Amerikaanse filmindustrie.

Na het voltooien van de originele Star Wars trilogie behoort George Lucas tot de machtigste mensen in Hollywood. Hij leeft de droom, als een onafhankelijke filmmaker die zich niets hoeft aan te trekken van de grote studio’s. De Star Wars prequels worden aangekondigd en Lucas neemt meer verantwoordelijkheid voor de productie op zich dan ooit te voren. Helaas slachten veel fans de nieuwe films af. Het zijn commerciële successen maar de Star Wars-fans die George Lucas ooit een visionair vonden, lachen hem nu uit. Zelfs zijn medewerking aan de originele Star Wars-films wordt opeens gedownplayed.

George Lucas

Verbitterd geeft de oude filmmaker zichzelf gewonnen. Hij verkoopt de hele franchise aan een van de grote Hollywood studios die hij ooit zo haatte. Lucas stelt nog ideeën voor die de nieuwe films kunnen verkennen maar Disney bedankt ervoor en start de productie van wat stiekem gewoon een soft reboot van A New Hope is. Op het eind concludeert Lucas dat al zijn harde werk en goede bedoelingen niets hebben veranderd aan de macht van de Hollywood studios en dat ze nog minder risico durven te nemen met filmproducties. The End!

Citizen Kane

Oké dus het is gedramatiseerd en ik jat thematisch wat dingen van Citizen Kane. Maar zoals een groot filmmaker ooit zei:

Jammer dat veel mensen poëzie haten… maar weet je waar ze wel van houden? Star Wars!!! Dus ren deze december naar de bioscoop. Douw nog een hand popcorn door je strot en klap op het eind tot de blaren op je vingers knappen, want we krijgen nog véééééééél meer Star Wars! En ik vind het fantastisch. En doodeng. Maar vooral fantastisch. Maak deze films Disney!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord