5 redenen dat Shigeru Miyamoto met pensioen moet gaan – Waarom Lees Ik Dit? 

5 redenen dat Shigeru Miyamoto met pensioen moet gaan – Waarom Lees Ik Dit? 2019-04-17T11:43:06
Shigeru Miyamoto wordt vaak de God of Videogames genoemd en dat is volkomen terecht. Net als een god stond hij aan de wieg van zijn creatie, inspireert hij mensen tot op de dag vandaag en is hij TOTAAL NUTTELOOS! PeterKoelewijn legt uit waarom Shiggy moet gaan genieten van zijn pensioen.

1. Hij is oud!

Shigeru Miyamoto is oud. Niet Wouter-oud – al is dat al verdomd oud - maar Ed-oud wat “ik ben opgegroeid zonder internet”-oud is! We moeten dan bijna in geologische tijdperken gaan rekenen! Miyamoto is op het moment 66 jaar oud en ook in Japan beginnen dan de pensioenen meestal binnen te rollen. Niet dat Shiggy die nodig heeft, want hij heeft geld zat verdiend om z’n resterende leven comfortabel door te brengen. Beter om dan gelijk de pleister eraf te trekken en je pensioen aan te kondigen.

Shigeru Miyamoto
    

2. Hij heeft al een meer symbolische functie

Het Wii U fiasco en het plotselinge overlijden van CEO Satoru Iwata, hebben de leiding van Nintendo op z’n grondvesten doen schudden. Verandering was noodzakelijk en daarom zijn diverse ‘jongere’ mensen gepromoveerd tot posities in upper management. Ook Miyamoto kreeg een promotie naar ‘creative fellow’, een nog niet eerder bestaande positie die in theorie betekent dat hij de leiding heeft over alle creatieve producties van het bedrijf. In de praktijk houdt hij zich nu vooral bezig met de Nintendo preparken en de Super Mario-film die door Illumination wordt gemaakt. Dus ja, Miyamoto weet inmiddels wat Minions zijn! Sinds zijn promotie in 2017 houdt hij zich steeds minder bezig met games, wat dit een soort symbolische functie binnen Nintendo maakt.

Shigeru Miyamoto
     

3. De jonge garde doet het prima

De jonge garde doet het uitstekend binnen Nintendo! Rijzende sterren als Yoshiaki Koizumi (gamedirector van Super Mario Odyssey) en Yusuke Amano (gamedirector van Splatoon) hebben enorme successen geboekt en oude genres een Nintendo-waardige verfrissing gegeven. Natuurlijk heeft Miyamoto op de achtergrond meegewerkt aan deze projecten en vast wat deuren geopend zodat de nieuwe ontwikkelaars hun gang konden gaan. Hij mag dus ook een beetje trots zijn… maar het liefst achterover gezakt in een vissersbootje. Uh… dat is de saaie shit die gepensioneerde mensen doen toch?

Shigeru Miyamoto
    

4. Zijn laatste projecten waren grote flops

Heeft Shigeru dan helemaal geen projecten eigenhandig geleid meer? Jawel hoor! Alleen Nintendo praat er liever zo min mogelijk over. Miyamoto was ooit een instant hitmachine, maar het laatste project waar hij zelf de gamedirector was, was Star Fox Zero. Alleen een scheel kijkende kameleon kon die game ontspannen spelen. En laten we niet vergeten dat die flopgame op de flopmachine uitkwam die Miyamoto óók grotendeels zelf gepitcht heeft. Jawel, de Wii U is een kindje van Miyamoto, en het was een slimme zet van Nintendo om de Switch-ontwikkeling door iemand anders op te laten pakken.

Shigeru Miyamoto
    

5. Hij houdt niet van verhalen in games

Miyamoto heeft menig boek over gamedesign helpen schrijven, maar verhalen in games? Daar heeft hij nooit veel interesse ingehad. Zelfs nu storytelling in games heter dan ooit is en sommige producties Hollywood-waardige prestaties halen, zijn Nintendo-games een klasse apart met minimalistische verhalen en hoofdrolspelers die zelden uit hun archetype stappen. Shigeru is ook hier grotendeels voor verantwoordelijk al moet wel gezegd worden dat het zijn games nooit al te veel in de weg heeft gestaan. Wel zien we nu langzaam maar zeker hoe meer storytelling oude gameseries kan verrijken. Mario Odyssey had een verrassend en charmant verhaaltje omdat gamedirector Koizumi wél van goede storytelling houdt. Hij stopte zelfs de voorleesverhaaltjes van Rosalina in Super Mario Galaxy, toen Miyamoto niet keek omdat hij op de wc zat met explosieve diarree.

Shigeru Miyamoto 

Face it, Miyamoto, the times they are a-changing! Natuurlijk respecteer ik je mening als je vindt dat Miyamoto het helemaal zelf mag weten en tot z’n graf bij Nintendo mag blijven werken omdat sommige mensen hun beste creaties op hoge leeftijd maken. Maar ik denk dat we het allemaal over één ding eens kunnen zijn: IK HEB GELIJK!!!

 

Waarom Lees Ik Dit? Serial

Nu lezen:

7 historische setting die niet een Assassin’s Creed-game moeten krijgen

5 redenen waarom Waluigi zijn eigen game verdient

De beste karton in games

Top 11 lelijkste Pokémon die dood moeten!

Nederlandse films en series die een game verdienen

Games die microtransactions kunnen gebruiken

10 personages die niet in Smash Bros. Ulimate moeten zitten

5 manieren hoe The Witcher IV een Gold Award kan scoren 

De 5 beste Uwe Boll films

De allerkutste Kerstfilms

De beste goede voornemens voor gamers

Kingdom Hearts Disney-werelden die we nooit willen zien!

De gekste controllers ooit

Superhelden die nooit een game moeten krijgen

Coming Soon

Deze dingen moet de PS5 echt hebben anders gaat Sony dood!

PlayStation 5

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord