5 games waar wij interactieve livestreams van willen 

5 games waar wij interactieve livestreams van willen 2014-05-03T08:46:55
Interactieve livestreams zijn een nieuw fenomeen. Eerst was het TwitchPlaysPokémon, nu heeft Dead Nation op de PS4 het ook en komt de feature ook naar Daylight. Wij zijn alvast gaan nadenken welke games er nog meer kunnen profiteren van interactieve livestreams. Kobus mocht van de redactie zijn denkhoed opzetten en hij bedacht zich geen moment.

Fifa 14

Kijkers van deze livestream worden deel van het publiek, door ‘Sing’ in de chat te typen klinken de stadionliederen van jouw favoriete club harder in het stadion. Door het invoeren van ‘Wave’ probeert iemand in het publiek de wave op te starten, als er meer mensen in de chat het overnemen dan gaat de wave ook echt door het stadion. Verder is er één keer per wedstrijd de mogelijkheid voor supporters om met het typen van ‘crazy fan’. Een support probeert dan het veld op te lopen. Deze command is er ook in de versie ‘naked crazy fan’, waarbij de fan in zijn natuurlijke kleren het veld probeert te betreden.

Je kunt natuurlijk ook een stadionverbod krijgen. Als je na de waarschuwingen van de stadionspeaker doorgaat met het typen van ‘Sing about referees mother’, dan kan je een stadionverbod krijgen en wordt je een aantal dagen geweerd uit Fifa 14 streams.

Fifa 14

League of Legends, Dota 2 en Heroes of Newerth

De meest bekeken games op Twitch.com moeten natuurlijk ook een interactieve livestreammode krijgen. In deze mode bepalen de kijkers op democratische wijze welke lane extra sterke creeps krijgt. Door ‘top’, ‘bot’ of ‘middle’ in te typen, bepaal je in welke rij deze komen. Voor ieder potje geef je wel aan voor welk team je bent, want je mag maar één van de twee beïnvloeden. Iedere wave wordt opnieuw bepaald door het publiek welke lane er sterker wordt gemaakt. Dit maakt de matches een stuk dynamischer.

Dota 2
In een teamfight kunnen kijkers voortaan ook meedoen. Zo kunnen ze door middel van democratisch stemmen een speler een shield geven en iemand uit het team voorzien van double damage. De regels gaan alleen op als ze door beide teams gebruikt worden.


Roller Coaster Tycoon 4

De kijkers van je stream worden echte bezoekers in je pretpark. Door de naam van de achtbaan in de chat te plaatsen, gaat de bezoeker ook echt naar die attractie. Wil je iets eten? Typ het in de comments van de livestream en je pretpark-persoonlijkheid gaat iets eten. Natuurlijk krijg je de optie om ‘puke’ in te typen. Hiermee zorg je ervoor dat schoonmakers ook iets anders gaan doen dan grasmaaien.

De ‘echte’ bezoekers in je park maken RollerCoaster Tycoon 4 moeilijker dan de voorgaande delen. Doordat ze een eigen wil hebben, kan je ze niet zomaar oppakken en verdrinken omdat ze je gemiddelde vrolijkheid omlaag halen. Ook kun je niet voorkomen dat als een bezoeker je stream verlaat, dat deze dan ook je pretpark verlaat.

RollerCoaster

Call of Duty: Advanced Warfare

In de nieuwe Call of Duty staan de kijkers van Twitch centraal. Zij bepalen je load-out door de namen van wapens te roepen. Mocht een van je viewers een typefout maken in de naam van een van de wapens, dan wordt je wapen zwakker. Zo probeert Call of Duty de maatschappij te helpen door meer mensen te laten slagen voor hun typediploma.

Als er ergens een camper aanwezig is, dan kun je volgers op Twitch dat simpel aangeven door ‘camping + [naam van de speler]’in te voeren. De camper krijgt dan een tentje en een luchtbed, zodat hij niet meer op de koude grond hoeft te blijven liggen. Tevens is deze held ook meteen beter zichtbaar voor de overige spelers.

Call of Duty: Modern Warfare 4?
In de singleplayer krijgen al je medesoldaten de namen van je streamkijkers. Door shoot te roepen halen ze de trekker van hun wapens over. Iedere keer dat je shoot typt wordt er één kogel afgevuurd. Dus heb je veel vrienden die snel kunnen typen, dan wordt het spel opeens een stuk makkelijker.

Als laatste toevoeging heeft Sledgehammer ervoor gezorgd dat iedere keer als je het verhaal speelt, de game anders aanvoelt. Want het verhaal wordt namelijk verteld door de spelers. De cutscènes blijven iedere keer hetzelfde, maar de teksten worden rechtstreeks uit de chat gehaald. Dus die enorme plottwist op het einde van de nieuwe Call of Duty kan veroorzaakt zijn door ‘JE OMA’ en de keer daarop door ‘asffewksjbjbuvdnovneo’.

Fallout 4

In het vierde deel van de Bethesda-serie bepalen gamers je karma. Door ‘good’ of ‘bad’ te typen verander je het karma van de speler. Ben je een slecht personage, dan zullen de kinderen uit de verlaten stad je niet de weg wijzen naar de geheime kluis met wapens en drank, maar wordt je wel uitgenodigd door een dievenbende om Cola en Teddyberen te stelen van weeskinderen. Het maakt dus niet uit hoeveel flessen zuiver water je aan zwervers hebt gegeven, als Twitch wil dat je slecht bent, dan ben je slecht.

Ook bepaalt de community je munitie voor de Rock-It Launcher. Het enige wat je hoeft te doen is ‘Rock-It + [naam voorwerp]’ in te voeren en op enter te knallen. Je schiet dus niet alleen maar schaakborden en sloffen sigaretten, want speciaal in de Twitch-mode van Fallout 4 wordt ook je bazooka, je sexy ondergoed en zelfs het armor dat je draagt omgetoverd tot dodelijke munitie.

Fallout
Als laatste toevoeging hoef je de tutorial niet meer zelf te spelen. Je beeldbuisvolgers bepalen namelijk je ras, je naam, je baard- en snorcombinatie en je geslacht. Verder delen zij je S.P.E.C.I.A.L.-skills in en kiezen ze je perks. Als de community je personage heeft aangemaakt krijg je nog een opsomming van de keuzes met de vraag of dit in orde is. Als je met de keuzes instemt begint de game. Als je tegen de keuzes van je kijkers stemt, begint de game ook gewoon, maar zal je wel iets chagrijniger zijn. De speler die de keuze van de kijkers wel accepteert krijgt een extra perk, namelijk de Twitch-perk. Hiermee mag je meestemmen bij het indelen van je skills als je bent geleveld, maar denk maar niet dat je het voor het zeggen hebt. Jouw stem telt namelijk maar als een halve.

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord