5 Candy Crush Saga tips 

5 Candy Crush Saga tips 2014-02-08T13:03:22
Het duurt soms even voor we op PU.nl meedoen met de hype, maar we konden er niet meer onderuit. Daarom hebben we Roy gestrikt voor de 5 beste tips voor Candy Crush Saga! Delicious!

We moeten er toch aan geloven hier bij Power Unlimited; mobile games winnen langzaamaan terrein en ook wij, als zeer gerespecteerde gamewebsite, moeten daar aandacht aan besteden. En ik zeg wel steeds ‘we’, maar het komt erop neer dat IK dingen moet gaan schrijven over Candy Crush Saga. Yep, soms krijg je opdrachten in je schoot geworpen van het PU regime, en daar moet ik het dan maar mee doen. Dus bij deze: 5 tips voor Candy Crush Saga

Candy Crush Saga

 

1. 4 op een rij

Het is bij iedereen wel bekend dat het de bedoeling is om 3 dezelfde snoepjes op een rij te krijgen in Candy Crush, maar wist je bijvoorbeeld ook dat je extra punten krijgt en een power-up als je er 4 op een rij kan krijgen?  Wist je trouwens ook dat Tomb Raider: Definitive Edition voor de PS4 en Xbox One net uit is? Serieus, die game is echt heel vet! Je speelt een jonge Lara Croft die allerlei doldwaze avonturen beleeft op een eiland vol mafkezen en freaks. Je hebt zelfs een hele brute pijl en boog!

Als je Lara gemist hebt op de PS3 of Xbox 360, dan is het heel erg de moeite waard om je telefoon uit te zetten, deze titel aan te schaffen en je nooit meer een dag van je leven zorgen te maken over fucking snoepjes in nette rijtjes! Tenzij je zo’n persoon bent die zijn Skittles sorteert alvorens je ze verorbert. Doe dan vooral je ding.

Tomb Raider

 

2. Tasty

Maak die combo’s! Zodra je snoepgoed valt, en daardoor nieuwe rijen vol zoetigheid ontstaan, maak je combo’s voor meer punten. En zeg nou zelf, wat is er beter dan meer punten? Dat zal ik je vertellen. De laatste point-and-click adventure van Double Fine Studios, Broken Age, is beter dan meer punten! De 2 verhalen van Vella en Shay zijn aandoenlijk, verrassend én humoristisch. Dat zijn al een aantal punten die Candy Crush niet heeft. De puzzelgame voor zoetekauwen heeft namelijk niet eens 1 verhaallijn, laat staan 2! Tenzij ik het fout heb, ik speel die shit namelijk niet, maar ik ga er vanuit dat áls het een verhaal heeft, het niet goed is en dus niet telt.

Nóg een pluspunt van Broken Age is dat dit slechts Act 1 is die je nu kan kopen. Als Act 2 straks gereleased wordt, hoef je niet eens op Facebook aan iemand te vragen of hij je wil helpen met de aanschaf ervan. Als je Act 1 gekocht heb, krijg je het tweede deel gratis wanneer deze klaar is! Je hoort het goed ja; je bent volledig onafhankelijk van je vrienden om deze toptitel uit te spelen. Al kijk je vast een keer op het internet voor een walkthrough als je écht effe niet verder kan, maar dat doen we allemaal weleens.

Broken Age

 

3. Color bomb

Een van de handigste power-ups in Candy Crush Saga is de color bomb. Deze kan je verdienen door 5 dezelfde snoepjes op een rij te krijgen. Het is zo’n fijne power-up omdat het je halve speelveld wegblaast. Maar maakt het dat niet een beetje simpel? Je bent een man toch? Of ja, waarschijnlijk niet als je dit spelleke speelt, maar doe even mee. Je wil toch uitgedaagd worden? Probeer dan The Banner Saga eens. Als je daar een van je units op een verkeerde plek zet, gaat hij dood. Als je in Candy Crush een snoepje verkeerd plaatst, zeg je misschien hardop ‘kutzooi’. Dat is nogal een verschil toch?

Het heeft vooral te maken met de mate waarin je opgezogen wordt in een prachtige spelwereld vol originele personages, tactische keuzes zowel tijdens gevechten als daarbuiten die een gezonde dosis skill vergen. Geen skills die puur en alleen afhankelijk zijn van geluk in ieder geval. Als je Candy Crush speelt en overstapt naar The Banner Saga ben je sowieso al bedreven met het dingen in hokjes plaatsen.

The Banner Saga

 

4. Kersen en noten

In sommige levels is het de bedoeling dat je bepaalde ingrediënten (kersen en noten) in een aantal zetten onderaan het speelveld moet krijgen. Dit klinkt natuurlijk absurd, want wie de fuck wil er nu noten in zijn snoep? Tenzij M&M’s in de categorie snoep vallen... Dat doen ze? Uuhm, dan maar geen bruggetje. Octodad: Dadliest Catch. Ga dat spelen. Is het niet vanwege de briljante woordspeling in de titel, dan is het wel omdat je een octopus speelt die zich voordoet als mens. Kijk! Dit zijn concepten die je verkoopt door slechts één zin te mompelen tegen een uitgever.

Het is moeilijk, debiel en het allerbelangrijkste: niet slecht voor je tanden! Er zit ook een heuse co-op mode in, voor als je vrienden hebt enzo. De enige co-op bij Candy Crush zijn je 3 matties die constant over je schouder kijken en dingen schreeuwen als: “nee, doe die rooie daar” en “Jezus, jij bent echt een mongool!” In beide gevallen hebben ze het vaak bij het rechte eind.

Octodad: Dadliest Catch

 

5. Nog een Candy Crush gerelateerde subtitel

Speel Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst, Dragon Ball Z: Battle of Z, of Flappy Bird voor mijn part. Ik heb al eerder in een blog verteld wat er allemaal mis is met deze zielloze Bejeweled kloon en het bedrijf dat erachter zit. King verdient letterlijk miljoenen met deze ongein terwijl ze andere hardwerkende studio’s zo’n beetje beroven van hun brood. Daarnaast heb ik al menig moeder en vriendin langzaam weg zien kwijnen achter hun iPhone.

Extra gratis bonustip is trouwens sporten. Ga sporten ja! In plaats van die gelei-vakjes weg te spelen in Candy Crush, wordt het tijd om je eigen gelei weg te spelen. Maar als je dat niks vindt, is het ook geen probleem om even te wachten op Donkey Kong: Tropical Freeze, Thief of Rayman Legends voor de PS4.

Thief

Ik hoop van harte dat je wat gehad hebt aan deze tips. Voor de mensen die daadwerkelijk op zoek waren naar Candy Crush Saga tips: Sorry, maar je weet dat ik gelijk heb!

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord