12 Tijd en moeite besparende Destiny 2-tips + UPDATES 

12 tijdbesparende tips voor beginnende spelers Destiny 2 2017-09-12T11:16:59
Wouter is druk bezig Destiny 2 te reviewen, maar heeft besloten eerst nog even de Raid af te wachten die deze woensdag komt. Tot die tijd kan je echter wel van z’n wijsheid genieten met deze 12 essentiële en tijdbesparende tips.

1. Maak de Campaign af

Het lijkt logisch dat je eerst het verhaal van een game speelt, maar het is makkelijk afgeleid te worden in Destiny 2. Crucible-tje (multiplayer) hier, Adventure-tje daar; er valt genoeg te doen en soms zal je wel van de verhaalmissies moeten afwijken om je level omhoog te krijgen voor de volgende missie. Maar doe alleen het broodnodige! Ding is dat je aan het eind van de Campaign een vrij handig machientje krijgt: de Sparrow. Deze Destiny-brommert zorgt ervoor dat je je een stuk sneller over de EDZ, Nessus, Titan en Io kunt verplaatsen en dat scheelt tijd. Speel dus zo snel mogelijk de campaign uit, want daarna gaan veel andere dingen in Destiny 2 een stuk sneller.

Gewonde Dude 
    

2. Na level 20, werk aan je Power Level

Heb je de Campaign uitgespeeld, dan ben je waarschijnlijk al level 20 of bijna. Dat is eigenlijk pas het begin van Destiny 2, wat je waarschijnlijk wel merkt aan alle nieuwe dingen die er unlockt worden. Nu is het tijd om te werken aan je Power Level, het getal rechtsboven in je Character-scherm. Dit getal gaat omhoog naarmate je betere armor verzamelt en je hebt een hoog Power Level nodig om uiteindelijk bepaalde content te kunnen spelen, zoals Nightfall Strikes en de Raid. Die laatste is de uiteindelijke Über-missie van Destiny (2), waarin je met een team van 6 al je skills zal moeten tentoonspreiden.

Levels 1 tot en met 20 zijn puur om de skills die verbonden zijn aan je subclasses te ontgrendelen (ofzo, helemaal precies waarom de eerste 20 levels genummerd zijn weet ik ook niet), daarna level je nog wel maar zit er geen getal meer aan verbonden. Ga je na level 20 in level omhoog, dan verdien je een Bright Engram die je moet inleveren bij de Eververse in de Tower. Engrams zijn het lev0n in Destiny (2); hier speel je voor en daarmee krijg je de beste rewards.

Vroom 
   

3. Je kan wel drie dingen tegelijk doen

Efficiënt bezig zijn in Destiny 2 betekent veel shit tegelijk doen. Als je op een van de planeten landt middels je Director (houd daarvoor de touch pad ingedrukt op PS4), zorg er dan voor dat je eerst een Patrol scoort waarvoor je vijanden moet afknallen. Deze worden meestal aangeduid met zo’n driehoekje (Tjeerd noemt ze ‘envelopjes’). Activeer vervolgens een van de Quest Missions of een Adventure en als je wil kan je dan ook tegelijkertijd nog een Public Event doen voor maximale XP, rewards en satisfaction. It’s super effective!

prwetty
  

4. Speel je subclasses snel vrij

Elke klasse (Titan, Warlock en Hunter) heeft een drietal subclasses, maar de laatste 2 moet je eerst vrijspelen. Daarvoor krijg je opdrachten die gewoon worden gedropt uit een vijand als je op een bepaald level bent, dus daar hoef je niets voor te doen. Maar daarna moet je even goed opletten wat er naast het diamantje linksboven op je character-scherm staat, want in Destiny 2 komen er op de meest onverwachte plekken missies te staan. Bijvoorbeeld ook af en toe in je weapon slots, dus let goed op!

Hoe dan ook, die subclasses wil je hebben, want de laatste is bijna voor elke klasse een van de meest effectieve, maar pas écht nadat je alle skills hebt unlockt. Dat duurt wel ff aangezien je maar 1 skill point per level krijgt, dus kan je er beter zo snel mogelijk mee beginnen!

It's High Noon
  

5. Join een Clan

Bungie zet hoog in op Clans (voorheen Guilds in Destiny 1), dus krijg je veel rewards als je een groepje spelers aanmaakt. Doe dit dan ook zo snel mogelijk en je krijgt zelfs Engrams als je zelf geen hol hebt uitgevoerd, maar je Clan-genoten wel!

clan flag
   

6. Je kunt alles herspelen

Je hoeft minder te grinden in Destiny 2 dan in deel 1, maar nog steeds zal je veel moeten knallen om je Power Level omhoog te rammen tot een Raid-waardig getal. De Crucible is hier op een gegeven moment een ideale manier voor, maar ben je niet zo van de PvP en houd je meer van de verhaalgedreven missies in Destiny 2, vergeet dan niet dat je alle Adventures en Campaign missies opnieuw kunt spelen. Je krijgt hier ook rewards voor, dus het is zeker geen tijdverspilling. Kijk bij Ikora Rey (in het westen van de Tower) voor Meditations om het verhaal nog een kans te geven en check bij de quest giver op Earth (Devrim Kay), Titan (Sloan), Io (Asher Mir) en Nessus (Failsafe) om de uitgespeelde Adventures nog een keer op de kaart te zetten.

Paars
   

7. Dismantle alles wat je niet nodig hebt

Heel veel NPC’s in Destiny 2 hebben hun eigen reward-systeem en zo ook de Gunsmith. Hij verzamelt Weapon Parts die je krijgt door wapens te ‘disarmen’ (houd vierkantje ingedrukt op de PS4), dus doe dit dan ook regelmatig met wapens die je toch niet meer gebruikt, of gewoon een te laag level hebben. Je krijgt er geen spijt van, want de Gunsmith geeft je... say it with me now, ENGRAMS!

UPDATE: Nuttige bijdrage van JoshZeroX: 'Een goede tip die je kan geven is dat je bij de gunsmith je Rare Mods kan inleveren voor Legendary Mods, kwam ik vandaag pas achter!'

Gunsmith Destiny 2
  

8. Infuse je armor

Je Guardian zal er regelmatig als een futuristische zwerver uitzien, dus als je een keer een vet Warlock-jasje aan hebt met goede stats, dan wil je die vast houden. Maar ja, voordat je het weet is het level van je jasje veel te laag, dus hoe zorg je ervoor dat je outfit relevant blijft? Nou, door ze te infusen met armor dat een hoger level heeft! Ga daarvoor naar je favo armor, druk op driehoekje en ga naar de meest linker optie; ‘infuse’. Kies dan het armor dat je niet zo boeiend vindt maar wel een hoger level heeft en gebruik het om je slicke jas een hoger level te geven. Op datzelfde scherm kan je overigens mods aan je armor geven, waarvan eentje waarmee je de defense met 5 verhoogt vooral interessant is. Daarmee gaat je Power Level namelijk ook omhoog en dat is je ultieme doel.

UPDATE: Dit betekent overigens ook dat je beter je Exotics kunt bewaren. Deze wapens en stukken armor die in het geel worden aangegeven, zijn de beste dingen die Destiny 2 bieden heeft. Niet alleen omdat ze er vet uitzien, ook vanwege de stats. Als je je Exotics blijft infusen, kunnen ze de hele game mee! Net zolang totdat je een betere Exotic vindt, natuurlijk, maar dan is het geen gek idee om je oude in de Vault te bewaren.

Kleding
   

9 Lever je tokens en je plantjes in

Op elke planeet verdien je tokens door opdrachten te doen en kan je een soort van plantjes plukken (Microphasic Datalattice op Nessus, Alkane Dust op Titan, Dusklight Shards op EDZ en Phaseglass Needles op Io). Deze dingen krijg je niet omdat je inventory anders echoot, maar kan je inleveren voor, jawel… Engrams! Voor elke 20 tokens scoor je een Engram bij Sloan, Devrim Kay, Asher Mir of Failsafe, en de plantjes geven je ook een beetje reputatie om te levellen, maar dat schiet een stuk minder snel op.

UPDATE: Oh en het heeft geen zin om je Tokens op te sparen, dan krijg je namelijk een shitload aan armor en guns van ongeveer hetzelfde level, dus lever ze in zodra je kan. 

Phaseglass Needles Destiny 2   

10 Iedere vijand heeft een zwakke plek

Erger je je aan die irritante Cabal-knakkers met hun breder wordende schilden? Schiet hem dan in dat rode puntje in het midden van dat fucking scherm, dan is ie vrij snel een stuk minder bijdehand! Fallen moet je meestal gewoon door hun hoofd knallen en Vex hebben zo’n wit of rood licht om op te schieten, dus iedereen heeft een zwakke plek. Heeft een vijand een energy shield, dan moet je even een energy wapen equippen, het liefst van de juiste elemental damage, want daarmee schiet je die bescherming zo van z’n lijf. Op zwakke plekken van aliens schieten is een van de meest bevredigende dingen aan de gunplay van Destiny 2, dus meester die shit!

Piew Piew
   

11 Houd je Milestones bij

Druk op Options (die knop die iedereen nog gewoon Start noemt) bij PS4 en houd je linker-trigger ingedrukt. Dan zie daar een aantal opdrachten verschijnen waarmee je heel snel dikke rewards krijgt. Zie dit als een van de grote leidraden in Destiny 2!

UPDATE: Het schijnt het beste te zijn om je Milestones te bewaren totdat je Power Level 260 hebt. Dan beginnen de goede drops namelijk op te drogen en kan je nog even een flinke boost krijgen door middels de Milestones dikke armor en guns te scoren.

Mijlpalen
   

12. Zorg dat je voor elke soort elemental-type een goed wapen hebt 

Je krijgt een shitload aan wapens te verwerken in Destiny 2 en het is soms moeilijk bij te houden welke je weg moet smijten (zie tip 7) en welke je moet houden. Ik houd er zelf altijd eentje van elk type (auto rifle, pulse rifle, hand cannon, etc.) bij me, maar dat is mijn persoonlijke OCD en is nergens op gebaseerd. Logischer is als je gewoon je favoriete kinetic wapen (het bovenste weapon slot op je character-scherm)en qua energy en power wapens eentje per soort damage bij je houdt. Er zijn drie soorten damage -arc, void en solar- en deze zijn handig om shields van vijanden snel mee te vernietigen. Ze komen helemaal van pas tijdens de Nightfall Strikes. Deze extra moeilijke Strikes, waar je minstens een Power Level van 230 voor moet hebben, rusten zwaar op het gegeven van de verschillende damage-types, dus zonder dat je daar geschikte wapens voor hebt, ben je kansloos. Het zit er dik in dat de elemental damage ook een rol speelt in de Raid.

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord