10 oude series die na Power Rangers verfilmd moeten worden 

10 oude series die na Power Rangers verfilmd moeten worden 2017-04-01T14:33:26
Toen de Power Rangers-poster op de redactie werd opgehangen was één door nostalgie bedwongen nerd te horen boven de zee van “boo’s”, “mehs”, en “mwahs”. Marvin had namelijk wel zin in de verfilming van één van zijn favoriete kinderseries, en schiet vandaag compleet door in zijn enthousiasme met tien andere series die ook wel een verfilming mogen krijgen.

O, nostalgie. Een gevoel van herkenning dat ons al onze standaarden doet vergeten en de pijnlijkste filmfouten doet vergeven. Voor de een is het genoeg om een gedrocht als Batman & Robin goed te vinden, de ander zal zich erdoor kunnen vermaken met een wanvertoning als The Last Airbender; iedereen heeft wel iets. Mijn nostalgische gevoelens komen opzetten bij Power Rangers, maar er zijn zat andere series die ik als kind keek waar ik helemaal lijp van zou worden als ze naar het witte doek komen. Ongeacht of het goede films blijken te zijn, natuurlijk, dat is bij sommige franchises en bij sommige filmvertoningen niet altijd nodig (en onmogelijk met alle CGI die de cartoons verlangen). 

              

Big Bad Beetleborgs

Laten we aftrappen met een serie die helemaal in de lijn van Power Rangers blijft, maar dan nog een stukje kutter is. Big Bad Beetleborgs heeft namelijk veel van dezelfde soort combat en de daarbij horende transformaties, maar gebruikte daarbovenop ook nog eens de beelden van een andere serie genaamd Juukou B-Fighter. In een soort mislukte mix van Power Rangers en Beetlejuice (personages als Frankenstein, uhh - Frankenbeans en Mums de mummie lopen rond alsof het niets is) krijgt een stel kinderen na het binnenvallen van het huis van monsters als Wolfie, één wens. Ze worden hun favoriete comicpersonages, de Big Bad Beetleborgs, maar daardoor komen ook alle bad guys tot leven. O, wat kut eigenlijk. Ik wil het op film. 

                  

M.A.S.K.

Een serie waarin een task force genaamd de Mobile Armored Strike Kommand (M.A.S.K.) het opneemt tegen een criminele organisatie genaamd Vicious Evil Network of Mayhem (Venom). Van de fantastische intro tot de ‘sci-fi’-designs, alles in de serie ademt de jaren ’80, en wat mij betreft mogen er meer films in de bios komen die dat stijltje omarmen. Toffe voertuigen, halfbakken gevechten, wat achteraf afschuwelijke dialogen blijken te zijn en boven alles een dikke bak weinig overtuigende actie. Ja, op de uitstraling na zullen filmmakers weinig uit M.A.S.K. kunnen halen, maar wat zou het gruwelijk tof zijn.

                         

Dino-Riders

Er gaan al geruchten dat deze serie overgeheveld wordt naar film, maar het is al zo lang stil rondom de Dino-Riders-film dat we ons wel zorgen mogen maken. Wat doe je als je ruimteschip in een wormhole belandt en jij en je crew wakker worden in de prehistorie? Nou, dan gebruik je de technologie van de toekomst om… op fucking dino’s te rijden. Kom maar op Ridley Scott, een mix tussen Dino-Riders en Mad Max is alles wat de wereld nodig heeft.

                              

ThunderCats

Fuck yes! Natuurlijk ontbreekt ThunderCats niet op deze lijst. Op een planeet genaamd Third Earth woont een groepje katachtige helden dat noodgedwongen van hun eigen planeet af moest. Ze worden belaagd door mutanten maar hebben gelukkig een wapen, in de vorm van de Sword of Omens. In dat ding zit een kristalletje genaamd de Eye of Thundera, waardoor de ThunderCats hun krachten krijgen. En krachten hebben ze wel nodig aangezien een demon genaamd Mumm-Ra de mutanten heeft gerekruteerd voor zijn snode plannetjes. Al met al een fantastische serie, zelfs wanneer ik mijn nostalgische bril afzet. Daarom verdient het een film, al wordt het des te moeilijker een verfilming te maken wanneer het bronmateriaal daadwerkelijk goed is. Thundercats, hooo!!

                    

Darkwing Duck

Darkwing Duck is er misschien wel voor verantwoordelijk dat ik zo’n grote Batman-fan ben, want veel van de Dark Knight is terug te zien in het alterego van deze eend. Gehuld in een paarse jas met een iconische paarse hoed, verschuilt hij zich in de schaduwen van zijn stad om alleen tevoorschijn te komen wanneer boeven en andere bad guys iets slechts doen. Samen met zijn sidekick Launchpad McQuack (uit Ducktales inderdaad) bracht Darkwing Duck ons de eerste Disney-serie waarin geweld echt centraal stond, en daar is het kind in mij nog altijd dankbaar voor. Op naar de bios, dus!

                           

Biker Mice From Mars

Hoe iemand ooit succesvol een drietal muismannen op beeld kan zetten zonder dat iedereen in de bioscoop spontaan begint te huilen van het lachen, is een raadsel, maar het zou geweldig zijn om Biker Mice From Mars in live-action te zien. Zoals je verwacht gaat de serie over muizen die van Mars komen en op motoren rijden, en natuurlijk schoppen ze kont. Geweld, toffe trucs op motoren, diermannen en –vrouwen en een soundtrack die uit elkaar barst van de rock en metal; Biker Mice From Mars heeft alle ingrediënten om een meer dan vermakelijke film van te bouwen.

                          

Adventure Time

Bij een serie die slechts zeven jaar oud is kan ik niet praten over nostalgie, maar dat Adventure Time nu al een klassieker is, staat buiten kijf, en daarom zet ik hem er gewoon bij. Hoewel het nagenoeg onmogelijk lijkt om zonder een budget van zo’n 300 miljoen dollar de wereld van Adventure Time op beeld te brengen zou het eindproduct wel eens geweldig kunnen worden. Door de populariteit van de franchise zullen er al heel wat mensen in Hollywood over gediscussieerd hebben, maar in zo’n feature hoef ik me gelukkig niet te buigen over alle praktische problemen en CGI-benodigdheden die bij een film van dit formaat komen kijken. Daarom: Jake en Finn op het witte doek, met echte mensen!

                       

Courage the Cowardly Dog

De plek waar mijn liefde voor horror begon (of kwam dat toch door de fatalities in Mortal Kombat?), bij een klein paars hondje dat op een afgelegen boerderij woont bij een oud opaatje en omaatje. Courage the Cowardly Dog wist op een of andere magische wijze een kindvriendelijke rating te combineren met een paar van de engste beelden en scenes die Cartoon Network ooit heeft gezien. Het voert horror nog beter uit dan 9 van de 10 hedendaagse horrorfilms en mag op het moment dat CGI ver genoeg is om een geloofwaardig paars hondje te laten rondstuiteren DIRECT naar het witte doek. O, zo verontrustend:

                   

Dragon Ball Z

Ja, het is al eens geprobeerd. Ja, die film was om te huilen en elke minuut een marteling, Toch. Het blijft Dragon Ball Z, één van de meest badass dingen die mijn oogballen tot mijn achtste levensjaar mochten aanschouwen en een van de meest iconische anime’s ooit. De dag dat er een goede acteur wordt gevonden voor Goku zal de wereld een betere plek zijn, en de mogelijkheden in dit fantastische universum zijn eindeloos. Van Vegeta en Frieza tot Gotenks en Beerus: met alle helden en bad guys die alleen al in de anime voorbij zijn gekomen kun je een heel filmuniversum starten waar zelfs het Marvel Cinematic Universe van moet slikken. Iets minder dialogen erin en nog meer gevechten erbij en het geld begint vanzelf te rollen. Mijn geld in ieder geval wel.

 

Invader Zim

Met al die cartoons in de lijst maak ik het mezelf niet makkelijk om geloofwaardige filmideeën aan te leveren, ze kosten immers veel te veel. Toch sluit ik de lijst af met een van mijn top vijf favoriete cartoons ooit: Invader Zim. Een volledige film over de alien Zim die met zijn robotje Gir (inclusief doom-song) het mensen hun leven zuur maakt zou voor mij al genoeg zijn. Maar ook dit universum kent meer ruimte om te exploreren, zoals het alien ruimteschip van de Irkens (Zims ras) en daarbij hun drang om andere werelden over te nemen, of bijvoorbeeld een legion kwaadaardige baby's. Toch is het de stupiditeit van de mensen die Invader Zin zo’n hilarische serie maakt, en zijn het hun stupide reacties op de sci-fi-goodness in deze serie (zoals het moment waarop de Aarde dreigt te exploderen) die een verfilming anno 2017 nog geweldig zou kunnen maken.

Andere series waar ik direct geld naartoe zou gooien als er een film van werd aangekondigd: Cow and Chicken, Dexter's Laboratory, Sailor Moon, The Tick, Ned's Declassified School Survival Guide (ja), Danny Phantom, The Ren & Stimpy Show, He-Man and the Masters of the Universe, Freakazoid!, Gargoyles en Defenders of the Earth.

REACTIES (75) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord