10 Handige mods voor Cities: Skylines 

10 Handige mods voor Cities: Skylines 2015-03-19T11:01:12
Cities Skylines is nu ruim een week uit en de game van Colossal Order is kort gezegd het product dat SimCity had moeten zijn. We zijn verzot op de citybuilder en daarom hebben wij een aantal mods op een rijtje gezet die van Cities: Skylines een nog betere en leukere ervaring maken.

All Spaces Unlockable. 

Te beginnen met een handige mod die er voor zorgt dat jouw bouwruimte kan worden vergroot. Je begint met een enkel perceel en naarmate je stad groter wordt, wordt je hoeveelheid percelen dat ook. Dit kan oplopen tot een maximum van negen vierkanten, maar dankzij deze mod beschik je in één klap over 25 percelen. Zo wordt het verdomd makkelijk om een heus imperium op te bouwen.

Proper Hardness.

Voor degenen die vakkundig de burgemeester in zichzelf hebben los gelaten ligt er een grotere uitdaging te wachten, want Proper Hardness mod zorgt ervoor dat je handen tekort hebt om de door jou opgebouwde stad succesvol te runnen. Oftewel: This is going to be a hell of a job

Chirpy Exterminator, Reddit For Chirpy en Chirpy Banner

Chirpy Exterminator: een heftige naam die precies doet wat je er van verwacht. Door deze mod wordt de vrolijke, blauwe vogel bovenaan het beeldscherm in keer uitgeroeid. Fervent Reddit-gebruiker? Bekijk dan deze mod genaamd Reddit For Chirpy, die het mogelijk maakt om in-game Reddit te voeden met nieuwe berichtjes. Last but not least is het zelfs ook nog mogelijk om de rip-off van het Twitter logo om te toveren in een banner dankzij de Chirpy Banner mod.

First-person Camera.

De naam van deze mod is allesbehalve hogere wiskunde en stelt jou in staat om vanuit het welbekende eerstepersoonspectief jouw stad te aanschouwen. Dat is hartstikke mooi.

Automatic Bulldoze.

Voor de luie spelers onder ons is de Automatic Bulldoze-mod in het leven geroepen. Deze mod zorgt ervoor dat afgedankte, afgebrande en verwoeste gebouwen direct van je speelveld worden verwijderd. Alles weg, joh.  

Gula's Coal Power Plant van MaxisLime. 

Een voormalig medewerker van Maxis (bekend van Sims en SimCity) heeft ook een mod ontwikkeld voor Cities: Skylines. Hij wilde een energiecentrale in de game krijgen die meer opbrengt. Wel is de bouw ervan duurder geworden en ook brengt het gebouw meer lawaai (noise pollution) met zich mee. 

Toffe kleurenfilters.

Cities Skylines is inmiddels door creatieve geesten ook voorzien van hele toffe kleurfilters. Wat te denken van een Sin City kleurenpalet? Of een Toy Film Camera? Natuurlijk kon ook een filter dat het typische film noir naar boven brengt ook niet uitblijven. 

Extended Road Upgrade. 

Deze mod doet de in-game automobilisten een plezier en zorgt ervoor dat je kunt wisselen tussen een eenbaansweg en een tweebaansweg. Tevens kan de rijrichting op eenbaanswegen worden omgedraaid. 

Traffic Report Tool (Beta).

 Maar er zijn meer mods om de automobilisten op hun wenken te bedienen. Met de Traffic Report Tool kun jij iedere bolide nauwkeurig volgen om te achterhalen waar de bestuurder vandaan komt en waar hij naartoe gaat. Zo moet duidelijk worden waar filevorming begin en op die manier is het makkelijker om deze lange rijen auto's te voorkomen. 

Autosaver. 

De maker van deze mod verdient een in-game standbeeld, want de revolutionaire autosavefunctie zit na installatie in Cities: Skylines. En dat in 2015! Ook is het mogelijk om de tijd tussen iedere save handmatig aan te passen.  

Mod Achievement Enabler.

Het kan zijn dat het gebruik van mods ervoor zorgt dat je geen achievements kunt halen in bepaalde saves, maar met deze mod kun je die vloek opheffen. Credits gaan naar Facerafter! 

Terrain.party.

Misschien wel de tofste feature is vindbaar op de website terrain.party. Hier krijg je een overzicht van de wereldkaart zoals we die kennen en hierin kun je een plek naar keuze selecteren. Vervolgens kun je op dit stukje gebied aan de slag gaan in Cities: Skylines. Prefereer je een vlakke ondergrond? Kies dan bijvoorbeeld voor Nederland. Voor meer reliëf zou je terecht kunnen in het Scandinavisch Hoogland. Leef je uit!

Hebben jullie nog toffe mods in gedachte die hier onbesproken zijn? Knal ze gerust in de comments. 

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord