10 dingen die we geleerd hebben van de Fallout 4 trailer 

10 dingen die we geleerd hebben van de Fallout 4 trailer 2015-06-09T15:39:52
Fallout 4 is een feit! Bethesda wist ons blij te maken met een forse onthullingstrailer met opvallend veel beelden van de gamewereld. Hoog tijd om deze eens grondig te analyseren. Wat weten nu eigenlijk allemaal van Fallout 4 na het zien van de eerste trailer?

     

1. Openingsshot is trouw aan Fallout geschiedenis

Het bekende shot met de televisie en bijbehorende muziek brengen nostalgische gevoelens naar boven; het begin van de trailer is namelijk helemaal in de stijl van trailers en openingsscènes van eerdere delen. Deel 4 blijft duidelijk trouw aan haar voorgangers, inclusief muziek van The Inkspots en elektronica van het merk Radiation King.

    

2. Fallout 4 is opvallend kleurrijk

Waar dit deel wel iets in lijkt te verschillen van haar voorgangers, is in het kleurgebruik. Waar Fallout 3 nog een grote, bruin/grijze bende was, krijgen we in deze trailer een stuk fleuriger beeld van the Wasteland. Oke, de wereld is duidelijk nogsteeds helemaal naar de tering, maar kijk al dat rozige zonlicht, die mooie blauwe luchten, felle kleurtjes overal. Is dit slechts een artistieke keuze, of is Boston er gewoon net iets gezonder aan toe dan Washington DC was in deel 3? Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt...

    

3. Fallout 4 speelt zich af in Boston

Al sinds 2013 gaan er geruchten dat Fallout 4 zich in Boston afspeelt en uit verschillende beelden is nu te concluderen dat dat inderdaad het geval is. In de trailer zijn onder andere Scollay Square, het Fenway Park honkbalstadion (zie screenshot hierboven) en het Massachusetts State House te herkennen.

    

4. Fallout 4 begint in vault 111

Fallout begint traditiegetrouw in een van de vele Vaults, de schuilkelders/onderzoekslabs waar een kleine selectie burgers in mocht schuilen, om de wereld na de Nucleaire Holocaust opnieuw te bevolken. Waar je in Fallout 3 in Vault 101 ter wereld komt, zien we in deze trailer een Vault-deur met het nummer 111 open gaan. Grote kans dus dat het begin van Fallout 4 zich in deze kluis afspeelt.

     

5. Veel nadruk op het verleden

De trailer zit vol flashbacks naar het moment dat de bommen vielen en burgers in paniek vluchtten, hopend op een plekje in een Vault. Meer dan ooit in Fallout ligt de nadruk op het verleden, betekent dit dat we in Fallout 4 ook af en toe terug in de tijd gaan? Hoe tof zou het zijn om in de game te kunnen switchen tussen toen en nu, of zijn al die locaties die we zien alleen voor de trailer gemaakt?

    

6. Fallout krijgt meer luchtvaart

In Fallout 4 gaan we de hoogte in! Op verschillende momenten in de trailer zijn vliegende voertuigen te zien, zoals de bekende Vertibird en een hele vette zeppelin. Laten we hopen dat we deze straks ook zelf kunnen besturen.

     

7. Deathclaw, Enclave en andere bekende gezichten

Op 1:47 zien we een Deathclaw in beeld. Naast deze veel gehate vijand zien we ook de bekende Mister Handy huishoudrobot, een Protectron en de zwevende Eyebot terug in deel 4. Eyebots werden in Fallout 3 gebruikt om propaganda te verspreiden van de Enclave. Dit lijkt een aanwijzing dat deze militaritische overheid nog steeds aan de macht is Fallout 4.

    

8. Dogmeat is terug!

Om op onze emoties in te spelen, zien we een groot deel van deze trailer een schattige herdershond rondhuppelen. In voorgaande delen kon je op pad met een soortgelijke hond, die altijd Dogmeat werd genoemd. Dogmeat is gebaseerd op, hoe kan het ook anders, de trouwe kameraad van de aardsvader der post-apocalyptische popcultuur: Mad Max. Als we op deze trailer af mogen gaan, krijgt Dogmeat in deel 4 een wat grotere, persoonlijkere rol dan enkel een handig huisdier.

     

9. Power Armor in de workshop

Power Armor is voor Fallout, wat Storm Trooper pakken voor Star Wars zijn: iconisch en herkenbaar. Aan het einde van de trailer zien we een mooie workshop, waarschijnlijk een thuisbasis van het hoofdpersonage, met daarin een flink arsenaal aan wapens en natuurlijk de nodige hoeveelheden Nuka Cola. Ook wordt er gewerkt aan een Power Armor, waar ongetwijfeld weer zo’n ouderwetse verzamel-alle-onderdelen-quest omheen hangt. Download de onderstaande afbeelding en bekijk het op volledige resolutie (3840x2160!), want dit gedetailleerde zoekplaatje is een lust voor het oog.

      

10. Hoofdpersonage krijgt een stem

In Fallout 3 en alle andere RPG’s van Bethesda heeft het hoofdpersonage geen stem. Daar lijkt nu verandering in te komen, want aan het einde van de trailer wordt de hond liefkozend toegesproken door een man in een Vault 111 pak en een Pip-boy om zijn pols (dát is pas een Smart Watch!). Het kan bijna niet missen dat dit het speelbare personage wordt, de nieuwe ‘Lone Wanderer’, en dus een eigen stem krijgt. Een stem die verdacht veel lijkt op die van Troy Baker

     

Tot zover de meest interessante dingen uit de Fallout 4 onthullingstrailer. Zie jij nog meer belangrijke details? Deel het met ons in de comments! Tot ziens bij de Bethesda-show op de E3 en vergeet niet: "War never changes..."

 

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord