10 dingen die absoluut in de Power Rangers film moeten zitten 

10 dingen die absoluut in de Power Rangers film moeten zitten 2016-11-17T15:57:27
PeterKoelewijn is opgegroeid met de Mighty Morphin Power Rangers en hij hoopt dat de Hollywood reboot een nostalgisch meesterwerk wordt. Maar daarvoor moet de nieuwe Power Rangers film wel deze 10 dingen bevatten!

Als kind was ik helemaal into Power Rangers. Speelgoed, kleding, rugzakken, knikkers, slaapkamerbehang, ik had het allemaal! Een groep tieners die in superhelden veranderen en tegen rubberen monsters moeten vechten terwijl ze tussendoor dramatisch poseren en explosies ontwijken. Wat heeft een kind nog meer nodig?

Niettemin vond ik de jaren ’90 Power Rangers film best gaar. Daarom hoop ik des te meer dat de reboot die Hollywood voor 2017 gepland heeft, de magie wel op juiste wijze naar het witte doek brengt. Als deze 10 dingen in de film zitten, maakt Power Rangers 2017 kan om een topfilm te worden!
    

‘It’s morphin time!’

Misschien wel de meest iconische catchphrase van de serie: ‘it’s morphin time!’. Meestal roept de leider van het groepje tieners dit voordat ze hun morphers (horloges, kettingen, sleutels, telefoontjes, you name it) tevoorschijn halen en in Power Rangers veranderen. Als ze dit niet in het script hebben gestopt kunnen ze de ruwe versie nu meteen in de prullenpak smijten.

Morphin Time    

Poseren!

Ik zei het al eerder: Power Rangers poseren. En niet zo’n beetje ook. De Japanse Super Sentai-reeks, waar de Power Rangers op gebaseerd is, heeft poseren in gevechten praktisch uitgevonden.

Power Rangers

Dus geen gelul over gritty reboot en realisme, daarvoor ga ik wel naar een DC Comics-film. De Power Rangers moeten straks gewoon poseren voordat ze vechten!
    

Kleine explosies bij het oplopen van schade

In plaats van iedere aflevering de dure pakken te beschadigen tijdens de vechtscènes, laten de Power Ranger-series schade zien doormiddel van kleine explosies met vuurwerk. Check de gif maar.

Power Rangers

Lekker goedkoop en een stuk spectaculairder voor kinderen. Nu hoeft de film geen vuurwerk uit de winkel te gebruiken hiervoor, maar een soort van moderne versie van de explosies tijdens de gevechten, lijkt me een stuk meer in stijl met de serie dan beschadigde superheldenpakken á la Marvel en DC.
    

GROTE EXPLOSIES!

Hell, als we kleine explosies krijgen, dan ook grote explosies! Bijvoorbeeld als ze extrasupervetgaaf poseren.

Power Rangers

Of als een monster verslagen is.

Power Rangers

Of gewoon bij iedere supersterke aanval. Overal explosies!

Power Rangers

Gek eigenlijk dat Michael Bay nooit een Power Rangers film of serie heeft gemaakt. Hahahaha… uh, hij kan geen Nederlands lezen toch?
    

Gewoon veel praktische effecten eigenlijk

Deze is moeilijk gezien Hollywood CGI volledig omarmd heeft en de laatste jaren de resultaten fotorealistisch zijn geworden. Maar Power Rangers heeft altijd zwaar geleund op praktische effecten. Van stuntmannen en rubberen monsterpakken tot mensen die door miniatuursteden banjeren en handgemaakte zords die zelfs transformeren. De Japanse series gebruiken nog steeds veel praktische effecten en zelfs de nieuwste Godzilla film, Shin Godzilla, combineert CGI met traditionele rubberen kostuums. Het voegt gewoon iets meer toe aan de beleving en kan met de juiste talenten achter de knoppen zelfs realistischer overkomen. Doe het Hollywood!
   

Goldar

Goldar is de rechterhand van slechterik Rita Repulsa en was in de eerste seizoenen een van de sterkste tegenstanders voor de Power Rangers. Deze vergulde eikel zou een geweldige tegenstander zijn voor de eerste film, want je wéét natuurlijk dat de studio het liefst een cinematic universe maakt. Ze kunnen dus niet meteen een Green Ranger of Lord Zed als schurk introduceren.

Naast zijn 24-karaats uiterlijk en vechtskills voegt Goldar nog iets belangrijks toe aan de Power Rangers-film: CAMP!

Wie wil er nou niet de hele film kijken als de schurk zo’n geweldige stem heeft?!
    

Een post-credits voor de Green Ranger

De video hierboven laat ook Tommy als de Green Ranger zien, de bekendste antiheld van de Power Rangers serie. Deze ranger werd ingelijfd door Rita Repulsa in de eerste seizoen om tegen de goede Power Rangers te vechten. Het lukte hem zelfs om ze allemaal te verslaan, hun zords te vernietigen en Zordon buiten spel te zetten!

Green Ranger

Prima voer voor een potentieel vervolg, maar misschien kan de eerste film in een post-credits al hinten hiernaar. Jeweetwel, zoals iedere film die een franchise wil zijn tegenwoordig doet!
   

‘Make my monster grow!’

De formule van de gemiddelde Power Rangers-aflevering is doodsimpel. De Rangers hebben een of ander saai akkefietje op hun high school, Rita Repulsa anticipeert daarop en maakt een monster. Het monster veroorzaakt chaos in Angel Grove, de Rangers vechten tegen hem en weten het monster uiteindelijk te verslaan. Maar daarna gooi Rita haar staf vanaf de maan naar de aarde en roept ‘Make my monster grow!’. Het monster wordt reusachtig en de Rangers moeten hem opnieuw verslaan met hun zords.

De laatste ronde wordt bijna nooit overgeslagen dus je weet gewoon dat de Power Rangers-film op deze manier gaat eindigen. Maar voor de zekerheid heb ik hem toch in deze lijst gestopt.
    

Bulk en Skull

Vaak ondergewaardeerd maar nooit vergeten: Bulk en Skull! Deze 2 personages zorgden voor de komische noot in de afleveringen en waren de 2 grootste pestkoppen van de Angel Grove high school. Waren ze daar goed in? Ahahahahahahaha!

Maar los van de pijnlijke slechte slapstick zorgden Bulk en Skull wel voor een beetje menselijkheid tijdens de scènes met… mensen. Hoe leuk de Power Rangers in actie ook zijn, de tieners erachter worden meestal opgezadeld met de persoonlijkheid van plastic, houtlijm of schuurpapier. Ongetwijfeld heeft de nieuwe film een beter script maar het zou leuk zijn als er nog 2 pestkoppen met de iconische namen Bulk en Skull langskomen. En bonuspunten als hun themamuziek in de soundtrack wordt verwerkt!
     

De motherfucking themesong natuurlijk!

Over de soundtrack gesproken, op het eind van de trailer was hij al subtiel te horen maar ik noem hem toch maar. De Power Rangers themesong hoort in de film, anders gaan we rellen! Deze iconische jaren ’90 gitaarmuziek is precies de juiste verhouding foutheid en verslavingsfactor. Alle andere muziek is er praktisch omheen geschreven. Bijna alle nieuwe Power Rangers series hebben nog steeds als hun opening een hommage aan de oorspronkelijke themesong. Geloof je me niet? Kijk zelf maar…

Zo goed is hij!

En dat zijn 10 dingen die ik absoluut in de film wil terugzien. Waren jullie vroeger ook Power Rangers fans of dragen jullie nog steeds de Rangers een warm hart toe? Zet in de comments wat jij van de nieuwe Hollywood-film verwacht. Alles is welkom!

Power Rangers

Correctie: niet alles is welkom uit de oude serie!!!

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord