Zomers schuldgevoel 

Zomers schuldgevoel 2013-08-02T11:29:53

SamWat ik fijn vind aan m’n werk? Het gebrek aan routine.

En wat ik haat aan m’n werk? Het gebrek aan routine.

Zo gaan er maanden voorbij dat ik nauwelijks wat voor ons geliefde blaadje kan pennen, maar zijn er ook maanden waarbij het lijkt alsof ik de helft van het tijdschrift mag invullen. Ik zit nu in zo’n periode waarbij ik het, eh, “lekker druk” heb en dus vier games mag behandelen in de tijdspanne van een week, terwijl ik ook blogjes en specials enzo moet schrijven. Maar, weet je, je zult me daar nooit echt over horen zeuren. I love my job, man! Ik ben nu immers The Wonderful 101 aan het spelen terwijl die pas over een maand in de winkels ligt. Gelukkige Sam is gelukkig.

... Maar toch.

Als ik ergens over zou mógen zeuren, dan zou dat toch wel de timing zijn van m’n workloads. Waar blijven die “Samuel-games” in de maanden met al het kutweer? En waarom komt alle leuke, gekke, gestoorde shit uit in de periode dat ik eigenlijk in het Vondelpark hoor te zitten met een Corona in m’n rechterhand en leuke, jonge vrouwen met veel te korte jurkjes aan m’n linker?

Sorry, ik voel me ergens gewoon schuldig. Schuldig dat ik nu meer game dan dat ik van het zonnetje geniet. Het is één van de weinige momenten in het jaar dat het spelen van games echt even als werk aanvoelt. Ik heb geprobeerd de twee te combineren door m’n handhelds (met Mario & Luigi: Dream Team Bros. op m’n 3DS en Stealth Inc: A Clone in the Dark op m’n Vita) mee naar buiten te nemen, maar zonder succes. Sociaal doen met een koud biertje erbij is redelijk onmogelijk als je geabsorbeerd zit te spelen, en de verblindende stralen van de zon zijn nog altijd veel te goed in het trollen van die schermpjes.

Ik heb nu dus twee opties: gamen even laten voor wat het is of hopen dat het snel weer kutweer wordt.

Als ik naar de games kijk die ik nog wil uitspelen, dan weet ik eigenlijk meteen dat optie één geen optie is. Sorry zon, videogames zijn gewoon te awesome. Ik ben blij dat het niet zo stervenskoud is als in de winter, dus je hoeft niet helemaal weg te gaan, maar al dat fijne licht en mooie weer? Hoeft nu even niet van mij. Laat het maar weer iets grauwer en regenachtiger worden. Dan hoef ik me niet zo schuldig te voelen.

Corona

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord