Zo bijzonder is The Witcher 3 niet 

Zo bijzonder is The Witcher 3 niet 2015-12-30T13:07:17

Laat ik beginnen met het melden dat ik The Witcher 3: Wild Hunt een geweldige game vind. Maar blijkbaar niet zo goed als een aantal personen beweren in de comments van de Eindejaars Special waarin we de beste games van 2015 bespreken. Op de vraag “Wat vind je de beste game van 2015?” werd namelijk door mij en een aantal andere redacteuren Fallout 4 geantwoord. Dat was natuurlijk niet goed, want ja, dat je meer dan 200 uur aan gameplezier hebt beleefd in een andere game dan The Witcher 3 dat kan natuurlijk niet. The Witcher 3 heeft namelijk 86 GOTY awards gekregen, genoeg reden om je eigen mening opzij te zetten om mee te gaan lopen met de menigte.

The Witcher 3

Ik ga niet zeggen dat ik problemen heb met The Witcher 3, want problemen klinkt veel te negatief voor hoe goed ik de game vind. Hij ligt alleen niet zo erg in mijn straatje, zoals enkele andere titels die dit jaar zijn uitgekomen. The Witcher 3 is zwaar serieuze RPG waarin thema’s als oorlog, familie en corruptie niet geschuwd worden en voor het eerst zo goed worden overgebracht. Toch vind ik het als game niet zo heel bijzonder. Het vechten is leuk, maar helaas ook niet meer dan dat. Het exploreren van de verschillende gebieden is ronduit fantastisch, maar helaas word je door de valschade erg beperkt om veel risico’s te nemen.

Dat 86 verschillende sites The Witcher 3 hebben uitgeroepen tot hun GOTY is allemaal prima. Dat is hun mening, geen objectief gemeten feit. In het Power Unlimited tijdschrift is Metal Gear Solid V uitgeroepen tot de Game of the Year. Prima, maar dat is niet mijn mening. Ja, nogmaals, The Witcher 3 is een geweldige game, maar dat het de lat voor alle andere games hoger heeft gelegd, dat zie ik niet. Het lijkt wel of er geen kritiek op The Witcher 3 mag worden gegeven. The Witcher 3 was ook buggy tijdens de release, had een framerate onder de 30fps en vervelende pop up (dit zijn uitspraken gedaan vanuit mijn ervaringen met de PS4-versie). Dat maakt het geen slechte game, zeker niet, want dan zou er dit jaar geen goede game meer zijn uitgekomen. Maar ook The Witcher 3 heeft de nodige steken laten vallen.

The Witcher 3

2015 heeft een aantal grote games voortgebracht, maar een echte gamechanger zoals een nieuwe Minecraft, Warcraft, GTA, Mario of League of Legends, die het gezicht van de industrie de komende jaren gaat veranderen hebben we dit jaar niet gehad. The Witcher 3 hoort net als Bloodborne, Fallout 4, MGS V en Call of Duty Black Ops III tot het rijtje prima sequels. Allemaal leuk en aardig, maar geen compleet nieuwe ervaring. Natuurlijk beoordeelt iedereen de beste game van het jaar op een andere manier. Sommige vinden een GOTY de game die ze het meest gespeeld hebben, de game die ze het leukste vonden of gewoon de meest complete ervaring. Er is geen eenduidige criteria voor het beste spel van het jaar.

Tuurlijk, ik snap ook wel dat personen die weinig met Fallout 4 hebben compleet chagrijnig worden van de onafgebroken hype die de game sinds de E3 krijgt. Toch is Fallout 4 mijn game van het jaar. Nee, de game is zeker niet beter dan Fallout 3 (mijn favoriete game ooit), maar dit jaar heb ik bij geen enkele titel zoveel plezier beleefd.

Fallout 4

Nu kan het zijn dat mijn mening niet aansluit met die van jou. Prima, laat dan vooral weten waarom je het er niet mee-eens bent. Maar het blijft een mening! Dus lopen roepen dat iemand het fout heeft, nee. Je hebt een andere mening prima! Veel gameplezier in 2016!

REACTIES (202) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord