Zal de Final Fantasy VII Remake naar de Nintendo NX komen? 

Zal de Final Fantasy VII Remake naar de Nintendo NX komen? 2015-11-28T19:15:51

Cloud komt naar Super Smash Bros. toe! Ik kan het nog steeds niet geloven, en kijkend naar hoe de Nintendo Direct uitsmijter eerder in november het internet brak, denken veel Nintendo-fans er precies zo over. Het is namelijk de gekste toevoeging aan de fighting game tot nu toe en kan zelfs verwijzen naar een mogelijke port van de Final Fantasy VII Remake voor de Nintendo NX! Laat me dit uitleggen.

Allereerst de keuze van Cloud als nieuw Smash-personage. Hij is het meest on-Nintendo-achtige personage tot nu toe! Sonic, Solid Snake, Pac-Man, ze hebben allemaal meerdere games op Nintendo-consoles gehad. Maar op een cameo in een paar Kingdom Hearts-games na, heeft Cloud Nintendo volledig gepasseerd.

Sterker nog, heel Final Fantasy VII staat symbool voor een bittere periode waarin Nintendo en Square niet ‘on speaking terms’ waren. De game werd aanvankelijk ontwikkeld voor de Nintendo 64 (inclusief eerste trailer) maar toen verscheen Sony op het toneel met de PlayStation. De CD’s waren aanzienlijk goedkoper dan de N64-cartridges en konden bovendien beter film- en muziekbestanden afspelen. Dus liet Square na jaren trouwe dienst het koppige Nintendo vallen. Pas op de GameCube en Game Boy Advance verschenen weer voorzichtig de eerste Square Enix-titels.

Cloud Smash Bros.

Dus er zit nogal wat lading achter Clouds toevoeging aan het Smash-roster. En onderschat een positie in Smash Bros. niet! Deze serie is zo populair onder Nintendo-fans dat het wonderen voor je marketing kan doen. Menig personage heeft een boost in populariteit gekregen door speelbaar te zijn in de game. Nintendo zelf heeft toegegeven dat de westerse lokalisatie van de eerste Fire Emblem-game groen licht kreeg doordat Marth en Roy zo populair waren in Smash Bros. Melee.

Het zou dus zomaar een experiment van Nintendo en Square Enix kunnen zijn. Persoonlijk vermoed ik dat ze kijken naar een mogelijke Nintendo NX-versie van de Final Fantasy VII Remake! We weten al dat het bedrijf interesse heeft om Triple A-games naar de next-gen console te brengen. Zo kondigden ze per ongeluk plannen voor een NX-versie van PS4-game Dragon Quest XI aan. Dit en diverse andere geruchten wijzen naar een systeem dat genoeg power heeft om ook echt PS4 / Xbox One-graphics op het scherm te toveren.

Nintendo-gamers zijn bovendien een lucratieve markt voor Square Enix want ze houden van hun klassieke JRPG’s. In dezelfde Nintendo Direct werden Bravely Second, Dragon Quest VII, Dragon Quest VIII en Final Fantasy Explorers aangekondigd, en dat zijn alleen nog maar de RPG’s van Square Enix. Triple A-games maken is een dure onderneming dus multiplatform releases zijn niet meer dan logisch. Final Fantasy XV komt sowieso ook naar de Xbox One toe; die kunnen ze misschien ook nog porten naar de Nintendo NX!

Maar goed, ik draaf een beetje door met mijn gespeculeer. Misschien klinkt het gek en vergezocht, maar dat zei men een maand geleden ook tegen de fans die Cloud in Super Smash Bros. wilden. Cloud zit in Smash Bros. mensen! Alles is mogelijk!

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord