Wouters Top Tien films van 2009 

Wouters Top Tien films van 2009 2014-01-08T14:56:35
Een blik op het schema (ja, daar doen wij aan) vertelt mij dat dit mijn laatste blog van het jaar is. Nou heb ik mezelf beloofd dat ik deze zou bewaren voor een lijstje (daar ben ik IMMERS gek op) van mijn favoriete films van 2009, en aangezien ik toch doe waar de fuck ik zelf zin in heb, ziehier…

Kijk, 2009 was een prima gamejaar, maar het was een nog veel beter filmjaar! Voor sci-fi liefhebbers zoals ik was het een soort van 12 maanden lange natte droom, maar ook mensen met een wat minder uitgesproken smaak konden genieten als een luie kat. Het liefst had ik dan ook een top 20 willen maken en flicks als The Wrestler, Star Trek en Slumdog Millionaire een verdiend plaatsje gegeven, maar het moet natuurlijk wel boeiend blijven, hè?

Hoe dan ook, ondanks dat ik een aantal topfilms, waaronder The Hurt Locker en The Hangover, nog niet gezien heb, vind ik dit toch een behoorlijk mooie top tien:

1. Avatar
Ongelooflijk mooi en niet alleen door dat ie in 3D is, want ik weet nu al dat ik er ook op Blu-ray enorm van ga genieten.

2. Watchmen(trailer 1 moet je hebben!)
Superhelden maar dan op een realistische manier neergezet. Geloof je niet dat dat mogelijk is, lees eerst de gelijknamige graphic novel en check dan de film, zo zal je het verhaal een stuk beter begrijpen.

3. Inglourious Basterds
Misschien vind ik dit wel Tarantino’s beste film! Om dat zeker te weten moet ik ‘em wel nog een keertje kijken.

4. Moon
De revival van de old skool sci-fi! En dan niet alleen qua budget, maar ook omdat ie bijna zonder CGI gemaakt is. Bovendien is Sam Rockwell op z’n zachtst gezegd geniaal in Moon.
Tip: De trailer bevat spoilers, kijk gewoon meteen de film.

5. District 9
De bizarre hoofdrolspeler, de documentaire-achtige wijze van filmen; het is sci-fi, but not as we know it.

6. UP
Op The Incredibles na vind ik dit de beste Pixar-film. En aangezien ik de meeste Pixar-films fantastisch vind, is dat een flinke stelling.

7. Funny People
Een comedy van meer dan 2 uur lang? Dat kan alleen Judd Apatow!

8. Drag me to Hell
Een comedy/horror? Dat kan alleen Sam Raimi!

9. Let The Right One In
Een Zweedse vampier/liefdesfilm klinkt als een slappe poging tot het maken van een über-arthousefilm, maar pakt bizar tof uit. Ben sowieso al gek op vampierflicks, helemaal nu ze invalshoeken als deze weten te verzinnen!

10. Adventureland
De meest softe film in het rijtje. Een schattig verhaal over een knakker die in een pretpark gaat werken en verliefd wordt. Het is als een tienerfilm die daadwerkelijk in de jaren ’80 gemáákt is, in plaats van dat het zich alleen in die periode afspeelt.

Zo, mede film/game-liefhebbers, wat waren jullie favorieten dit jaar?
 

Silk Spectre II

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord