Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn - part 1 

Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn - part 1 2012-10-12T10:41:17

Voor iedereen die nog steeds elke nacht huilend in slaap valt omdat Neill Blomkamp nooit die Halo film heeft gemaakt. Voor iedereen die naast alle comics, boeken, Waypoints en Terminals nooit genoeg krijgt van het Halo-universum. Voor iedereen die alle Halo Live Action reclames twintig keer opnieuw heeft gekeken. Kortom: speciaal voor jou en voor mij begint vanaf vandaag de wekelijkse, vijfdelige webserie Forward Unto Dawn. Check ‘em hieronder, GRATIS, en lees daarna mijn grondige analyse van dit stukje lekkermakerij:

De eerste beelden van deze webserie zijn van Master Chief en het schip waarop hij, vrij letterlijk, chillt nu Halo 4 nog niet begonnen is; de UNSC Forward Unto Dawn. Nogal logisch, want de náám van deze hele serie moet natuurlijk wel verantwoord worden. Maar wat precies de directe link is tussen en de hoge pief op het schip de UNSC Infinity (check op 1:11 in spiegelbeeld ‘Infinity’ op z’n scherm staan) de gebeurtenissen in de rest van deze aflevering? Daar moeten we in de volgende delen waarschijnlijk nog achter komen… Wil je het graag voor jezelf spoilen zoals ik per ongeluk deed, dan zou je een blik kunnen werpen op deze en deze pagina. Eh, maar dat raad ik verder niemand aan… Ik vind het zelf ook niet erg relaxed dat ik nu zo’n beetje het hele plot voor de komende fucking 4 afleveringen al weet!

UNSC Infinity

Op 1:43 switcht de serie naar een groep cadetten van de Corbulo Academy of Military Science, oftewel het CAMS. Ze worden net wakker uit cryosleep en één van de ventjes, hoofdrolspeler Thomas Lasky, reageert niet bepaald fris op het invriesproces. Z’n Brits pratende vriendinnetje, Chyler Silva, maakt zich zorgen om haar kotsende buddy.
Iedereen in het team is trouwens opvallend klein, mager en scrawny, waarschijnlijk omdat ze zeer jonge piepels moeten voorstellen. In een wereld waarin 30-jarigen worden gebruikt om pubers te spelen, zijn deze acteurs wél overtuigend jong. Props.

De daarop volgende battlescene, dat uiteindelijk een training blijkt te zijn, wordt een beetje Saving Private Ryan/docu-stijl in beeld gebracht, waar je van moet houden en ik zelf niet zo’n groot fan van ben (helemaal omdat de overige scènes wel rustig en steady in beeld worden gebracht). Leuke touches zijn de HUD (2:31) en de Warthog die op 6:08 het beeld in komt rollen, maar de special effects worden pas écht interessant als we op het CAMS arriveren (8:44). Hier worden de kinderen van hooggeplaatste officieren in het UNSC opgeleid en het wordt in een vliegende overview niet alleen met indrukwekkende CGI in beeld gebracht, maar ook met behulp van tientallen figuranten. Dit is een flinke productie, dames en heren. Verwed je aars er maar onder.

Forward Unto Dawn part 1

Let op het belangrijke gesprek tussen de cadetten dat begint op 9:36. Niet alleen worden hier duidelijk de klassieke karakterrollen in verdeeld (de grappenmakker, de beul, de streber, het lieve meisje), maar tevens blijkt hieruit dat we middenin de Insurrection oorlog zitten; een burgeroorlog tussen de Unified Earth Goverment en meerdere rebellerende facties . De vijanden worden ‘Innies’ genoemd door de UNSC, en het mag duidelijk zijn dat Lasky z’n twijfels heeft over de strijd met deze verzetsstrijders, wat te maken heeft met iets dat hij meegemaakt heeft. The plot THICKENS!

Het acteerniveau is trouwens beter dan verwacht. Elke keer als ik denk dat er iemand compleet ongeloofwaardig gaat worden (zoals op 11:46) blijkt er gewoon weer niets aan de hand te zijn! Ondanks dat er geen spelers van film- of zelfs maar serieniveau te vinden zijn in FUD (Forward Unto Dawn), wordt er door de regisseur duidelijk goed gelet op de acteerprestaties zodat niemand de mist ingaat. Erg fijn, want in vergelijkbare webserie Mortal Kombat Legacy ging het op dit vlak nog wel eens mis…

Computerscherm

Veruit de vetste scène begint op 13:31, als alle cadetten een beetje aan het chillen zijn. Niet alleen worden de verschillende characters verder uitgediept, ook is er massa’s achtergrondinformatie te vinden op de verschillende, zeer coole CGI-schermen (check hierboven) en zien we de broer van Thomas, die een ODST blijkt te zijn op 15:06. Waarom hij zo emo zit te doen voordat hij de berichtjes van z’n brotha opent? Tja, jaloezie misschien? Het is een lichtelijk brandende vraag, maar de meest fikkende van allemaal is: wat zien we daar op het einde? Eh ja, dat is vast en zeker de Covenant die arriveert, maar hoe overtuigend gaan deze aliens eruit zien? Hoe vet worden de shoot-outs tussen UNSC en alien scum? Komt Master Chief nog even op de koffie? Gaan we de Promethean nog zien?

Volgende week, zo rond 12en, mogen we Forward Unto Dawn Part 2 aanschouwen en reken maar weer op een scherpe analyse hier op PU.nl!

Forward Unto Dawn poster

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord