Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn – Part V 

Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn – Part V 2012-11-02T15:24:44

Nog amper bekomen van Halo 4 zelf (en de teleurstelling van de Campaign), maak ik mezelf klaar voor de laatste aflevering van Forward Unto Dawn. Want hoewel de opbouw naar de release van Halo 4 voor mij afgelopen is, hebben jullie natuurlijk nog een weekje van spanning te gaan. Zet je dus maar schrap voor Forward Unto Dawn part V en check deel 1, 2, 3 en 4 ook als je nieuw bent in de wereld van FUD.

Okay, laten we even door de epic momenten van Part V gaan, terwijl er ondertussen nog wat verwarde Halo-fans zich verbazen over mijn cijfer. Jongens, jullie kunnen mij geloven, jullie kunnen de 100 van Machinima geloven (die ook deze serie produceert, maar laat ik ze nergens van beschuldigen), de 98 van IGN US (hoewel ik de 8 van IGN Benelux realistischer vind) of de overdreven 7 van EGM, maar uiteindelijk moet je toch je eigen oordeel vellen, niet waar? Dus doe dat volgende week en dump je mening dan hier. Ik ben benieuwd!

Dat gezegd hebbende, terug naar FUD: Op 2:19 aanschouwen we een bijzonder heldhaftig moment van Chyler, wat helaas ook haar laatste blijkt te zijn. Want, zo blijkt op 3:36, ze is dodelijk gewond en in een bijzonder emotioneel moment, waar ik welhaast een brokje van in de keel kreeg, sterft ze op 5:07. Snifff… Geen stoere UNSC-kindjes voor Chyler en Tom.

Jankende Lasky

Lasky krijgt geen tijd om te rouwen, want de meest lompe Covie die het Halo-universum rijk is moet nog z’n opwachting maken. We vingen op 4:24 al een glimp op van de eerste Hunter, maar zoals elke Halo-speler weet: Hunters komen (bijna) altijd met z’n tweeën! Lasky besluit zichzelf op te offeren zodat zijn mede-cadetten en de Chief kunnen ontsnappen. Op dat moment krijgen we de Hunter volledig te zien, wat niet tegenvalt!

Na wat overdreven heroïsche slo-mo, komt MC weer in actie, die met niet meer dan een granaat de grote hoop wormen te lijf gaat. Hij wordt weggemept alsof hij geen 200 kilo aan staal en stoer is, waarna de Zack Snyder slo-mo weer intreedt en dit keer terecht ook! Check het hieronder maar:

Forward Unto Dawn - Part V Hunter

Vervolgens stappen onze helden in een Pelican, waarna er een raar moment ontstaat als Spartans Kelly-087 en Frederic-104 hun helmen afzetten. Aan de bleke koppies die dan zichtbaar worden is duidelijk te zien dat de Spartans niet helemaal een normale jeugd hebben gehad en dat hun jonge jaren nog niet eens voorbij zijn. Kelly en Fred zien er haast freaky uit en het geeft ons een idee van hoe John eruit moet zien onder die eeuwige helm. Want hoeveel nadruk er op een ongemakkelijke manier ook op het helmmoment wordt gelegd, natuurlijk doet MC die van hem niet af. Wat dacht je dan!

Forward Unto Dawn - Part V: Chief en het Helmmoment

Wat een serie was dat, zeg… Ongelooflijk. Maar hoewel Forward Unto Dawn op zichzelf staand weergaloos is, vind ik het niet goed dienst doen als introductie voor Halo 4. De Campaign van die game is namelijk totaal niet zo realistisch gepresenteerd en gaat veel meer terug naar de roots van Halo, zich afspelend op een stalen, anorganische planeet dat bijna het tegenovergestelde is van het Aarde-achtige Circinius IV. FUD was perfect geweest om ons voor te bereiden op Halo: Reach of ODST, want die games hebben tevens dat grimmige, duistere, realistische randje en hebben zelfs wat verhaal betreft meer met elkaar gemeen.

Maar goed, laat ik als afsluiter nog even iets duidelijk maken: Forward Unto Dawn vind ik verplichte kost voor Halo-fans, net zoals Halo 4 dat natuurlijk ook is. Maar ik kan beide niet aanbevelen aan mensen die weinig of niets met de franchise hebben. Als Halo 4 een betere Campaign had gehad (de MP speel ik al vier dagen kapot), dan had ik dat zonder meer kunnen doen. Als Forward Unto Dawn een film was geweest, dan had ik geschreeuwd: ‘GAAT DAT ZIEN, IEDEREEN!’ Nu is het lekker voor ons alleen…

Forward Unto Dawn is afgelopen

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord