Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn - part III 

Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn - part III 2012-10-20T14:45:36

Vergis je niet: Forward Unto Dawn IS de Halo-film waar vriend en vijand gelijk naar verlangt, alleen dan verdeeld in 5 afleveringen die gratis op het web worden gedumpt. Na het sterke begin van deel 1 en de lichte teleurstellingen van Part II, is Forward Unto Dawn met de derde aflevering weer helemaal terug op het spoor met misschien wel het meest epische stukje webisode op de aarde. Check hier hier, heul rap:

De hele epicness begint met een flippende Cortana die een flinke aanval van MPS heeft. Ze heeft het over doodgaan op het schip, over dat ze alles heeft opgeofferd voor de Chief waarna het lijkt alsof ze de Chief aanvalt, ofzo. Haar psychose eindigt met de onheilspellende woorden ‘thinking is what’s killing you’, ik vermoed op het moment als ze aankomen bij de planeet Requiem. Misschien is dit nog steeds niet meer dan een inleiding naar Halo 4, maar er kan ook meer achter zitten. Iemand theorieën?

Cortana aant flippen

Arme Lasky…  Hij is dus allergisch voor het spul dat gebruikt wordt om mensen in Cryo-sleep te krijgen. Met andere woorden: ruimtereizen wordt nogal lastig voor de knul en laat dat nou een vrij belangrijk onderdeel zijn voor een UNSC soldaat…

Daar hebben we ODST-broeder Cadmon weer en zijn bericht is een stuk duisterder geworden dan de voorgaande. Bezoekers Sledge en Dratora weten precies waarom (en ik daarom dus ook), maar daarover later meer.

Voordat de aflevering echt losbarst, is het eerst tijd voor onthullingen. Beginnend op 4:28 als Sully een belletje pleegt om vervolgens de uitkomst te onthullen van het project waar hij al twee afleveringen mee bezig is. En nee, dat is niet de lame-ass Wilhelm scream op 5:23, maar niemand minder dan een modderfokkin’ Spartan, bitches! Er staat de code 104 op, dus is het niet de Chief (zoals ik eerder wel dacht), maar misschien dat we deze Spartan vanuit MC z'n ogen zien? Aanschouw het hieronder:

Introductie van de Chief

Nou is het Spartan project in het jaar 2526 blijkbaar nog Top Secret (hoewel het in 2521 al begonnen is), want de cadetten zijn letterlijk flabbergasted over het bestaan van zo’n gepantserde boom van een gozer. En hey, dat is niet zo verwonderlijk! Hoewel ik verwacht dat we over 5 eeuwen toch wel indrukwekkender shit hebben gezien, zoals een lift die naar de ruimte gaat

Okay, Lasky krijgt dus de kans om het CAMS te verlaten (7:10) omdat hij vrij nutteloos is met die allergie van hem, waarna er een moment van onthulling aanbreekt. Eentje die, zoals gezegd, sommige bezoekers allang zagen aankomen, maar there you have it op 8:26: Lasky’s broer, Cadmon, is dus kassiewijle (hem medegedeeld door Jill Teed, bekend van Battlestar Galactica en nog veel meer). Vandaar dat Lasky tijdens die berichten zo emo was, vandaar dat z’n broer z’n naam zoveel gewicht heeft op het CAMS, vandaar dat Chyler zich afvroeg waarom Thomas zichzelf zo ‘torment’. Het verklaart een hoop!

Cadmon is dood

Maar dan explodeert Foward Unto Dawn in fantastischheid, met de eerste glimp van een Elite op 9:12, een lebberende Chyler en Lasky op 11:24 onmiddellijk gevolgd door de tyfus die uitbreekt. De Covenant vallen aan…

Deze aflevering komt tot een ultiem hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, op 14:20. Drie keer heb ik dit bekeken, twee keer barstte ik in een geekjoel van blijdschap uit. De shit is aan, dames en heren, en het zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dropships off the shore of Orion... oh wacht

Maar, terwijl ik nog aan het bijkomen was, werd zelfs dat moment overtroffen met een cliffhanger waar zelfs geen The Walking Dead of Lost tegenop kan. Moedertjelief, wat heb ik een zin in part IV. Ik moet mezelf eerst even opvegen…

OMG

 

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord