Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn – part II 

Wouter analyseert Halo 4: Forward Unto Dawn – part II 2012-10-12T13:12:36

Voor iedereen die de nachten telt tot 6 november (nog 35). Voor iedereen die meer op de terugkeer van Master Chief zit te wachten dan de comeback van Pittige Tijden. Kortom: speciaal voor jou en voor mij is er de wekelijkse, vijfdelige webserie Halo 4: Forward Unto Dawn. Check het eerste deel hier, het tweede deel hieronder, GRATIS, en lees daarna mijn grondige analyse van deze warmmakerij naar de launch van Halo 4.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor het tweede deel van Voorwaarts in de Dageraad, aangezien het vorige deel eindigde met een wel heel geheimzinnig licht in de lucht van Circinius IV. Zouden de Covenant dan al geland zijn en nadert de scifi oorlog die we allemaal kennen en waarvan we houden met rasse schreden? Stay Tuned... totdat je hieronder geklikt hebt!

Ook al zijn de hoofdrolspelers in Forward de zoons en dochters van hoge piefen in het UNSC, het leven is niet makkelijk voor ze. Helemaal niet voor onze hoofdrolspeler Thomas Lasky, die na een gefaalde training er weer eens hard aan herinnerd wordt dat hij de mislukte zoon van de familie is. Want dit keer begint niemand minder dan een generaal (2:11) over Thomas’ broer de ODST, een dude genaamd Cadmon. Daar later meer over. Wat nu even belangrijker is en waar ik via die laatste link op stuitte, is het feit dat die knakker aan het begin van de vorige aflevering gewoon Thomas Lasky zelf is, alleen dan ouder! Maar goed, die cirkel wordt waarschijnlijk later in de serie wel gesloten.

Old Lasky

Die arme Lasky wordt ook nog eens getergd door een drill instructor die weinig respect voor hem lijkt te hebben (3:32). Maar waarom eigenlijk? Is het uit jaloezie omdat hij zo’n prestigieuze familie heeft? Komt het omdat ze weten dat Lasky twijfels heeft over de oorlog tegen de Innies? Of is ze gewoon een bitch?

Maar net als ik begin te denken dat Lasky de hele serie lang een emo-voetvoeg blijft, worden we er weer even aan herinnerd dat deze magere knakkers soldáten zijn die een hardere opleiding genoten hebben dan een diamantboor. Hier barst namelijk een Guile-stijl gevecht uit waarin elke move een genadeloze, tactische zet is. Very naais!

Guile-stijl!

En daar issie weer! Thomas’ brotha Cadmon, waar hij blijkbaar gemengde gevoelens over lijkt te hebben. Het zal me overigens niets verbazen als deze dude later het loodje gaat leggen in de strijd tegen de Covenant, om zo Thomas weer wat extra lust voor WAR te geven. Maar hé, potentiële spoilers zijn ook niet leuk dus vergeet het maar meteen weer.

De aflevering sukkelt verder een beetje voort, met een Red vs Blue verwijzinkje hier om uiteindelijk te eindigen in een potje Capture The Flag. De productiekwaliteit blijft gelukkig gewoon op een hoog niveau, maar ik had net even wat meer verwacht van deze aflevering, zowel op het gebied van ontwikkelingen (ik vermoed dat de Covenant nu nog véél langer op zich gaat laten wachten, als wat betreft de cliffhanger. Want hoewel ik me zeker afvraag wat Lasky’s ziekte precies is, zijn er toch dringendere vragen die gesteld kunnen worden. En nee, dat is niet ‘wanneer gaan Chyler en Lasky eindelijk eens van Billemans?’!

Voorwaarts in de Dageraad

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord