Wanneer komt YO!POST! terug? 

Wanneer komt YO!POST! terug? 2014-08-26T16:55:04

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen. Sorry. Excuses.

YO!POST!, het is een van de meest geliefde rubrieken op PU-TV en ik ben degene die het meer dan een jaar van PU.nl heeft gehouden. 5 juni kwam de laatste aflevering van YO!POST! online en dat had uiteraard alles te maken met de E3 van vorig jaar. We hadden een zomerstop ingelast, omdat het in de zomer door vakanties en gamebeurzen bijzonder lastig is om een wekelijks item online te zetten.

Na de zomer van 2013 had het eigenlijk terug moeten komen, want YO!POST! was inmiddels een belangrijk onderdeel geworden van PU-TV. Maar het liep net even iets anders. Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, was er van alles gaande bij onze uitgever, de uitgever waar onze redactie ook huist.

De uitgever ging failliet en het was op zijn zachtst gezegd een turbulente tijd, mensen verloren hun baan en freelancers geld. Ondanks dat het niet aan PU lag dat er problemen waren, zorgde het er indirect voor dat we afscheid moesten nemen van drie zeer gewaardeerde collega’s. Maarten, Ward en Niels gingen weg en zetten hun tentje op bij Media Lizard, uitgever van onder andere IGN Benelux.

Als op een team van 6 man vast op de redactie, er 3 weggaan, zorgt dat ervoor dat je even een pas op de plaats moet maken en dat je je moet focussen op de basis. Uiteindelijk kwam het goed, Jan stond te trappelen om zijn steentje bij te dragen en werd hoofdredacteur. Zo kwam alles bij de PU alweer snel op stoom.

Het zorgde er wel voor dat mijn takenpakket een beetje aangepast werd. Terwijl we nog hard zochten naar een redacteur die zich vol op PU.nl kon focussen, moest ik me behalve met PU-TV ook met de site bezig houden. Terwijl dat steeds beter ging, konden we weer nadenken over rubrieken als YO!POST!, maar ja... Maarten was weg, en dat was de helft van het YO!POST!-duo, bovendien kost YO!POST! productietechnisch erg veel werk. Moesten we dat wel doen?

In juni beseften we dat de keuze eigenlijk heel makkelijk was; natuurlijk moeten we dat doen! Ik werkte aan een manier om het nieuwe seizoen fris en fruitig te maken, we bouwden een nieuwe studio en we kondigden een nieuw seizoen van YO!POST! aan. Alleen was het zomer, de meest onhandige tijd om aan een regelmatige serie te beginnen, zeker omdat ik zelf ook op vakantie ging. Bovendien waren we bezig met een nieuwe vormgeving voor PU-TV. De timing was dus een beetje onhandig. Gelukkig is er in de zomer veel gebeurd en is Nino erbij. Zo kan ik me weer volledig concentreren op PU-TV en is er meer tijd.

Dit wil ik hiermee zeggen: afgelopen zomer was er geen YO!POST!, sorry, ik hoop dat jullie me kunnen vergeven. Misschien helpt het als ik jullie beloof dat alles erin zit dat YO!POST! vet maakte, en meer?

In ieder geval, seizoen drie van YO!POST! komt op woensdag 10 september online en is vanaf dat moment om de twee weken te zien op PU.nl en ons YouTube kanaal.

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord