Waarom 60 euro voor games nog steeds veel te duur is 

Waarom 60 euro voor games nog steeds veel te duur is 2019-09-12T11:34:29

Is 60 euro voor een game te duur? Het is een vraag die al zo oud is als de mensheid... Of in ieder geval 2014. Toen nam ik namelijk een pittige Stelling van de Week op met ex-collega Roy, waarin ik hem haarfijn uitlegde waarom zes tientjes voor een game te ver gaat.

Het grappige is dat mijn steekhoudende argumenten van destijds (opkomst online retail - lees: lagere distributiekosten - zou ook tot lagere prijzen moeten leiden, o.a.) vandaag de dag nog steeds gelden. Sterker nog, er zijn alleen maar zaken bijgekomen die mijn mening bevestigen.

Games 60 euro

  
Komen ze:

  1. Games liggen tegenwoordig vaak na een maand al in de sale, soms zelfs met 50% korting. Elk najaar (en tegenwoordig ook aan het begin van de zomer) is het een slagveld, waarbij je met een klein beetje geduld je gamecollectie opleukt met een trits semi-nieuwe spellen voor een spotprijs. Hoe leg je dat uit aan day-one kopers die er wel 60 euro voor hebben betaald???

  2. Boekjes, extraatjes of wat dan ook? Vergeet het maar. Je mag tegenwoordig blij zijn als er überhaupt één velletje WC-papier met daarop de controls aanwezig is. En dat terwijl Xbox en PlayStation-doosjes aan de binnenkant van die mooie klemmetjes hebben voor, ik zeg maar wat, een vette handleiding met achtergrondverhaal, een dogtag en een landkaart... Maar nee, buiten de gamedisc krijg je precies niks, terwijl een leuk extraatje zoveel voor de waardeperceptie kan doen.

  3. Het kan echter nog erger, want soms krijg je écht helemaal niks, behalve een papieren doosje met downloadcode. Ja, ik bedoel jou, PUBG voor de Xbox One! Natuurlijk is dit een droom voor menig uitgever. Minder CD'tjes drukken = immers meer omzet c.q. winst. Voor mij als consument is het echter vooral een reden om even op een fikse prijsdaling te wachten. En ga nu niet zeuren van 'je bent gewoon een oude lul met je fysieke games', want ik wil iets in mijn handen hebben als ik iets koop, zodat ik echt het idee heb dat het van mij is en ik het eventueel, mocht ik willen, later ook weer kan doorverkopen. Anders vind ik full-price onacceptabel.

  4. Wat sowieso onacceptabel is, is het feit dat veel games buggy as hell in de winkel liggen. Nog veel vaker dan toen ik vijf jaar geleden die video opnam, al liep het toen ook al de spuigaten uit. Serieus: hoe kun je met droge ogen 60 euro chargen voor een spel dat niet af is? Alsof je een auto zonder banden aanbiedt. Of een blikje Red Bull zonder suiker. Bah.
    En dan heb ik het bij 'onaf' nog niet eens over microtransacties...

  5. 60 euro? Gamejournalisten krijgen die shit gratis; ze hoeven er alleen maar hun ziel voor te verkopen. Het is niet eerlijk!

Games 60 euro

Goed, na dit waterdichte betoog ben je het natuurlijk 100% met me eens: 60 euro voor een game is veeeeeuuuls te veel. 

Of durf je er net als Roy vijf jaar geleden toch tegenin te gaan? Kom maar op, ik lust je rauw.

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord