Vergeet Nintendo (niet!) tijdens E3 2015 

Vergeet Nintendo (niet!) tijdens E3 2015 2015-05-16T12:03:43

Nintendo maakte deze week haar plannen bekend tijdens de E3. Er komt opnieuw een van tevoren opgenomen Nintendo Direct presentatie maar ook livestreams van hun E3 demo’s en de Nintendo World Championships worden uit de mottenballen gehaald. Ongeveer hetzelfde dus dat ze vorig jaar deden op de E3 en dat legde ze toen geen windeieren. Echter, dit jaar is het andere koek.

Ik hoop dat ze het bewust doen, maar Nintendo heeft al een boel hype van tevoren ingedamd. The Legend of Zelda Wii U slaat de beurs over, net als de illustere Nintendo NX console en zelfs die revolutionaire smartphone games krijgen we nog niet te zien. De livestream start dinsdag 16 juni om 18.00 uur. Squenix heeft inmiddels haar presentatie verplaatst zodat de shows niet meer overlappen, maar feit is dat er veel meer concurrentie rondom Nintendo's show cirkelt dit jaar. Dan had ik toch de nieuwe Zelda meegenomen naar LA. 

Maar zoals ik al zei, ik hoop dat ze dit allemaal bewust doen, om ruimte te maken voor grote nieuwe aankondigingen en vette games. Ik heb de zekerheidjes en mijn verwachtingen even in 2 handige rijtjes gezet.

 

Dingen die we vrij zeker krijgen te zien

Yoshi’s Woolly World

Fire Emblem Wii U

Deze game werd begin dit jaar eindelijk onthuld en van de trailer begon ik spontaan regenbogen te kotsen. Maar dat mierzoete J-Pop stijltje doet wel héél erg denken dat Nintendo haar eigen Persona-game probeert te maken. Kan het ze niet kwalijk nemen, al hoop ik stiekem dat er ook nog wat tactische Fire Emblem gevechten inzitten.

Fire Emblem If

De grotere hype is er voor Fire Emblem If, van hetzelfde team als FE: Awakening. De game gaat nog meer richting een westerse RPG, met belangrijke keuzes die het verhaal sterk beïnvloeden. Ook wordt de gameplay meer casual gemaakt. Wapens kunnen bijvoorbeeld niet meer kapot gaan na zoveel gevechten. Raar! Hopelijk onthuld Nintendo een uitgebreid weapon crafting systeem waarmee nieuwe tactieken uitgedokterd kunnen worden.

Mario Maker

Xenoblade Chronicles X

De 2015-game waar ik nog steeds het meest naar uitkijk! In Japan is ie inmiddels uit en de reviews zijn zeer positief. Via Nintendo’s eigen livestream kwam ik er bovendien achter dat de Skells (die dikke mechs) niet alleen volledige bewegingsvrijheid hebben maar ook volledig aangepast kunnen worden. Kan nu al niet wachten om een Skell te maken die eruitziet als de Hulkbuster!

Xenoblade Chronicles X

Star Fox Wii U / Miyamoto’s kleine games

Miyamoto toonde vorige jaar naast de Star Fox demo een paar kleinere games. Ik verwacht deze in een nieuw jasje terug te zien. Ze staan sowieso voor deze zomer in Nintendo’s releaseschema. Kunnen het kleinere downloadable games zijn? Of worden ze toch samengevoegd bij de nieuwe Star Fox-game?

Star Fox Wii U

Nieuwe Mario Kart 8 content

Mario Kart 8 is superpopulair op de Wii U en de extra content een van de weinige goede voorbeelden van must-buy DLC. Dat Nintendo nog meer content in de planning heeft is vrij zeker. Dat of er wordt een Complete Edition aangekondigd met de extra personages en courses meegeleverd voor een lagere prijs.

Nieuwe Smash Bros. content

Hetzelfde als hierboven met hopelijk meer informatie over welke personages uit de poll er naar de game komen.

Nieuwe online accounts

Nintendo gaat in de herfst een nieuw overkoepelend accountsysteem uitrollen. Eindelijk wordt je Club Nintendo-account en eShop-account eens goed met elkaar gekoppeld. Kunnen we hopelijk ook 3DS en Wii U games kopen via de smartphone én worden we op de hoogte gehouden van de loyaliteitsbonussen.

 

Dingen die we hopelijk krijgen te zien

Metroid Prime 4

Zoals Jurjen al in zijn uitstekende Feature in de laatste PU schreef: “Het is tijd”. Het hoeft op dit punt niet eens Prime 4 te zijn. Alles met Metroid is welkom!

Metroid Prime 3: Corruption

F-Zero U

Die F-Zero levels in MK8 zijn proefballonnetjes. De schele waarzegster op de Spakenburgse kermis heeft het me verteld!

Bravely Second

Wordt misschien bij Squenix aangekondigd maar Nintendo moest bij de eerste ook voor uitgever spelen dus het zou me niet verbazen.

The Great Ace Attorney

Er is nog geen enkele Ace Attorney gemaakt die niet geweldig is en de serie is ook relatief populair in het westen. Het nieuwste deel speelt zich in Engeland af en heeft Sherlock Holmes, wat waarschijnlijk als surrogaat voor Professor Layton gaat werken. Deze meer westerse invloeden duiden hopelijk op een snelle westerse release.

The Great Ace Attorney

The Legend of Zelda Wii U

Oh kom op Ninty! Toon gewoon een kort trailertje of interviewtje! Ik ben al blij als alleen de subtitel wordt onthuld.

De Nintendo NX

De Nintendo NX wordt niet fysiek getoond, dat staat vast. Maar misschien dat Nintendo een hint geeft naar hun filosofie achter de nieuwe console. Wordt het überhaupt wel een next-gen console? In de dia’s wordt de NX neergezet als een systeem dat naast de andere dedicated consoles bestaat. Misschien is het wel de codenaam voor de Wii U integratie in de nieuwe Lexus NX designed by Will.i.am! BombomBOM!!!

Nintendo NX 

Nee dat zou stom zijn… al kun je Will.i.am altijd nog namaken en in elkaar rammen in Smash Bros.

Niet slecht allemaal toch?

All Hail The Virtual Boy

Oké er zit een boel niche spul tussen maar dat is juist wat ik het vetst vind aan Nintendo. Sinds hun verkoopcijfers en winst op de tocht staan zijn ze weer gaan investeren in nieuwe IP en het binnenhalen van nieuwe franchises. Ze proberen gekke nieuwe concepten die vaak werken (E3 livestreams) en soms ook niet (Amiibo bevoorrading). Dit is het Nintendo waar ik altijd al een zwak voor heb gehad en dat ik graag mijn aandacht schenk.

Alle info van de E3 vinden jullie uiteraard volgende maand op PU.nl, maar als ik één presentatie ga meekijken dan is het die van Nintendo wel. Naar welke presentatie kijken jullie het meest uit?

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord