Uncharted en de corrupte savefile 

Uncharted en de corrupte savefile 2017-02-20T15:13:47

Ik sprint naar boven over een brandende trap. Ik probeer me te richten op de roze bloemen op de rug van Sully. De vlammen likken echter al aan mijn enkels. Ik probeer nog verder te versnellen, maar als ik mijn voet afzet op een trede hoor ik de planken kraken. Ik stop en kijk naar beneden. Overal om me heen ontstaan scheuren in het hout. Het stuk trap waar ik op sta, dreigt tientallen meters naar beneden te vallen. Sully hoort het ook en draait zich om. “Spring!”, schreeuwt hij, terwijl hij zijn hand uitsteekt. Ik weet niet of ik het red, maar ik heb geen keus.

Ik zweef al in de lucht...

Uncharted 3 vuurzee

Althans, ik vermoed dat Nate ergens in het geheugen van mijn PS4 nog middenin de lucht zweeft. Zeker weten, doe ik het echter niet… Mijn game is namelijk keihard gecrasht. Vol verbazing kijk ik naar mijn tv. Kalm blijven, Alie. Ik probeer mijn savefile in te laden. Lichte paniek maakt zich alsnog van me meester als ik zie dat mijn savefile ‘corrupt’ is. Dit kan niet waar zijn. Wat betekent dit en – belangrijker – waarom werkt het niet?

Ik pak mijn telefoon in de hoop dat Google me kan redden. Oké, de PS4 opstarten in veilige modus… Of een autosave pakken uit de Cloud. Vol verwachting probeer ik alles wat de 14-jarige jongetjes op YouTube me vertellen. Het mag echter niet baten en met een diepe zucht, rollende ogen en een aantal krachttermen besluit ik Nate een nachtje te laten zweven.

De volgende dag pruts ik verder. De trieste conclusie die ik de nacht ervoor nog niet willde inzien, blijft echter onvermijdelijk. Ik verlos Nate uit zijn lijden door de savegame te wissen.

Nathan Drake

Natuurlijk is het niet erg om een game als Uncharted 3 opnieuw te moeten spelen. En ook al was ik nog maar op zo’n 25% van de game, frustrerend is het wel. Ik zat er net zo lekker in en wil gewoon verder spelen…

Er is de afgelopen week dan ook heel wat gefoeterd in huize Sierkstra. Want ondanks dat ik geen controllersmijter ben, lijd ik wel aan een ernstige gamers potty mouth. Het is voor mijn gemoedstoestand en die van mijn omgeving zodoende uiterst belangrijk dat alles blijft werken... En dat mijn teamgenoten in WoW-arena’s een beetje weten wat ze doen… En dat er geen storing is bij mijn internetprovider… En dat moeilijke eindbazen op een gegeven ook gewoon een keertje doodgaan.

Tja, normaal gesproken ben ik kalm, beheerst en helemaal niet fanatiek. Maar als het om gamen gaat, gebeurt er iets waardoor elke gedachte ongefilterd mijn mond uit rolt.

Alie potty mouth

Daarom deze kleine waarschuwing: ik hoor een aantal van jullie namelijk al mompelen dat ik gewoon een tweede savefile aan had moeten maken, zodat ik afwisselend had kunnen saven en nooit al mijn progressie kwijt was geraakt. Ik wil die mensen aanraden dit vooral niet in mijn bijzijn te herhalen, want geloof me: het is echt voor iedereen beter als die filter om mijn potty mouth blijft zitten.

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord