Thuiser dan thuis 

Thuiser dan thuis 2015-12-04T14:38:28

Man, wat had ik het gemist. Dat gevoel dat een game je zó opslokt, dat je aan niets anders meer kunt denken. Je ermee opstaat, naar bed gaat en die shit zelfs in je dromen langskomt.

Inderdaad: ik heb het - natuurlijk - over Fallout 4. Een modern meesterwerk.

En dat je de afgelopen maand al compleet bent doodgegooid met non-info, geijkte top-tienen en andere artikelen die min of meer allemaal hetzelfde zeggen, zelfs het Achtuurjournaal over de game berichtte en je ouders dus plots vroegen naar 'Faaloud voor', je daardoor echt helemaal klaar bent met die shit en to-taal geen behoefte hebt aan nóg een zoutloos geschreven blogje, laat staan van mij? Dat interesseert me nu, plat gezegd, even geen reet. Fallout 4 is namelijk een blauwdruk voor wat videogames vandaag de dag kunnen, en eigenlijk altijd móeten zijn. Een spel waardoor, als je naar buiten kijkt, de winterige, bladerloze bomen ineens post-apocalyptisch ogen. Je je bij het koffiezetten afvraagt hoeveel moertjes en koperdraadjes er eigenlijk in zo'n apparaat zitten. En je regelmatig een Geigerteller ter hand neemt om te checken of er geen straling in de lucht hangt.

Je raakt er simpelweg niet over uitgepraat.

fallout 4

 

Bij PU hebben we - op verzoek van Jan - zelfs een eigen Fallout WhatsApp-groep, omdat 'de waterval aan Fallout 4-berichten' in de reguliere groep 'ervoor zorgt dat hij écht belangrijke berichten mist'. Pfff, zuurtje: wat is er nou belangrijker (en leuker!) dan ervaringen delen uit de zandbak van Boston na de bom?!?

Zelf ben ik vooral verslingerd aan het bouwen van settlements. Maar echt, wat een briljante toevoeging is dat! Naast dat het vanzelfsprekend erg leuk is je creatieve sappen de vrije loop te laten, geeft het ook een stukje persoonlijkheid aan de anders zo grijsbruine Wasteland-wildernis. Een plekje van mezelf, waar ik hongerige vluchtelingen welkom heet (hier wel!), er bedden en beveiliging zijn en overal poezenplaatjes aan de muur plakken. Thuiser dan thuis.

Eén en ander zorgt er wel voor dat ik veel langer over Fallout 4 doe dan verwacht. Vijftig uur, zo had ik vantevoren ingeschat, en dan moeten alle quests wel zo ongeveer zijn voltooid. Inmiddels staat de teller echter al op het dubbele en is het einde nog altijd niet in zicht. Maar ach, er komt deze maand, buiten Just Cause 3, toch niks uit. Daarnaast: een game die je doet vergeten dat je stiekem toch echt in het het sufkuttige Nederland woont, verschijnt hooguit één keer per jaar. En kan eigenlijk niet lang genoeg duren...

fallout 4

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord