There’s Something About Mass Effect 

There’s Something About Mass Effect 2012-09-17T12:58:35
Financieel deel ik al mijn consoles en games met mijn broer. Ten eerste scheelt dat flink wat geld op jaarbasis, ten tweede heeft hij over het algemeen net zo’n goede gamesmaak als ik. Er is één ongeschreven regel: zolang de credits nog niet voorbij zijn gerold, mag de ander de game niet spelen. Vandaar dat er gameseries zijn waarvan ik elk deeltje uitspeelde maar nog nooit een rooie cent aan gespendeerd heb. Mass Effect is níet zo’n serie. Ik rakelde het eerste deel op uit de budgetbak en raakte binnen een half uur verliefd op de game.

Het tweede deel kocht ik dan ook gauw na release, maar toen kwam de datum van deel 3 in de picture en moest ik toch even slikken: 9 maart.

Fucking fuck, da’s nog praktisch februari! De maand van Final Fantasy XIII-2, Kingdom of Amalur: Reckoning en The Last Story. Zelfs met een schrikkeldag zag ik in februari geen gaatje in m’n agenda staan om Shepards derde avontuur bij de launch te kopen. Tegelijkertijd voelde ik de hete adem van mijn broer in m’n nek. Tweemaal heeft hij gratis BioWare’s scifi epic kunnen spelen en nu staat hij te trappelen om Mass Effect 3 zelf te kopen. Zelfverzekerd van mijn hoeveelheid gametijd met drie dikke RPG’s, stemde ik in. Hij was zo blij als Griekenland met een nieuw noodfonds.

En nu breekt de gevreesde week aan en kijk ik terug op wat mij nog rest. Final Fantasy XIII-2 is zo goed als uitgespeeld, Met The Last Story zit ik zeker al op driekwart en mijn PS3-versie van Kingdoms of Amalur is waardeloos nu mijn zes jaar oude console aan de hemelpoort van cyber-Petrus is gaan kloppen. Je kunt dus begrijpen dat ik aardig paniekerig begin te raken. Hoe heb ik zo stom kunnen zijn om een van de belangrijkste games van het jaar te veranderen in een sloppy seconds!

Natuurlijk komt het ook door de vele berichtgeving die ik de afgelopen weken heb moeten schrijven. De eerste beoordelingen maken duidelijk dat de game niet gaat teleurstellen. Het downloaden van de demo was ook een fout. Wat een begin! Die goeie ouwe eighties soundtrack die deel 2 een beetje miste, is weer aanwezig en al mijn favoriete personages keren terug. Na de aanval op The Citadel in deel 1 en de zelfmoordmissie in deel 2, voelde samenwerken met je oude strijdmakkers in de korte Mass Effect 3-demo meteen als een van de meest memorabele momenten van het gamejaar. Misschien zelfs van de consolegeneratie.

Ik ben een dwaas geweest, ik kan het niet anders noemen. M’n broer zal ongetwijfeld de game binnen twee weken uitspelen, aangezien hij nog een student is met tonnen vrije tijd. Maar rond die tijd komt Kid Icarus: Uprising uit, inclusief een nieuwe batterij aan interessante games, om nog maar te zwijgen over mijn PS Vita-spaarpot die steeds voller begint te raken! Er blijft gewoon geen gametijd over. Misschien moet ik rond die tijd maar nog een dikke release naar m’n broer doorschuiven, zodat de hele martelgang opnieuw kan beginnen…

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord