The Return of the King 

The Return of the King 2016-02-11T13:09:03

Is best een aardige film, wat mij betreft wel de minste van de trilogie. Maar daar gaat dit blog natuurlijk helemaal niet over. Hey! Hallo dan! Enkele van jullie zullen mij nog herinneren, een ander deel van de lezers heeft echt geen idee wie deze karig bebaarde gozer opeens op PU.nl doet. Voor deze mensen; aangenaam! Vroegah was ik een stagiair voor PU.nl en heb daarna nog twee jaar gefreelanced, tot ik besloot elders andere ervaringen op te doen. Andere ervaringen zijn echter overrated! Vandaar dat jullie me vanaf vandaag weer vaker gaan zien op de website en dat is best lekker nieuws, toch?

Je wilde toch weg? Waarom dan terugkomen? Verrader! Besef dat schrijven voor PU.nl vergelijkbaar is met je allereerste relatie. Alles is nieuw, spannend, een beetje eng ook wel, je hebt immers geen idee wat je doet. Maar ook al denk je na het einde van de verkering helemaal over haar/hem heen te zijn, die eerste blijft je altijd bij de ballen grijpen. Je mist het. Je mist alles er omheen. Zo heb ik de laatste maanden ook een beetje ervaren. Ik heb zoveel leuke dingen beleefd tijdens mijn werk voor PU.nl en dat gebroken hart is nooit helemaal genezen. De streams, de events, de collega’s. Niet dat ik de afgelopen twee jaar een depressief leven heb geleid, overigens.

Return of the King

Die twee jaar heb ik nuttig besteed en heb mezelf vooral veel geleerd. Ook ben ik mezelf zo nu en dan eens tegen gekomen en daar groei je dan als persoon van (is mij verteld!). Ik heb als een mongool hele weekenden gespendeerd aan het kijken van eSports toernooien. Eerst was dat alleen Dota 2, later verschoof de interesse naar onder Counter-Strike: GO en Rocket League. Die ervaring ga ik nu onder andere inzetten voor PU.nl. We gaan namelijk veel vaker de interessante zaken van eSports coveren. Niet alleen resultaten, maar ook zoveel mogelijk over de cultuur binnen eSports.

Bij dat hele eSports gebeuren wil ik jullie zo nauw mogelijk betrekken. Zo was er afgelopen zaterdag al een stream waarin ik samen met de kijkers Rocket League speelde. Het was een magische avond en ik heb misschien nog wel het meest genoten van het shoutcasten van een game tussen de kijkers zelf. Deze lijn zet ik maar al te graag door, maar daar heb ik jullie hulp voor nodig! Welke competitieve games spelen jullie zelf graag? Waar willen jullie meer over lezen? Ik heb onze nieuwe stagiair Brutus gevraagd om even een polletje op de site te knallen, laat ons dus weten welke game jij het vetste vindt en wie weet spelen we de volgende stream met zijn allen League of Legends tegen elkaar!

Return of the King

Ga ik dan echt alleen maar eSports doen? Voornamelijk wel, maar uiteraard zul je soms ook mijn soms onnodig harde mening terugvinden op de site. Die mening wil ik ook nog wel eens verspreiden op ons Twitch-kanaal als ik casually Dark Souls-games speel. Of DayZ, Battle Royale en al die andere klassiekers die ik vroeger speelde. We hebben met zijn allen bijhoorlijk wat bij te praten, maar daar hebben we de komende maanden voldoende tijd voor. En voor de mensen die me nog niet kennen; we worden vast snel nieuwe vriendjes!

Tot slot wil ik jullie mijn allervetste ervaring van het afgelopen jaar meegeven. Afgelopen juli ben ik namelijk afgereisd naar Frankfurt om naar ESL One te gaan, waar Dota 2 gespeeld werd. Het was voor mij de allereerste keer dat ik live in het publiek zat, in een stadion notabene, om heel veel potjes Dota 2 te kijken, alsof het inderdaad om de Champions League ging. Het is lastig te beschrijven hoe bijzonder het voelt als een team één bepaalde held kiest, waarna een heel stadion letterlijk in de broek schijt van het plotse juichen. In het filmpje begint die match rond 2.40. Uit de highlights is al te zien dat dit de beste pot was die ik ooit heb mogen aanschouwen. De samenhorigheid tijdens zo’n evenement is uniek en ik hoop jullie daar nog veel meer over te kunnen vertellen, maar vooral laten zien!

Oh, nog even een soort van allerlaatste dingetje; vanavond ben ik live op ons Twitch-kanaal! Vanaf 20.00 uur speel ik de adventure game Firewatch en die speel ik ook in één ruk uit! Tot dan, baklappies!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord