Ten prooi gevallen aan de Pokémon-hype 

Ten prooi gevallen aan de Pokémon-hype 2016-08-11T13:18:51

Pokémon? Nooit mijn ding geweest. Toen Nintendo's monstertjes eind jaren '90 populair begon te worden, was ik namelijk een jaar of 16 en dus te oud voor die shit. Of, in ieder geval: ik VOELDE me te oud. Pokémon was iets voor kinderen en voor nerds, terwijl coole gasten GoldenEye speelden, of Quake of PES. Dat ik en mijn vrienden stiekem net zo hard genoten van het 'kiddy' Mario Kart, daar hebben we het maar even niet over. 

Jarenlang is mijn houding tegenover Pokémon hetzelfde gebleven. Elke keer als iemand me vroeg of ik die shit niet ook keek/speelde, zei ik 'meeeh, da's iets voor kinderen man'. Om eerlijk te zijn keek ik zelfs met dedain op Pokémon neer. Het was in mijn ogen een beetje een Nintendo B-serie, zo naast Mario, Zelda etc. Een uit de hand gelopen hype.

Pokémon GO

 

Maar inmiddels is alles anders. Ik ben, als de eerste de beste casual n00b, gewoon keihard verslaafd aan Pokémon GO! En eigenlijk komt het door mijn vriendin. In het begin zei ik namelijk nog van 'meeeh Pokémon, daar ben ik te oud voor hoor', maar toen ik de app stiekem toch downloadde en m'n eerste Drowzee ving, begon het toch wel te kriebelen. Daarbij: die stomme hype bood me eindelijk een kans om een keer met mijn vriendin te 'gamen' - trouwe lezers van de PU zullen weten dat dat echt heel bijzonder is.

Het grappige is dat k hier op de redactie volgens mij één van de weinige echt fanatieke spelers ben. Alleen Sam laat me met zijn level 23 in het stof happen. Maar de rest (waar toch veel grotere Pokémon-fans tussen zitten dan ik) kan het gek genoeg niet zoveel boeien. Wouter was wel begonnen, maar inmiddels gestopt 'omdat die game 0,0 gameplay heeft'. Tja, en helemaal ongelijk heeft-ie niet. Maar dan spot ik ineens weer een Slowbro die ik nog niet heb en neemt m'n innerlijke OCD'er het over. Gotta. Catch. Them. All!

Dus ben ik inmiddels level 13, heb ik al zeker vijftig verschillende Pokémon, zit Pikachu daar nog steeds niet tussen, kan ik Drowzee niet meer zien en ben ik in een verbitterde strijd met m'n chick verwikkeld wie het eerst al die freaking beesten gevangen heeft.

Jep, 16-jarige Graddus weet niet wat-ie gemist heeft... 

Zijn jullie ook zo verslaafd?

Pokémon GO

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord