South Park en een mooie zomer 

South Park en een mooie zomer 2014-03-05T06:15:43

Zal ik eens met de deur in huis vallen? Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n grote fan van South Park! Voordat je begint met me de huid vol te schelden moet ik er wel bijzeggen dat ik me kostelijk vermaak met de South Park game. Dat dan weer wel.

Maanden lang heb ik South Park fanboys als Wouter en Nick horen orakelen over hoe vet de South Park game ging worden en ik heb zelfs gehoord dat beide heren een klein traantje hebben gelaten toen de game vorig jaar werd uitgesteld. Zelf interesseerde me het allemaal geen hol, aangezien ik nooit een groot fan ben geweest van de serie. Uiteraard heb ik vroeger, toen het echt een hype was, best wat afleveringen gezien, maar die verslaving die een hoop mensen om me heen wel hadden, heb ik nooit gevoeld.

Stick1

Nog steeds weet ik niet waarom, maar op de één of andere manier werd ik wel getriggerd om het eerste kwartier van de game te checken, in de Nachtwacht van Graddus. Misschien wilde ik net als Graddus weten wat alle fuzz about was, ik weet het niet. Hoe dan ook, wat ik zag maakte me enthousiast en ineens wilde ik de game wel een kans geven! Aangezien ik verdomd weinig van de game had gezien was alles nieuw voor me, zo ook dat de battles turn-based zijn.

Noem me een ouwe zak, maar ik ben nog steeds een sucker voor turn-based battles. Ik snap best dat er wordt gehaat op de manier van vechten en dat Japanse developers massaal het roer omgooien om westerse gamers tevreden te stellen, maar persoonlijk heb ik liever een goed uitgewerkt turn-based systeem zoals in Final Fantasy X, dan een semi-actie battle systeem zoals in Lightning Returns. Dat ontwikkelaar Obsidian Entertainment er voor heeft gekozen om een turn-based battle systeem in The Stick of Truth te stoppen is dus voor mij een pluspunt.

Stick2

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet heel veel tijd heb kunnen steken in de game, maar tot nu toe vermaak ik me kostelijk. De gameplay is dope, maar vooral de humor is fantastisch. Het gebeurt zelden dat ik hardop moet lachen om een game, maar in de paar uur dat ik heb gespeeld is het al een paar keer voorgekomen. De dialogen zijn geweldig en die berichtjes die je krijgt van je vrienden zijn hilarisch. Ook de details zijn cool. Zo liep ik bij de plastisch chirurg naar binnen en het gebouw hangt vol met foto’s van een jonge David Hasselhoff! Je kunt er ook een neuscorrectie laten doen, genaamd The Hoff. Misschien zijn dit hele standaard grappen in het South Park universum, waar ik niks vanaf weet omdat ik te weinig afleveringen heb gezien, maar ik lag helemaal dubbel.

Stick3

Met Wouter had ik het er ook over dat het knap is dat deze South Park game leuk is voor de fans, maar ook voor South Park n00bs zoals ik. Ik durf te wedden dat zelfs iemand die nog nooit ook maar één aflevering heeft gezien hier en daar moet gniffelen om de grapjes. Het werkt bij mij zelfs zo aanstekelijk dat ik maar heb besloten om af en toe een aflevering te gaan kijken! Dat had ik letterlijk twee weken geleden nooit gedacht.

Goed, klaar nu met het South Park verhaal, want er zijn nog twee andere dingetjes waar ik vrolijk van word. Allereerst, ik heb weer eens een paar nieuwe schoenen! Een vriendin van me werkt bij Nike en zo kan ik hier en daar een paar nieuwe kicks fixen. Nou moet je van me weten dat sneakers van mij altijd wel een tikkie leip mogen zijn en daarmee snap ik heel goed dat deze kleuren combo en het design niet voor iedereen is. Without further ado, check de pic. Er is ook nog een paar Air Max Classics onderweg, maar die zie je vast nog wel in een volgende Blog.

Shox

Het laatste puntje in deze Blog is het vooruitzicht van de komende zomer. Ik heb geen idee of ik het al mag zeggen, maar volgens mij heeft Tjeerd z’n mond ook al voorbij gepraat dus fock it. Ik ga dit jaar weer naar Los Angeles voor de E3! Vorig jaar was een ontzettend vette ervaring en ik kan niet wachten om het allemaal nog een keer dunnetjes over te doen. We gaan met een meesterlijk team naar de E3, dus verwacht weer een shitload vette content vanuit LA in juni.

De Gamescom pakken we uiteraard ook mee, maar daarnaast is er nog iets. We gaan met een select groepje iets HEEL erg vets doen, maar ik heb zo het donkerbruine vermoeden dat als ik nu verklap wat we precies gaan doen, ik een pissed off Jan aan de telefoon heb. Zodra ik groen licht krijg zal ik het van de daken schreeuwen, want die shit wordt buitenproportioneel episch! Het wordt een mooie zomer.

Laterz,

Florian

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord