Sale sletje 

Sale sletje 2015-01-16T14:41:06

Ik moet iets bekennen. Ik ben een sale sletje geworden. Geheel per abuis natuurlijk, want zoiets doet een weldenkend mens niet bewust. De laatste handvol games die ik gekocht heb, waren allemaal met fikse kortingen. Tomb Raider: Definitive Edition, Dragon Age: Inquisition en Valiant Hearts zijn slechts het topje van de spreekwoordelijke en absurd goedkope ijsberg. Maar zoals ik al zei, doe ik het niet expres. Ik kies niet voor de goedkope weg. De goedkope weg kiest mij.

Het zit namelijk zo, naast mijn werkzaamheden voor PU.nl heb ik nog een andere baan waar ik praktisch full time aan de slag ben. Denk aan 30 tot 40 uur in de week en in twee ploegen. Dat betekent dus dat de wekker om de week om half 5 ’s ochtends gaat en dan ligt mijn bedtijd ongeveer gelijk met de jeugdjournaal-kijkers van Nederland. Tijdens middagdiensten werk ik tot 10 uur ‘s avonds en in die week probeer ik altijd zoveel mogelijk nachtwachten te schrijven. Het komt er dus op neer dat ik veel tijd kwijt ben aan werken en schrijven over games. Zoveel zelfs dat ik lang niet meer genoeg tijd heb om alles te spelen wat ik wil spelen wanneer het uitkomt.

Tomb Raider

Bovenstaande titels had ik uiteraard gemist tijdens de release, maar het zijn potdomme goede games. En goede games moeten hun weg vinden naar Roy’s console! Nu is er tegenwoordig altijd wel ergens een sale gaande. Is het niet op Steam, dan doet PSN of Xbox Live wel hun duit in het zakje, een duit die ik niet meer in het zakje hoef te stoppen. Want wie zegt er nu nee tegen tientallen euro’s aan korting op games die toevallig al een tijdje uit zijn? Ze zijn nog steeds net zo goed.

Het nadeel is wel dat ik veel verhalen hoor over spellen die ik eigenlijk op de release-dag al wilde hebben. En een licht gevoel van jaloezie overvalt me als ik bijvoorbeeld collega’s hoor praten over een van mijn meest geanticipeerde titels en ik nog geen tijd heb gehad om het te kopen, laat staan spelen. Het is niet alleen onrechtvaardig, maar vooral heel kut, want games zijn tof. En als er iets is wat ik leuk vind, is het wel lol hebben! Dat sneeuwbalt natuurlijk al snel in een middag euforisch glimlachen. Het enige probleem is dat ik soms huilend onder de douche sta omdat ik me zo cheap voel, maar dat is een klein offer.

Lekker gamen

Maar nu ben ik dus een sale sletje. Alles wat ik in mijn console stop is cheap. Geen etentje van tevoren, geen drankjes of bioscoopbezoekjes, nee, gewoon betalen en het gaat direct mee naar huis. Ik voel me niet eens meer gebruikt. Ik heb het omarmd. Dan maar afgelikte boterhammen in huis nemen. Plasjes speeksel met een paar kruimels erin. Het is nog steeds leuk én goedkoop. Nu werk ik ook meteen mijn backlog weg terwijl ik hem tegelijkertijd weer bijvul. Het leven kan soms raar lopen jongens.

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord