Retro Kerst 

Retro Kerst 2014-12-24T15:23:55

Jongens, wat een drukte, ik zit midden in die 'oh het jaar is bijna om, hier heb je drie keer zoveel werk op je bord' periode. Op zich niet erg want dan wordt het straks extra hard genieten van de feestdagen. Laten we wel wezen, kerstmis en oud & nieuw zijn gewoon uitgevonden om te gamen. Met kerst is het consumeren geblazen, net zo lang tot je bijna niet meer kan bewegen. Gelukkig zijn de vingers dermate ver verwijderd van de strakgespannen pens dat gamen geen probleem is. Tijdens, en na kerst, is gamen nu eenmaal verplichte kost. De enige onderbreking mag zijn, nog meer consumeren, of vooruit, een film. Dan oud & nieuw, het moment om overdreven hard te feesten en enthousiast alcohol achterover te gooien. De dag erna is, hoe kan het ook anders, heerlijk uitbrakken, met een stapel games op je bakkes.

SoR

Ik weet niet wat jullie allemaal gaan spelen deze kerst. Vast allerlei 'moderne' titels zeker? Mij niet gezien. Ik kap er mee, met vooruitgang, met de tijd meegaan. Al dat soort zaken. Ik ben er vandoor, terug in de tijd. En dan bedoel ik niet klagen dat vroeger alles beter was, nee, echt twee stappen terug. Naar de tijd dat pixels de dienst uitmaakten. Wat is de deal? Wel, ik heb een RGB-monitor op de kop weten te tikken via marktplaats. Met andere woorden, een ideaal groot 4 bij 3 bakbeest om oude games op te spelen. Ernstig blij ben ik met het gevaarte want ik had al een tijdje geen retro ondersteunende oude televisie meer in huis en nu heb ik de beste visuele ondersteuning voor pixels tot dusver. Sorry voor de brakke foto. Jullie moeten maar van me aannemen dat het echt een schoonheid is. 

TV

Bij aflevering heb ik het ding uiteraard meteen ontgroend, en wel met Streets of Rage 2 en Tekken 3. Na wat draaien aan knoppen zien de kleuren van Sega's meesterlijke beat 'em up er erg mooi uit. De pixels komen sowieso ernstig goed tot hun recht. Wat betreft de eerste PlayStation, intro's en filmpjes doen niet zoveel maar de ingame graphics zien er perfecto uit. Eindelijk kan er weer fatsoenlijk retro gegamed worden. Uiteraard valt er belachelijk veel te downloaden maar een old skool pixelgame ziet er niet uit op een HD-televisie. De indies van de afgelopen jaren weten hoe je pixels moet weergeven op een HD scherm maar de echte oude games die verliezen een bak sfeer, charme en doen de nostalgie geen eer aan op die manier. 

IC

Met de aanschaf van de RGB-monitor heb ik weer alle reden retro games te spelen. Sowieso zullen in de kerstvakantie de bekende Streets of Rage en Micro Machines potjes worden ingezet. Verder ga ik Incredible Crisis op de PSX nog eens proberen en heb ik Blood Omen: Legacy of Kain besteld. Dat is het allereerste deel in de serie. Welke nieuwe oude Mega Drive game ik als eerst volgende op de kop ga tikken, weet ik nog niet maar dat is een mooi iets om uit te zoeken aan het begin van de vakantie. 

Niet dat ik iets hoef te weten van actuele games, maar wat gingen jullie ook alweer spelen in de vakantie?

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord