Respect voor de diesel uit Drenthe 

Respect voor de diesel uit Drenthe 2016-09-19T16:12:48

Een dik half jaar geleden had ik het briljante idee om met een PU-team mee te doen aan de Dam tot Damloop, een recreatieve loop van 16 kilometer van Amsterdam naar Zaandam. De gedachte erachter was dat het wat geinige stukjes voor het magazine op kon leveren en dat we daarmee het vooroordeel dat gamers en fysiek sporten twee tegengestelden zouden zijn, gelijk konden ontkrachten.

Het aanvankelijke team bestond uit zes man (Jan, Tjeerd, Jurjen Bakker, Graddus, Jurjen Tiersma en ikzelf) maar al lang voor de wedstrijd zou beginnen, was de (afval)race al gestart. Ik zal jullie de details van excuses, blessures en ander ongemak besparen, maar het kwam er uiteindelijk op neer dat alleen Jurjen Tiersma 18 september jl. aan de start stond.

Omdat ook ik dus was afgehaakt (ontstoken achillespezen) en me daar als initiatiefnemer behoorlijk schuldig over voelde, besloot ik als soort van mental coach voor Jurjen op te treden en ‘m naar beste kunnen te ondersteunen.
De zaterdag voor het evenement was Jurjen al vanuit Assen naar mijn huis gekomen en na een genoeglijk boottochtje en voedzame pastamaaltijd heeft hij de nacht bij ons in Monnickendam doorgebracht. De volgende ochtend brachten mijn vrouw en ik ‘m naar de start in Amsterdam. Na hem in de auto nog opbeurend te hebben toegesproken (‘je kan het, je hebt goed getraind, het zijn maar 16 kilometertjes’) scheurden we naar het 4 kilometer-punt om ‘de laatste der PU-Mohikanen’ toe te kunnen juichen.

        
Precies op schema passeerde ‘de gazelle uit het oosten’, waarna we met de auto naar het 10 kilometer-punt sjeesden, en ook daar zagen we de locomotief uit Assen ons even later breed grijnzend passeren.
Vervolgens was het racen naar de finish, want we moesten daar eerder aankomen dan ‘de diesel uit Drenthe’, zodat we hem meteen na de finish konden voorzien van droge kleren, bananen en een infuus ;-). En ja hoor, koud gearriveerd zagen we ‘de Hollandse Keniaan’ al vrolijk zwaaiend de finish passeren in een nog snellere tijd dan hij zelf had voorspeld.

     
Petje af dus voor Jurjen, de man die de naam van Power Unlimited heeft hooggehouden en de smaak van het lopen inmiddels zo te pakken heeft, dat hij ’s avonds na z’n zesde welverdiende biertje aankondigde zich te willen gaan plaatsten voor de olympische marathon van Tokyo in 2020!


- Ed

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord