PU Challenge: Eve Online - Ward slaat terug 

PU Challenge: Eve Online - Ward slaat terug 2013-02-20T12:41:56

Goedemiddag jongens en meisjes! Dus jullie zijn weer benieuwd naar mijn avontuurlijke escapades in de ruimte? Dat is mooi, want EVE: Online bood me ook deze week weer genoeg om over te schrijven! Daar zal Ward nog van opkijken, want deze beste man probeerde me gewoon te saboteren!

Wards counter

Toegegeven, we hebben van tevoren aangekondigd dat álles mag in deze PU Challenge. Zo riep ik jullie op om mij te helpen, maar de afgelopen week besloot Ward zijn geheime wapen tegen mij in te zetten. Zoals sommige van jullie misschien al weten spelen wij graag DotA 2 en Ward deed er deze week alles aan om mij van EVE: Online weg te houden. De whatsappjes, smsjes en telefoontjes gingen over en weer, terwijl we onze favoriete helden van DotA 2 bespraken. Om vervolgens natuurlijk weer de hele avond te spelen! Ik geef toe, het was absoluut een epische week!

'MAAR NICK!? VERDOMME MAN! Je had toch miljoenen ISK moeten verdienen?' Yep, helemaal waar, maar ondanks mijn gebrek aan speeltijd in EVE heb ik toch vooruitgang geboekt. Hetgeen dat Ward namelijk niet wist, is dat je deze MMO eigenlijk vooral speelt als je NIET online bent! Dat lees je goed, want de vaardigheden die je moet trainen om bijvoorbeeld in een nieuw en duurder schip te mogen vliegen, die train je gewoon terwijl je slaapt! Of DotA 2 speelt!

Mijn huidige schip in EVE: Online

Snap je het even niet? Nou, laten we World of Warcraft er eens bijpakken. Als je daar bijvoorbeeld je Enchanting wil levelen, dan is dat in principe in een paar dagen te doen. Het gaat bij zulke MMO’s om de handeling die je keer op keer uitvoert. Voorwaarde is dan dus wel dat je online bent om die skill daadwerkelijk handmatig te trainen. EVE: Online pakt dat heel anders aan. Je kiest een skill en gooit deze in de training queue. Skills aanleren kan soms 15 minuten duren, maar wanneer je voor de hogere niveaus wil trainen kan dit wel eens een dag of twee duren! Gelukkig hoef je dan dus niet online te blijven, alles gaat in real-time door. Er zijn zelfs skills die twintig dagen duren om te leren! Je hoeft deze game dus helemaal niet full-time te spelen om mee te kunnen met de rest en dat is (als je het mij vraagt) best een groot plusplunt voor een MMO.

Zo zien jullie maar, Ward mag dan een tegenaanval lanceren, maar ik was er klaar voor. We hebben genoten van wat vermakelijke potjes DotA 2, maar ondertussen is mijn schip uitgerust met de dikke kanonnen en schilden die het nodig had! De aankomende week is het dus de bedoeling om daadwerkelijk met mijn corp erop uit te gaan. Niet zozeer om alleen te PvPen, maar juist om de PvE-wereld te ontdekken.

De oplichterij van EVE: Online

Omdat ik zelf deze week vrij weinig heb meegemaakt in EVE wil ik jullie een mooi verhaal vertellen.. Waar je in een MMO als World of Warcraft beschermd wordt tegen oplichters, steunt EVE juist de man of vrouw die een ander weet te belazeren. Alles mag en kan in deze game, waardoor het eerlijk bij elkaar krijgen van geld een moeizame optie lijkt. Waarom zou je immers schepen kopen als je deze ook kunt stelen? EVE: Online wordt gerund door spelers, de economie wordt bepaald door de spelers en dus ook de politiek wordt gerund door spelers.

Zo worden er regelmatig schepen gestolen van corps (guilds/teams) waar dan vervolgens losgeld voor geëist wordt! Als je dit overkomt, hoef je dus niet een ticket aan te maken voor een Game Master van EVE. Die zal je namelijk vertellen dat je beter op je schip had moeten letten. Hoe zoiets dan in zijn werk gaat? Nou jongens en meisjes, ik heb een video voor jullie gevonden waarin een meestertroll aan het werk is. Deze man jat een Carrier (vrij groot schip), maar in de laadruimte van het schip lagen nog drie schepen! Zo eerlijk deze scam-artiest is, confronteert hij zijn slachtoffers met zijn daad:

Prachtig toch!? Nogmaals, ALLES mag en kan in EVE, maar je moet het helemaal zelf bewerkstelligen! Spionage en diefstal zijn elke dag een bedreiging voor corporations en dat is een gegeven dat je in geen enkele andere MMO zult tegenkomen. Het zorgt ervoor dat EVE: Online écht leeft en dat spelers een ander vrijwel niet vertrouwen. Vertrouwen moet je verdienen, zodat je daarna die kluis leeg kunt roven.. Hieronder nog een kleine video waarin de basistrucjes van oplichters worden uitgelegd. Kijk hoe sneaky die motherfokkers zijn!

PU-lezers en EVE: Online

Inmiddels zijn er een aantal lezers van PU.nl begonnen aan EVE: Online. Zij mochten in de trainingscorporation van de groep met wie ik vlieg. Zij krijgen nu lessen en uitleg over alle gecompliceerde dingetjes binnen de game! Hierdoor wordt de torenhoge learning curve ineens een stukkie lager, dus schroom je niet! Mocht je geïnteresseerd raken in deze game, laat dat dan weten in de comments. Wie weet vlieg jij over een paar weken wel met ons mee!

Qua geld ben ik deze week dus geen moer opgeschoten. Ik heb deze week miljoenen uitgegeven aan trainingsboeken, maar ben eruit gekomen met een nettowinst van een paar miljoen ISK. De komende twee weken zullen dus moeten bepalen of ik deze Challenge op mijn naam mag schrijven. Vanaf nu geen afleidingen meer, DotA 2 moet maar eventjes wachten. Want over twee weken zal Ward die tissues (die hij zo lacherig voor mij kocht) absoluut zelf nodig hebben! Game on!

DE FREE-TO-PLAY EVE CHALLENGE STATUS

Challenge: Ik moet binnen 30 dagen zoveel ISK verzamelen dat ik een PLEX kan kopen. Met PLEX koop je speeltijd. Momenteel staat de prijs van 1 PLEX op 550 miljoen ISK.

Status ISK: 134.225.001,13

Resterende tijd: 15 dagen

Status Nick: Enigzins afgeleid

Status Ward: Werkt Nick flink tegen

 

De PU Challenge - EVE: Online

Week 0: De start

Week 1: De aanval

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord