PU Challenge: Eve Online - Handdoeken en ringen 

PU Challenge: Eve Online - Handdoeken en ringen 2013-02-27T15:22:40

We zijn alweer een paar weken verder in het universum van EVE: Online. Een avontuur dat ik aanging nadat Ward mij behoorlijk zat te stangen. In 30 dagen moest ik zoveel mogelijk ISK (in-game valuta) bij elkaar krijgen om daarmee speeltijd te kopen en we zijn inmiddels bijna bij het einde van de rit aangekomen! Ward kneep hem na de eerste week behoorlijk, want dankzij de corporation Dark-Tech hebben we met z’n allen heel veel geleerd, toch?

Het allermooiste is nog wel dat mijn blogs op PU.nl daadwerkelijk een effect hebben gehad op de wereld van EVE: Online. Zo werd het de laatste tijd steeds drukker in onze ruimte, dat had te maken met de screenshot van de Titan die ik plaatste. Veel vijandelijke schepen gingen op onderzoek uit! Maar ook vanuit de lezers van PU.nl zijn er behoorlijk wat aanmeldingen gekomen! Deze kersverse EVE: Online-spelers worden momenteel opgeleid om straks flink kont te kunnen schoppen in de ruimte, en dat is natuurlijk superdope. Maar wat als ik je zei dat we zelfs nog veel meer hebben uitgelokt met deze artikelen?

Bij ieder EVE: blog dat we op PU.nl hebben gepubliceerd riep ik jullie op om mee te doen, door zelf ook EVE te gaan spelen. Dark-Tech zou jullie dan op weg helpen, zodat niemand zou verdwalen in het doolhof van keuzes en mogelijkheden! Alhoewel een aardig aantal mensen hierop inging en op het moment in training is, bleek het wel een opening te zijn voor veteranen in de game..

Titan in EVE

Zo was er een knaapje dat al zeker zes jaar speelde en nu opeens erg graag bij onze corp wilde. Zogenaamd omdat hij het blog op PU.nl had gelezen, maar bij nader onderzoek bleek dat dit een lid was van onze grootste rivaal! Als wij hem hadden geaccepteerd had deze jongeman waarschijnlijk toegang gekregen tot veel informatie. Hij kan immers meelezen hoe laat we welke operaties uitvoeren en deze informatie doorspelen. Gelukkig scannen de corporation en de alliance iedereen die binnen wil komen en bleef het gevaar uit. Het is weer zo’n grappig dingetje in EVE, alles wat je doet kan effect hebben op de wereld. Zelfs een blog op een Nederlandse website! Awesome, toch?

Het brengt me echter op een belangrijke zaak. Alhoewel ik een paar weken veel lol heb gehad in de wereld van EVE, kon ik simpelweg de tijd niet vinden om ’s avonds nog uren te farmen. Dit was natuurlijk wel nodig om het geld bij elkaar te krijgen. De trainingen van skills gingen allemaal prima en over een paar dagen is mijn personage (Barry Butters) de baas van een nieuw mooi schip, waarmee hij flinke klappen uit kan delen.

EVE: Online

Alleen trainingen vullen de portemonnee echter niet en met nog een week te gaan is de opdracht inmiddels onmogelijk geworden. De teller staat op 200 miljoen ISK, maar de afgelopen week heb ik maar twee korte avonden kunnen spelen. De conclusie is hiermee dat als je de juiste mensen kent én je hebt er uren de tijd voor, dan valt EVE: Online free-to-play te spelen! Wel kun je je afvragen of je tientallen uren lang gaat zitten farmen om vervolgens vijftien euro uit te sparen.. Dat geld heb je in real life binnen een uur of twee bij elkaar, dus is het haast niet rendabel om op deze manier je speeltijd te verzamelen.

Desondanks heb ik de afgelopen weken een fantastische tijd gehad met de guild Dark-Tech en ook al heb ik mijn PLEX niet gehaald, extra speeltijd komt er zeker! Juist omdat je deze MMO vrij casual kunt spelen, is er voor mij geen reden om er weg te blijven. En die uitnodiging voor jullie? Die staat natuurlijk ook nog steeds, behalve als je een spion bent! ;)

Ward, gozert. Van harte gefeliciteerd met het winnen van de challenge! Daar staat natuurlijk iets tegenover, maar daar krijgen jullie lezers later vast nog wel iets van mee. Wat mij betreft tot de volgende challenge! Hadden jullie daar nog suggesties voor? Ik heb een suggestionbox in de comments staan, dus drop het daar!

DE FREE-TO-PLAY EVE CHALLENGE STATUS

Challenge: Ik moet binnen 30 dagen zoveel ISK verzamelen dat ik een PLEX kan kopen. Met PLEX koop je speeltijd. Momenteel staat de prijs van 1 PLEX op 550 miljoen ISK.

Status ISK: 192.145.358,21

Resterende tijd: 8 dagen

Status Nick: Niet ontevreden met de prestatie, inmiddels de titel ‘grootste EVE-noob ever’ ontstegen. Gooit de handdoek in de ring!

Status Ward: EPIC WIN!

WINNING

 DE PU CHALLENGE - EVE: ONLINE

Week 0: De start

Week 1: De aanval

Week 2: Ward slaat terug

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord