Pokémon-truien en imagoproblemen 

Pokémon-truien en imagoproblemen 2014-07-18T15:11:31

Afgelopen zaterdag was ik op een niet nader te noemen feestje op het strand van IJmuiden. Ik dronk een paar biertjes en danste, terwijl onder andere Mightyfools en Chocolate Puma voor de begeleidende muziek zorgden. Het was leuk, ondanks het benauwde en bewolkte weer. En aangezien ik daar met nog 7 meiden was, zijn er flink wat foto’s gemaakt. De minst afschuwelijke kregen zondag een plaatsje op mijn Facebookwall.

Feest.

De foto’s kregen een aantal likes en een comment van een jongen, die ik ken van way back when en die ik werkelijk in geen jaren meer heb gezien. Af en toe leest hij blijkbaar een stukje van me dus hij wist dat ik bij PU.nl werk. Hij schreef het volgende: “Mijn onderbewustzijn heeft een beeld van jou waarbij je met chipsvlekken op je Pokémontrui voor de pc MMO's zit te spelen, maar dit ziet er toch heel anders uit ineens.” Ik moest hier effe hard om gniffelen. het is immers best een grappig beeld, en uiteraard schreef ik een ontzettend gevat antwoord terug. Maar daarna bleef het toch nog een poosje door mijn hoofd spoken.

Want eigenlijk eet ik heel weinig chips en een Pokémon-trui heb ik niet… Alleen het MMO-gedeelte klopt dus. En het spelen van (deze) games associeert mijn Facebook-mattie dus met een beeld dat misschien grappig maar zeker niet positief is. Het schrikbeeld van die dikke WoW spelende dude uit South Park flitste door me heen. Daar lijk ik toch niet op? Daar lijken jullie allemaal toch ook niet op?

WANTS <3

Mijn conclusie is dat gamers blijkbaar nog altijd een imagoprobleem hebben en gamen dus toch nog altijd niet mainstream geaccepteerd wordt als een normale bezigheid. Nu hang ik deze conclusie natuurlijk niet alleen op aan deze ene comment. Gamen wordt over het algemeen niet sexy en spannend gevonden en in het verlengde hiervan gamers dus ook niet. Mensen zijn dan oprecht verbaasd als blijkt dat je ook wel eens een voet buiten de deur zet zonder Pokémon-trui. Overigens zou ik die wel graag willen, maar dat terzijde.

Nu wil ik niet zeggen dat dit per se erg is. Ik hoef niet zo nodig als sexy en spannend bestempeld te worden door de maatschappij, maar om nou voor slonzig, onverzorgd en mensenschuw over te komen. Ach ja, waar maak ik me eigenlijk druk om? Ik sluit gewoon Facebook af en slinger mijn PS4 weer aan. Probleem opgelost!

Neeeee... Toch?

Enfin, hoe zit dat met jullie? Hebben jullie ook wel eens te maken met vooroordelen en imagoproblemen? Laat het weten in de comments!

 

P.S. lieve R., mocht je dit lezen: ik hoop dat je je een beetje vereerd voelt dat ik een hele blog aan je comment wijd. Het is in ieder geval niet vervelend bedoeld. <3

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord