PC versus PS4 en Xbox One 

PC versus PS4 en Xbox One 2013-11-02T12:34:53

De PlayStation 4 en Xbox One staan op de stoep (in dat laatste geval in de verkeerde straat maar je snapt’um wel!) en ik ben toe aan een nieuwe laptop. Mijn huidige steunt me toch alweer zo’n 4 jaar en ik heb er onderhand een ziljard artikelen op geschreven. Het is echter tijd om afscheid te nemen wanneer mijn tekstverwerker niet meer mijn 84.000 aanslagen per minuut aankan. Dus nu de 1000 á 2000 euro-vraag: moet ik voor de PS4 / Xbox One combi gaan of pomp ik extra geld in deze aanschaf en koop ik een high-end game PC? Let The Flames Begin! 

Game PC

Tijd voor wat melodramatische backstory: ik heb meerdere malen geprobeerd om een PC-gamer te zijn, maar het beet me elke keer weer keihard in de ballen als een hondsdolle das met radioactieve herpes! Games wilden niet opstarten, hadden achterlijk lange laadtijden of werden zelfs met de nieuwste drivers verkeerd in beeld gebracht. Voor een Nintendo-kind, wiens technische vakkennis dankzij de hoge kwaliteit van de SNES en N64 niet verder hoefde te reiken dan “blazen in de cartridge”, zag ik lange tijd geen toekomst in PC gaming. Sindsdien zijn er een boel dingen veranderd, ook bij console games. Ik noem er een paar:

PC’s zijn veel goedkoper tegenwoordig

Voor 1.000 euri kun je al een prima game-PC aanschaffen anno 2013. Ik heb me er natuurlijk een beetje in verdiept (tips zijn nog steeds welkom in de comments!) en de prijzen vallen me reuze mee. Voor 1.000 euro/gulden/florijnen kreeg je vroeger een aftandse Packard Bell met Freddy Fucking Fish als extra belediging. Oh god… ik begin als m’n opa te klinken.

PC games zijn veel goedkoper tegenwoordig

Steam. Nuff said.

60 fps is geil

1080p met 60 fps, ik teken ervoor. Sinds ik Rage gespeeld heb ben ik eigenlijk al verliefd geworden op een vloeiende framerate. Het begint ook de industriestandaard te worden, want steeds meer Wii U games doen mee aan de 60 fps party, en als Nintendo iets oppakt dan MOET het wel bevorderend zijn voor de gamesindustrie. 3D uitgezonder...

PS4

Helaas is de lijst Xbox One en PS4 games met dat niveau van beeldverversing beschamend klein. Zelfs Assassin’s Creed IV: Black Flag loopt op 30 fps op de PS4! Hoezo Nintendo heeft geen next-gen console uitgebracht? Als het zo moet dan maar een high end game PC voor m’n third-party spellekes!

De Wii U Launch

Niet dat Nintendo trouwens vrijuit gaat; de Wii U launch is nog steeds de reden dat ik geen PS4 of Xbox One preorder heb staan. Ik heb genoeg buggy user interfaces en uitgemergelde releaselijsten gezien voor 1 generatie. Liever wacht ik even tot inFamous: Second Son voor een zacht prijsje gebundeld wordt of dat Microsoft eindelijk besluit wat ze in godsnaam willen met hun console. Is het voorbarig om Sony en Microsoft te straffen voor Nintendo’s crappy launch window? Misschien… maar Watch_Dogs en Driveclub zijn ondertussen al uitgesteld…

PS4 Xbox One

Choose Your Destiny

PC gaming is terug met een wrake, goedkoper, sterker en zelfgenoegzamer (PC Master Race… really?) dan ooit. Moet ik me tot hun gelederen gaan voegen of gewoon voor de PS4 gaan? Laat je mening horen in de comments!

PC Gaming

REACTIES (354) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord