Op reis naar Haarlem 

Op reis naar Haarlem 2013-03-08T12:33:10

Voor iemand die van reizen houdt, reis ik verdomd weinig. Zo’n 90 procent van mijn werkende tijd zit ik thuis, in Assen, achter mijn computerscherm, teksten te tikken. Om uit die sleur te ontsnappen is het al fijn om af en toe eens een reisje naar de PU-redactie in Haarlem te maken, zoals ik dat gisteren deed.

05.59

Ik stap in de trein richting Haarlem. Als ik het blauwe tweezitsbankje heb betrokken, de rugtas naast me om de tweede plek bezet te houden, voel ik dat de trein vertrekt. Klein geluk. Een beetje uit het raam kijken, muziek luisteren en Castlevania spelen.

08.37

Ik zet mij neer in regioliner 176 en begin aan mijn verse, op Amsterdam Zuid aangeschafte croissant. Er stappen twee mooie meiden in de bus. Als ze mij voorbij lopen, ruik ik hun frisse parfum. Ik neem mij voor vaker te reizen.

10.28

Mijn eerste keer PU Live staat op het punt te beginnen. Ik krijg te horen dat we het óók over Lost Planet 3 gaan hebben. Veel meer dan dat het eerste deel in die serie een actiespel in de sneeuw was, weet ik daar niet van.

11.40

Bespreking met hoofdredacteur Maarten. We hebben het over rubrieken in het blad die wel wat beter kunnen. Ik vraag of er een reden is waarom ik niet zo vaak meer op trip word gestuurd. De reden is toeval.

12.30

Voor het eerst sinds jaren lunch ik in de kantine van uitgeverij het HUB. Voor € 2,50 krijg ik van een mevrouw een mok melk, bruine boterhammen en een gebakken ei met spek erin.

13.45

Als ik aanstalten maak de reis naar huis weer te beginnen, vraagt stagiair Teunis mij een intro voor de PU-nieuwsbrief te schrijven. Bijna tegelijkertijd vraagt stagiaire Trees mij als prinses Zelda te poseren voor een webfeature waar ze aan werkt.

14.27

Ed vraagt of ik de coverview van PU04 even wil checken. Ik bekijk de grote prints en zie een paar lelijke zinnen die ik in de kantlijnen herschrijf. Wouter roept dat ik Castlevania wel op een pagina mag reviewen, als ik de review maandag maar inlever.

15.45

Uitgever Niels vraagt of ik straks mee ga ‘een hapje eten’. Ward laat mij op internet plaatjes zien van oude vrouwen en andere misselijkmakende dingen.

18.14

Ik eet kip met curry en rijst en probeer daarbij de beelden die Ward me toonde uit mijn hoofd te drijven. Met Niels spreek ik over de rubriek ‘Op bezoek bij’, hoe we als PU kunnen omgaan met de snel groeiende ontwikkelaarsscene in Nederland, en – onvermijdelijk voor vaders van jonge kinderen – slaapgebrek . Een blonde dame brengt een fles wijn. We roddelen en lachen. Even zijn we geen vaders of werkers maar gewoon domme jongens.

21.45

Terug in de trein naar Assen krijg ik van Trees een mailtje. Of ik niet vergeet een blog te schrijven. Maarten stuurt me ook een mailtje, of ik voor de free-to-play MMO Dragon’s Prophet naar Berlijn wil. In zijn volgende mailtje zegt hij dat het een grap is.

22.35

Ik word wakker, kijk uit het raam en zie station Assen. Ik grijp mijn jas en tas en ren naar de deur. Maar die is al dicht en de trein rijdt verder.

23.04

Bij de AH To Go in Groningen koop ik een blik bier. Ik moet een half uur wachten tot de trein naar Assen vertrekt en vraag me af waar ik in godsnaam een blog over moet schrijven. Er komt niets in me op.

00.48

Ik fiets slingerend van station Assen naar huis.

Gisteren was een enerverende dag, maar ik ben dolblij dat ik vandaag weer thuis achter mijn computerscherm teksten zit te tikken. En dat ik voorlopig niet naar Berlijn hoef voor de free-to-play MMO Dragon’s Prophet.

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord