Nu is het moment om Devil Daggers in je leven te accepteren 

Nu is het moment om Devil Daggers in je leven te accepteren 2016-02-24T13:17:38

Van de week vroeg iemand of ik al begonnen was aan Devil Daggers. De game werd door Eurogamer omschreven als een ‘Doom game maar dan van Vlambeer’ en dat zou me normaal wel moeten interesseren, maar ik was even druk dus ik vergat de vraag en ging verder met m’n werk. Devil Daggers bleef me achtervolgen: screenshots van high scores verschenen op Twitter, paar lovende recensies prezen de game de hemel in en uiteindelijk hielden de gasten van Giant Bomb er maar niet over op in hun wekelijkse podcast. Dus ik heb hem voor een schamele vijf euro gekocht en nu kan niet meer stoppen met spelen.

Devil Daggers

Devil Daggers is het best te omschrijven als Quake meets Geometry Wars. Het heeft de snelle first person shooter-actie van Quake en de wave based high score structuur van een Geometry Wars. Devil Daggers heeft (net als Geometry Wars) een klein speelveld waar steeds meer en meer vijanden in spawnen. Aan jou de taak om zo lang mogelijk te overleven om zo de leaderboards te beklimmen. Mijn record is op dit moment 58.5658 seconden maar het gaat steeds beter dus die tijd heb ik wel verbeterd tegen de tijd dat je dit leest.

Mijn langste potje duurde dus nog geen minuut en dat is precies wat Devil Daggers zo fucking verslavend maakt. Ik heb weinig games gespeeld met zo’n hoog ‘nog-eentje-dan’-gehalte als Devil Daggers. Toen ik gisternacht zat te spelen had ik me om 00:15 al voorgenomen om te stoppen na het volgende potje en 50 potjes later zat ik nog op restart te drukken. De soepele controls, de eerlijke maar hoge moeilijkheidsgraad en de eenvoud waarmee je opnieuw begint zorgen ervoor dat het echt behoorlijk wat wilskracht vergt om Devil Daggers af te sluiten.

Elke run in Devil Daggers wordt opgeslagen en is eenvoudig terug te kijken in de leaderboards. Hierdoor kan je makkelijk zien hoe ‘DraQu’ (de beste speler van het moment) het 528 seconden heeft volgehouden. Ik las op reddit dat er slechts tien personen bij de eindbaas zijn gekomen en dat er (naast de ontwikkelaar) maar één persoon de enige achievement in de game heeft gehaald. Tijd om te trainen dus. Post je beste run in de comments.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord