Nintendo Go Mobile! 

Nintendo Go Mobile! 2012-09-17T12:59:16
Het is meer een smeekbede. Of ijdele hoop. Want het grote Nintendo zal het nooit doen. Zal nooit games ontwikkelen voor Android of iOS. Nooit. Maar toch. Maar toch. Ik hoop het van ganze harte dat men het gewoon doet.

De eerste aanzet is er al. Het Nintendo DS spelletje Ghost Trick is inmiddels verschenen op de iPhone / iPad en het laat zien dat het werkt. Ghost Trick is een game die bij uitstek geschikt is, aangezien het alleen maar gebruik maakt van het touchscreen. Het laat ook meteen zien dat het tweede scherm van de DS irrelevant is. Onnodig zelfs. Ghost Trick werkt en werkt bijzonder goed.

Het is een begin. Het is alleen te hopen dat er meer schapen volgen, want games van deze kwaliteit, daar wil ik wel voor betalen. Niet die 80 Eurocent, maar iets meer. In dit geval kost de game 8 Euro en dat heb ik er wel voor over. Maar ik wil meer.

Meer van dit soort spellen. Wat mij betreft maakt Nintendo de hele catalogus aan DS games beschikbaar voor de iPhone. Lekker Zelda: The Phantom Hourglass spelen of Advance Wars.

Maar Nintendo doet dat niet. Die zijn er nog heilig van overtuigd dat ze exclusief moeten zijn. Dat je een Nintendo systeem moet kopen om van haar games te genieten. Daar zit wellicht iets in. Maar tijden veranderen en ik denk dat Nintendo toch echt een beetje af moet van dat idee.

Dus kom Nintendo, Go Mobile. Ik weet het... IJdele hoop...

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord