MSI Fan Day 2.0 was een groot succes 

MSI Fan Day 2.0 was een groot succes 2016-03-25T16:36:35

Een evenement van één van de grootste (gaming) hardware fabrikanten ter wereld? Daar moest Roel natuurlijk bij zijn! Na het enorme succes van vorig jaar besloot MSI het dit jaar nog beter aan te pakken en stonden er een hoop leuke activiteiten op het programma.

Het merk MSI is de afgelopen jaren gegroeid tot een gigantische leverancier van gaming hardware. De MSI GTX 970 Gaming 4G is zelfs het meest verkochte hardware product in Nederland volgens de Hardware.info prijsvergelijker. Zulke prestaties moeten natuurlijk gevierd worden en dat doet MSI sinds afgelopen jaar middels de MSI Fan Day. Dit jaar vond het plaats in de Voltage in Tilburg en konden we genieten van onder andere presentaties van belangrijke personen binnen de hardware community, activiteiten zoals lasergamen en werd er een compleet nieuw product getoond.

MSI Fan Day 2.0

Bij binnenkomst was het direct duidelijk dat MSI dit jaar alles uit de kast heeft getrokken. Vrijwel elk denkbaar product van MSI stond klaar om uitvoerig op gegamed te worden. Ik heb van alles uit kunnen proberen: van een kleine maar krachtige desktop tot een gigantische laptop waarop je kunt gamen met enkel je ogen! Laten we maar gelijk beginnen met dat laatste, want de eye tracking technologie is wellicht (in combinatie met VR) de toekomst van gaming. In een deel van de laptops heeft MSI, in samenwerking met het bedrijf Tobii, drie sensoren direct onder het scherm toegevoegd. Deze sensoren zouden met hoge precisie en zonder veel vertraging je ogen kunnen volgen.

Voordat ik het had uitgeprobeerd was ik wat sceptisch, maar na een korte kalibratieronde werd het direct duidelijk hoe snel en accuraat de technologie werkt. Het bewegen van de cursor met mijn ogen ging moeiteloos en ik betwijfel of ik het met een muis beter zou kunnen. Helaas moet er voorlopig nog wel met een fysieke knop geklikt worden, waardoor je nog altijd een muis nodig zal hebben. Ik kan persoonlijk niet wachten tot we hier meer van zien en het zal me niks verbazen als steeds meer producten van een dergelijke technologie worden voorzien.

MSI Fan Day 2.0

Ook de nieuwe desktop genaamd Vortex was natuurlijk aanwezig. Ondanks het extreem kleine formaat (6.5L) heeft MSI er enorm veel hardware in kunnen proppen. In het duurste model zitten er maar liefst twee GTX 980’s, gecombineerd met een overclockbare Skylake i7 processor en 32GB geheugen. Om dit mogelijk te maken heeft MSI speciaal voor dit systeem nieuwe moederborden en grafische kaarten moeten ontwerpen. Zo veel hardware vraagt natuurlijk ook om adequate koeling en dat doet MSI met slechts één fan voor het gehele systeem. MSI claimt dat de Vortex door hun ontworpen koeling zeer stil zijn werk kan doen, maar dat kon ik in de luidruchtige zaal helaas niet goed controleren.

Naast de Vortex werd er tijdens een presentatie nog een nieuwe desktop laten zien: een mid-range systeem genaamd AEGIS. Waar de Vortex begint bij 2200 a 2300 euro, zal de adviesprijs van de AEGIS duidelijk lager liggen. Er mochten helaas geen foto’s gemaakt worden en ook over de inhoud werd niks vrijgegeven, maar het zal enigszins verglijkbaar worden met de MSI Nightblade.

MSI Fan Day 2.0

Het podium werd de hele dag door gebruikt voor goodiehunts, maar ook Hardware.info en ESL kwamen langs om hun zegje te doen. Jaap Visser, Managing Director van ESL en oprichter van ATGaming, liet zien hoe groot eSports wel niet is en hoe hard het groeit. Endemol zal jaloers zijn op hun resultaten, want ESL One Cologne had vorig jaar maar liefst 25 miljoen unieke kijkers, bijna een verdubbeling van het jaar daarvoor. Met zulke resultaten kan het zomaar dat over een aantal jaar eSports groter wordt dan voetbal. Dat is ook niet gek, want met spelers als ChrisJ (CS:GO) komen we in ieder geval wel door de voorrondes van een EK.

Desktops en laptops zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar echte hardware fans zetten natuurlijk hun PC zelf in elkaar. Ook daar had MSI aan gedacht, want alle moederborden en videokaarten van de huidige generatie werden getoond. Om te bewijzen dat MSI meer is dan een leuke optie voor gamers, werd er door een duo professionele overclockers getoond wat de mogelijkheden zijn als je gebruikt maakt van vloeibaar stikstof. Erg interessant!

MSI Fan Day 2.0

Mocht jij nou ook liefhebber zijn van hardware en graag naar een soortgelijk event willen gaan, dan kan dat. Hoewel de MSI Fan Days maar één keer per jaar worden georganiseerd, is het namelijk toegankelijk voor iedereen die er een kleine bijdrage voor over heeft. Ik ben er volgend jaar in ieder geval weer bij, dus misschien tot dan! 

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord