Mortal Kombat, Sly 4 en PlayStation Plus 

Mortal Kombat, Sly 4 en PlayStation Plus 2013-01-29T13:33:22

Jongens, er is wat leipe shit aan de hand. Het komt bijna nooit voor dat ik een game dik anderhalf jaar na release opnieuw ontdek, maar Mortal Kombat heeft het voor elkaar gekregen met wat hulp van Sony en PlayStation Plus!

Sinds kort ondersteunt ook de PS Vita PlayStation Plus en dat is toch wel een gift van de gaming goden. Voor hetzelfde geld krijg je nu ineens ‘gratis’ games voor twee systemen en dat is op z’n zachts gezegd awesome. Het is ook slim van Sony, want ondanks dat ze meer games weggeven voor dezelfde prijs, verdienen ze wel meer door de verkoop van memory cards voor de PS Vita.

De games voor de PS Vita zijn niet echt klein en dat neemt super veel ruimte in beslag op je memory card. We weten allemaal dat de kleine kaartjes peperduur zijn, dus zal je diep in de buidel moeten tasten om alle PlayStation Plus games op te kunnen slaan. Een slimme move van Sony!

Hoe dan ook, deze maand kunnen PS+ members Mortal Kombat voor de PlayStation 3 en PS Vita downloaden en door de handheld versie ben ik ook de console versie weer aan het spelen! Ik ben altijd al een groot fan van Mortal Kombat geweest, ondanks dat ik ook wel zag dat de laatste MK games eigenlijk een beetje crappy waren. De Mortal Kombat uit 2011 was echter weer een reboot van de serie en had weer dat oude MK gevoel waar ik jaren geleden verliefd op werd.

MK

Ik had de game al kapot gespeeld bij launch, maar heb de game daarna maanden niet aangeraakt. Door de PS Vita-versie heb ik het Mortal Kombat virus echter weer te pakken en speel ik onderweg en thuis weer regelmatig een potje met Sub-Zero en Scorpion. Heerlijk echt!

Naast Mortal Kombat vermaak ik me trouwens ook goed met de nieuwe Sly Cooper game! Daar kan ik helaas nog niet al te veel over zeggen, want dat lees je allemaal in de nieuwe PU. Laat ik wel zeggen dat ik geniet van het spelen van een nieuwe platform game, iets waar naar mijn mening een groot tekort is op de huidige generatie consoles. Ik hoop nu al dat Ratchet & Clank ook op de next-gen consoles weer aanwezig zullen zijn.

Sly

Ook het hele Cross-Saving gebeuren werkt fan-freakin-tastic in Sly 4. De PS3 save zet je op de Cloud en download je op je PS Vita. Je gaat dan exact verder waar je bent gebleven op de console en ook unlockte Trophies zijn cross-compatible. Uiteraard werkt dit ook andersom met de save van je PS Vita. Het is niet de eerste game die dit ondersteunt, maar wel de eerste game waar het zo indrukwekkend is.

Tot slot ga ik alvast verklappen dat Graddus en ik gisterenavond bij Jan thuis tot diep in de nacht Dead Space 3 hebben gespeeld. Het ging allemaal niet helemaal als gepland, maar het was wel rete gezellig. Daar lees je binnenkort meer over in de review en een Blog van Jan!

Laterz,

Florian

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord