Mijn favoriete genres 

Mijn favoriete genres 2015-05-13T22:09:13

Als ik in gesprek ben met mensen en zeg dat ik voor Power Unlimited werk, is de eerste vraag die ze stellen vaak: ‘dus jij speelt wel graag spelletjes?’ Ik negeer dan eigenlijk altijd het sarcastische toontje in hun stem en overval ze met een passionele speech over hoe games mijn leven verrijken. De tweede vraag is dan meestal wat mijn favoriete game is. En dat, mijn vrienden, is een hele lastige vraag. Het antwoord is meestal een Zelda, of een Final Fantasy of een Mario Kart. Nooit is het een duidelijke game. Daarom opper ik om de vraag nooit meer te stellen! In plaats daarvan is het misschien makkelijker om te vragen naar iemands favoriete genre. Dus, wat is mijn favoriete genre? Kut, dat is nog steeds best een lastige vraag...

   

Tactical rpg

Afgelopen zondag stond hierover al een artikel van mijn hand online. Hoewel ik ook groot fan ben van games die je hand-oog coördinatie talloze keren op de proef stellen, vind ik het soms veel leuker om mijn brein even te laten kraken. Stappen zetten, cijfers vergelijken, equipment micro-managen en meer van dat soort zaken. Ik zweer het, als ik boekhouders levens zouden redden met hun eeuwige gereken, dan was ik er een geworden.

 The Banner Saga

  

Action Adventure

Mijn vorige blog ging over Majora’s Mask en hoe ik die game na 15 jaar eindelijk uitspeelde. Het is nog steeds een van mijn meest beschamende en tegelijkertijd mooiste game-verhalen ooit. Hoezo doe je 15 jaar over zo’n toffe titel!? Anyway, action adventures als The Legend of Zelda games zijn echt altijd episch en ze vertellen verhalen waarin ik me volledig kan verliezen. Dat is naar mijn mening een van de mooiste dingen aan gamen in het algemeen; jezelf verliezen is een verhaal en enigszins balen wanneer het over is.

Majora's Mask

   

Platformer

Gisteren heb ik Guacamelee: Super Turbo Championship Edition gestreamed en wat een game is dat! Het is eigenlijk een Metroidvania, maar die schaar ik voor het gemak ook even onder platformers. Action adventures en rpg’s speel ik voor genoegdoening op de lange termijn, maar platformers zijn mijn cocaïne, mijn snelle bevrediging. Wanneer ik een moeilijk stukje spring- en vliegwerk eindelijk master na een aantal keer de diepte in te zijn gevallen, ben ik oprecht buiten zinnen. Mijn getier en gescheld maakt dan plaats voor een welgemikte fistpump en een iets te luide ‘KOMAAAAAN!’ die paar seconde ben ik meester van het universum, tot de dopamine in mijn kop weer afneemt en ik doorheb dat ik toch gewoon onder vuil tl-licht zit en hoor hoe mijn spieren zichzelf opeten.

Guacamelee

Ik denk dat dit mijn willekeurige top 3 is wat betreft favoriete genres. Shooters hebben me nooit echt kunnen boeien en race sims nog veel minder. Party games als Mario Party en Mario Kart hebben ook een speciaal plekje in mijn hart, maar dat komt omdat iedereen ze kan spelen en avonden met vrienden worden toch nét wat leuker met geschreeuw en gescheld om blije kinderachtige shit. Nu rest mij slechts de vraag wat jullie favoriete genre is. Meerdere mag ook, ik speel immers ook vals in dit blog.

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord