Microsoft Hololens vs. Virtual Reality 

Microsoft Hololens vs. Virtual Reality 2015-01-23T18:09:55

Microsoft riep gamers op massaal te gaan kijken naar de Windows 10 presentatie, omdat er belangrijk nieuws te melden was. Halverwege viel ik bijna in slaap, maar toen Phil Spencer het podium op kwam werd ik weer even wakker.

Holoins

Hij had het over het streamen van Xbox One games naar de PC en ondanks dat de techniek er achter best cool is, werd ik er niet heel enthousiast van. Ik was dan ook teleurgesteld dat ik hiervoor al dik een uur naar slap gelul aan het luisteren was, maar als afsluiter presenteerde Microsoft ineens de Hololens, een soort bril waarmee je hologrammen kunt checken. Holy fock, ineens was ik klaarwakker!

Laat het geen geheim zijn dat ik groot fan ben van virtual reality. Vanaf de eerste devkit heb ik de Oculus Rift zien groeien naar iets dat de mind van gamers absoluut gaat blowen, maar Microsoft pakt het net even iets anders aan. In plaats van dat je met een bril in een totaal andere wereld zit met virtual reality, wordt met de Hololens juist de echte wereld om je heen aangepast met hologrammen. Op het begin voelde ik het niet zo en dacht ik dat VR sowieso veel vetter zou zijn, maar ineens moest ik weer denken aan Illumiroom van Microsoft, waarbij er buiten je TV dingen worden geprojecteerd met een beamer.

Holo1

Het mooie aan de Hololens is dat je dus geen beamer meer nodig hebt, aangezien de bril je al deze illusie geeft dat er dingen worden geprojecteerd in je omgeving. Deze bril zal absoluut leuk zijn voor sociale en ook beroepsmatige doeleinden, maar ook voor gamers gaat dit echt de shit worden! Als het Illumiroom inderdaad kan nabootsen ben ik al verkocht, want ik was oprecht teleurgesteld dat Microsoft uiteindelijk niks met Illumiroom ging doen.

Het vetste van de Hololens is misschien nog wel dat het een stand-alone apparaat is. Bij de Oculus Rift heb je straks een dikke PC nodig en met Project Morpheus de PlayStation 4, maar de Hololens draait volledig op eigen kracht. Nou verwacht ik niet dat iedereen met zo’n ding op z’n hoofd buiten gaat lopen (I could be wrong), maar hoe chill is het dat je dit gewoon op je bank kunt gebruiken, zonder dat er een apparaat aan je vast zit!

Holo2

Ik ben nog niet zo enthousiast als bijvoorbeeld Morpheus of Oculus, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik Hololens nog niet op m’n hoofd heb gehad. Zodra ik de Oculus of Morpheus opzette, snapte ik meteen wat de visie was, maar voor die tijd vond ik het maar vaag. Dat gevoel heb ik nu ook met Hololens, maar weet eigenlijk al wel dat ook dit idee meteen ‘klikt’ in je hoofd zodra je het opzet.

Ik hoop dan ook van harte dat Microsoft de Hololens meeneemt naar de E3 en de Gamescom, zodat ik het kan proberen, want ik ben echt rete benieuwd. Mocht dat niet zo zijn Microsoft, stuur hem dan maar op zodat ik hem alvast kan testen in de Hardwarehoek! Alvast bedankt.

Laterz,

Florian

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord