Memorabele gasten in PU LIVE 

Memorabele gasten in PU LIVE 2013-04-26T13:22:59

Sinds februari zijn we al bezig met PU LIVE en dat klinkt eigenlijk langer dan het is, twee maanden. In die twee maanden is er echter een hele hoop gebeurd. 

De belangrijkste verandering die we hebben doorgemaakt met PU LIVE is natuurlijk het tijdstip. We begonnen PU LIVE om 10:30 uur, omdat het ons leuk leek om een ochtendshow te maken. Maar ook omdat de nieuwtjes uit de nacht voor iedereen dan nog vers waren en dat leek ons een perfect moment om het nieuws te brengen, iets wat mensen de hele dag terug konden zien.

Maar uiteindelijk staken er zoveel stemmen op dat de tijd onhandig was, dat we het hebben aangepast naar 16:00 uur. Een mijlpaal in de korte geschiedenis van PU LIVE. Daarom wil ik die mijlpaal aangrijpen om kort terug te blikken naar de twee meest memorabele gasten in de eerste maanden van PU LIVE. (Let op: niet te verwarren met favoriete.)

Jan

Het was elke ochtend hard stressen; probeer maar eens een groep debielen met een stiptheid van een kapotte Fyra zover te krijgen om 10:00 op de redactie te zijn. Daarom zei ik ook tegen iedereen: “Wees er om 9:45 uur! Het is belangrijk dat we de show nog doorlopen!”. Dat ging altijd precies één keer goed. Daarna niet meer. Jan kwam regelmatig om 10:25 uur binnen met een: ‘We beginnen om 10:30 uur, toch? Mooi op tijd!’

Als je er dan wat van zei, antwoordde hij met:

  1. ‘Ik bèn er toch? Nou, kom op, moeten we niet beginnen?’
  2. ‘Ja, maar Tjéérd! Ik heb twee jongens die ook nog naar schóól moeten. En bovendien stond er een fíle! Wat moet ik doen..nòg een uur eerder vertrekken?!’

In alle gevallen daar strak achteraan en in de meeste gevallen 1 minuut voor de liveshow: ‘We beginnen nog niet toch? Ik ga nog snel even koffie halen!’ 

Voor Jan is het helaas onmogelijk om het nieuwe tijdstip van 16:00 uur te halen. Hij belde me op, met snikkende uithalen: ‘Tjeerd, je begrijpt toch dat deze tijd voor mij on-mó-gelijk is??!!’
Er volgde een relaas over zonen, school, judo en files. Echtgenotes die tot diep in de nacht moeten zwoegen en op hem rekenen. Over eb en vloed. Over hoe al die dingen weer invloed op elkaar hadden. Over de liveshow. Dat het onmenselijk was om dit van hem te vragen.
Ik zei nog iets over dat we allemaal offers moeten maken, betere tijden, school, zelfgemaakte croissants en hoeren met één been. Maar het mocht niet baten. Het was onmogelijk.

Jan zit trouwens vanmiddag om 16:00 uur in PU LIVE. Hij gaat het hebben over Lost Planet 3.

Graddus

Als er eentje is die je intens moet hebben vermaakt in de liveshow, moet dat Graddus wel zijn geweest. Hij heeft het geloof ik achtereenvolgens gehad over diëten voor dikke gamers, omgaan met verlies in een wereld van onrecht en waanzin, drie manieren hoe je de kat van de buren kunt aaien en over die leuke stof die er donker uitziet als je het de ene kant opwrijft en weer lichter als je het de andere kant opwrijft. Of zoiets. We hebben speciaal een stagiair aangenomen die de ingezonden brieven met vragen voor tips en aangrijpende verhalen over aanzienlijk verbeterde levens beantwoordt.

Ik heb trouwens het gevoel dat Graddus het begrip live ook niet helemaal snapt. Hij kijkt me wel eens dommig aan als ik het over streamen heb, en ik heb ook niet echt het idee dat er een gevoel van haast in hem opkomt als hij 3 minuten voor de show nog ergens uit de bus komt stiefelen. Nu ik erover nadenk, lijkt hij maar één emotie te hebben en die Graddus-emotie is ook nog eens lastig te omschrijven. Het is een soort onverschillige joligheid. Wees dus op je hoede als iemand zich Graddus voelt; ze kunnen ineens joggingbroeken gaan dragen en beginnen over de beste manier om een controller schoon te maken terwijl je yoghurt eet.

 

Graddus schijnt een centrum op te hebben gericht voor gasten met grote oren. Hij had het idee dat er een groot aantal mensen rondlopen met grote oren, een groep waar niemand naar omkijkt.

Andere gasten

Maar deze gasten zijn natuurlijk van de buitencategorie, de witte ridders van het internet. Maar we willen natuurlijk meer! Meer gasten met een boeiend verhaal. We hadden onlangs natuurlijk al Rami van Vlambeer te gast in de studio. Dat was een interessante aflevering waar we ook nog eens wat van hebben opgestoken. Dat willen we vaker gaan doen. Zo staan er al een paar gasten klaar om binnenkort hun opwachting te maken, waar ongetwijfeld wel een voor jou bekend iemand bij zit. Maar dan de vraag: wie zou jij graag in PU LIVE te gast willen zien? 

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord