Maartens online avonturen 

Maartens online avonturen 2013-05-08T13:12:03

Uitgerekend op Bevrijdingsdag verveelde ik me de pleuris! Nadat ik Ajax had gekeken, een borreltje op het terras had gedronken, sloeg de verveling toe. Ik besloot om voor de eerste keer in m’n leven maar eens online te gaan spelen met PES.

Ik heb dit altijd vermeden, omdat ik er op de één of andere manier tegenop zie. Ik kan echt extreem, maar dan ook ultra extreem slecht tegen m’n verlies. Ik móet winnen. Daarnaast wil ik het gejammer van mijn opponent horen, die vaak naast me op de bank zit. Ik heb ook altijd het idee gehad dat er geen fuck aan is, dat online voetbalspelletjes spelen. Omdat je dan in je uppie zit te juichen, er zelden gechat wordt, je je tegenstander niet kent en omdat die hele online community vol zit met cheaters en ratten. Maar goed, ik was bereid om de stap eens te wagen en al mijn vooroordelen te testen op waarheid.

Maar eerst een paar updates installeren, natuurlijk – wat verwacht je anders als je je PS3 een dag of twee niet hebt aangezet.

Omdat Konami natuurlijk niet begrijpt met wat voor voetbaldier ze te maken hebben, moest ik vijf testpotjes spelen. Goed, doen we dat, voordat we in de kindercompetitie terecht komen. Dat zou voor niemand leuk zijn.
 

De eerste pot

Mijn eerste pot speel ik tegen een gast die FC Barcelona kiest. Ik schrik van de stats en dus besluit ik om met Real Madrid te spelen, al is het alleen al om die gast te fokken om de aartsrivaal te kiezen. Mijn tegenstander is een gast de maximaal toegestane tijd pakte om z’n opstelling te fixen. 180 seconden heb ik naar de opstelling zitten turen, maar uiteindelijk besloten om toch niets te veranderen aan mijn eigen tactics.

Ik werd redelijk overrompeld door de ‘speelstijl’ van mister Catalonië. Vanaf de aftrap direct een diepe steekbal op Messi, die vervolgens niet in te halen was, en hatsa: 1-0. Ik had de bal nog niet geraakt…

Hier was ik dus al die tijd bang voor, hè. Dit soort gelul.

Ik neem de aftrap en krijg een directe tackle en het evenement van een paar seconden geleden herhaalt zich op identieke wijze: 2-0.

Ik wilde eigenlijk kappen, maar overwon m’n woede, vooral omdat ik nog niet langer dan vier seconden balbezit had.

Nadat Messi voor de derde keer diep liep, had ik het trucje door. Bleek ook echt de enige actie die mijn allereerste online PES-tegenstander in z’n repertoire had. Een soort Robben. Rechts er langs, naar binnen trekken en met links uithalen. Iedereen kent het, iedereen ziet het gebeuren, maar je kunt er weinig tegen doen.

Met een beetje mazzel wist ik er een 2-2 uit te slepen, maar ik stoorde me behoorlijk aan steekbal Messi, want hij nam ook voor elke doodspel situatie de maximale tijd waardoor ik de hele moederneukende tijd zat te wachten achter m’n PS3. Leuk, dat online gamen.
 

De tweede pot

Mijn tweede potje besloot ik ook met Madrid te spelen. Die Ronaldo kan aardig rennen en de verdediging was ook prima. Mijn volgende slachtoffer speelde met Man Blue. Dat is dus Manchester City, maar dan zonder licentie.  Al na 8 minuten speeltijd stond er wederom 2-0 op het scorebord en ik werd he-le-maal gek.  Ik leek te lijden aan zenuwen! Dat kan niet anders! Gelukkig kreeg ik een toevalstreffer vlak voor rust. Ik kwam zelfs voor te staan met 2-3, maar uiteindelijk werd het een eerlijke 3-3. In deze wedstrijd was er eigenlijk maar één winnaar: het publiek. Jammer dat die er niet was.
 

De derde pot

Ik had de smaak te pakken. Met mijn ongeslagen status wekte wat vertrouwen op. Met een ietwat getweakte opstelling ging ik tegen niemand minder dan Barca spelen, alweer.

Mijn doel was om in de eerste helft niet met 2-0 achter te staan. Ondanks een paar stuiptrekkingen in de start had mijn tegenstander niets in te brengen. Hij werd geslacht door de Koninklijke. Vlak voor rust de 1-0 om in de zeventigste minuut uit te lopen naar 3-0. Toen begon het redelijk hilarisch te worden. Met drie rode kaarten en twee penalties (waarvan er eentje mis  ging) werd het 4-0, maar getuigde mijn tegenstander een nog slechtere verliezer dan ik. Dit is dus precies wat ik vooraf vreesde. Maar goed, ik pak die 4-0 graag aan. 

Inmiddels ben ik volgens een grafiekje terecht gekomen tussen Top Player en Super Star, iets wat ik graag zie, natuurlijk. 
 

 

De vierde pot

Mijn vierde tegenstander wilde met Real Madrid spelen. Jammer, want ik ben daar dus geen fan van, dat je twee Pepe’s op het veld hebt lopen. Eentje zou eigenlijk al verboden moeten worden. Maar dat potje heeft ongeveer anderhalve pass en twee seconden geduurd. Toen ik met Ronaldo op de goal afsprintte, werd de verbinding verbroken. Hmm. Dit was dus één van die vooroordelen, hé? 

 

De vijfde pot

Mijn vijfde pot was tegen Bayern München. Die gast was goed, maar ik kwam toch al snel op 2-0, waarna het gauw 2-1 werd. Ik dacht het even te kunnen uitspelen, maar omdat mijn keeper een debiele uitkom-actie had, kon Ribery voor open goal intikken. Het zijn altijd die keepers. En het is altijd die Ribery! Maar goed, ik mag op m’n blote knietjes dankbaar zijn voor dat gelijke spelletje.

Ik krijg een nieuwe title, een loopband en een afbeelding van een paar bananen te zien. Ik weet niet wat ik ermee moet. Mijn rating is ‘calculated’ en ik heb een skill level van 500 en Top Player. Het feest kan beginnen. Deze jongen is vanaf nu online te vinden.

Conclusie van dit avontuur: off-multiplayer is twintig keer leuker, maar gebaseerd op mijn eerste vijf potjes, ga ik toch zeker vaker het online veld van PES2013 betreden. Misschien is het een leuk idee om een keer een vrijdagmiddag te spelen vanaf de Redactie tegen jullie?
 

Later,
Maarten

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord