Lobi van Hobie, voor de PU(mmunity) 

Lobi van Hobie, voor de PU(mmunity) 2015-07-22T11:36:37

Het is juli 2015 en het ligt vreemd in het gehoor als vriendjes en vriendinnetjes mij bij mijn echte naam noemen. In een half jaar tijd klampte ik me noodgedwongen vast aan de naam Hobie en ondanks dat ik daar vanaf vandaag van ontbonden wordt, weet ik dat zijn legacy nog wel een tijdje voort zal duren in bepaalde kenniskringen. Maar dat is het waard, want ik kan niet ontkennen dat mijn stage bij de PU er eentje is om laaiend enthousiast over na te praten.

Graag grijp ik even terug naar 1 februari 2015, als ik samen met m’n steun en toeverlaat Mijndert binnenstroom op de redactie als complete n00b. Als verlegen, schuchtere, maar hoopvolle (je bent immers in het fort van de almachtige PU beland) berichtenmakers kwamen we binnen. Echter, tijden veranderen en wij als gehoorzame volgelingen krijgen steeds meer eigen inbreng. Inmiddels ben ik redelijk getraind in het tikken van artikeltjes over de zeer boeiende game-industrie, ben ik net zo gewend aan moedergrappen als aan de treinreis hiernaartoe, ken ik de sappigste castinggeruchten dankzij Filmfan, heb ik een contract getekend als acteur naar aanleiding van mijn vertoningen in de Yo!Post! en weet ik nog steeds niet hoe het koffiezetapparaat werkt. Zo’n bak pleur zet iedereen lekker zelf, dus laat je niet bang maken als je hier in de toekomst ook aan slag wilt.

Maar wat maakt een stage bij het grootste gameblad van Nederland nou tot een succes? Dat is niet het continue, van half tien tot half zes, tikken van nieuwtjes, maar dat zijn zonder twijfel de mensen die je hier met liefde en passie voor hun werk omringen. Nino, die je pusht om animated gifjes in je berichten te stoppen en zo vriendelijk is om al het belangrijke nieuws alvast voor je op te zoeken. Tjeerd, die als een kind zo blij wordt van een bepaald wapen in Destiny dat hij samen met zijn clan Da Exotic Boyz (waar ik tot mijn grote vreugde deel van uitmaak) heeft behaald. Leermeester Wouter, met wie ik uren kan sparren over de Nederlandse taal en als ik mijn gelijk krijg komt hij tot de conclusie dat wat ik zeg ‘lelijk’ is. En ga zo nog maar even door. Door de rest niet te benoemen doe ik een hoop mensen tekort, maar er is één juiste conclusie die voor iedereen is bestemd: dankzij jullie is deze stage een half jaar leuk gebleven.

Natuurlijk gaat er speciale aandacht uit naar Mijndert, want met hem heb ik me de voorgaande maanden in het zweet gewerkt om de tofste Teruggooi Dinsdagen en de handigste Downderdagen in elkaar te flansen. Hij was de Kane, ik was de Lynch. Bedankt voor dit memorabele half jaar en zoals je weet heb ik je een tijdje geleden geprobeerd na te tekenen (evenals videoboy Clint en Tito, maar hij is helaas mislukt). Als persoonlijke hoogtepunten wijs ik mijn preview van Sniper: Ghost Warrior 3, een interview met de ontwikkelaar van Guitar Hero Live en een willekeurige Teruggooi Dinsdag aan. 

Waren er dan geen minpunten? Nou, eentje dan. Mijn voorganger Rikkert schreef in zijn afscheidsblog dat hij Sterre herhaaldelijk bespotte om zijn te strakke skinny jeans. Ik kan jullie vertellen: de redacteuren zetten die traditie vrolijk voort dus wees gewaarschuwd als je ballenknijpende broeken draagt en hier op stage wil komen. 

Tot slot zou ik hier niet hebben gezeten zonder de vlijmscherpe PUmmunity. Ondanks dat ik zo nu en dan genadeloos op mijn smoel viel, door bijvoorbeeld Need for Speed: Most Wanted het laatst verschenen deel in de serie te noemen, hielden jullie mij direct daarna scherp. Daarnaast droppen jullie genoeg toffe, goed bedoelde reacties en leven jullie als geen andere community. Applausje voor jezelf.  

Na 22 razendsnelle weken is het allemaal voorbij, maar kan ik in ieder geval wel mijn wekker met rust laten zodat hij mij met rust laat. Bob, heel veel succes met het overnemen van het stokje. Je gaat een mooie tijd tegemoet, maar omdat jij ook skinny jeans draagt blijf je waarschijnlijk niet gespaard. Cheers!

Mijnderts blog komt er aan hoor, maak je geen zorgen! - Nino

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord