Lethal Mode is precies wat Ghost of Tsushima nodig heeft 

Lethal Mode is precies wat Ghost of Tsushima nodig heeft 2020-08-03T12:29:57
Ghost of Tsushima is al ruim twee weken uit, maar Wimpie begon een week na release pas met zijn playthrough, en hij kon vrijwel meteen proeven aan de nieuwe moeilijkheidsgraad genaamd Lethal Mode. Na zijn eerste uren op Tsushima Island is hij al verliefd op de nieuwe modus, die soms bikkelhard en meedogenloos, maar oh zo bevredigend is.

Ah feodaal Japan, wat een prachtige setting. De eervolle samoerai, de uitgestrekte berglandschappen, prachtige verborgen altaartjes en gigantische tempels. Toen Ghost of Tsushima aangekondigd werd wist ik eigenlijk al zeker dat ik de game zou gaan spelen, maar na de eerste State of Play werd mijn enthousiasme een beetje getemperd.

De game leek op het eerste gezicht net iets te veel op Assassin’s Creed en ik vroeg me af of de combat genoeg diepgang zou bevatten. Met Sekiro: Shadows Die Twice en Nioh 2 werden we in 2019 en eerder dit jaar een beetje verwend en daardoor leek Ghost of Tsushima ineens een stuk minder interessant. Gelukkig was daar vorige week update 1.05, die mij m'n woorden liet inslikken en me de meest intense zwaardgevechten gaf sinds Nioh 2.

Allereerst zou ik adviseren om de Hard Mode te proberen voordat je direct doorschakelt naar de meedogenloze Lethal Mode. Hak je met gemak door de Mongoolse strijders heen op Hard, dan is het tijd om de moeilijkheidsgraad op te schroeven naar Lethal. In deze modus is Jin écht heel erg sterfelijk, maar zelf ook super dodelijk. Daarnaast zijn alle vijanden een stuk agressiever en moet je parry’s en dodges nóg beter timen. Met een volle levensbalk ben je na twee rake hakken dood en grotere vijanden one-hitten je gewoon. Zo meedogenloos. I love it!

Tegenover zijn sterfelijkheid staat dat Jin direct een dodelijke aanval uit kan delen na het perfect pareren of ontwijken van een aanval. Dat zorgt ervoor dat ik je elk gevecht extra goed op je resolve – dat bepaalt hoe vaak je speciale technieken kan uitvoeren en kunt healen - en stances moet letten, en dus op het puntje van je stoel zit. Omdat ik nog in de eerste uren van mijn playthrough zit, moet ik bepaalde confrontaties nu nog voorzichtig benaderen. Een grote groep Mongolen moet ik eerst met stealth een beetje uitdunnen, voordat ik de confrontatie aanga. Maar ik ga ervan uit dat ik steeds meer trucjes en vaardigheden vrijspeel om straks een stand-off met tien Mongolen zonder stealth te tackelen.

Die eerste stapjes richting het worden van een onoverwinnelijke samoerai zijn gelukkig al gezet. Na een paar missies heb ik al wat fijne technieken en voorwerpen gevonden die het leven op Tsushima Island wat prettiger maken in Lethal Mode. Mocht je nog aan het begin van je avontuur staan, dan kan ik aanraden om Iron Will zo snel mogelijk vrij te spelen. Voor twee technique points krijg je deze vaardigheid, die je een extra kans geeft als je levensbalk leeg is. Dat kost je Resolve en is erg handig als je bijvoorbeeld een foutje maakt tegen de laatste Mongoolse strijder in een groep. Logischerwijs heeft Iron Will me een hoop saltiness bespaard, want we weten allemaal hoe kut het is om dood te gaan tegen de allerlaatste tegenstander.

Een tweede hulpmiddel dat je vroeg in de game al kan oppikken, is de Charm of Mizu-No-Kami. Dit voorwerp wil je echt op je uitrustig plaatsen, omdat het dan wat makkelijker wordt om aanvallen te pareren en te ontwijken. Met de gedachte in het achterhoofd dat je na elke perfecte parry of dodge een gratis kill krijgt, is deze charm uitermate nuttig. Vooral als je toch gewoon van plan bent om elk gevecht met een stand-off te beginnen. Je vindt de Charm of Mizu-No-Kami in de Spring Falls Shrine tijdens Act 1 van de game, dus zorg dat je hem niet mist!

Na een paar uur spelen kan ik dus concluderen dat ik met volle teugen aan het genieten ben van Ghost of Tsushima. De wereld is lekker sfeervol, tot nu toe heb ik nog geen repetitieve missies ontdekt en nu is ook de combat heerlijk op niveau zodat ik me voorlopig nog niet ga vervelen. Zo, ik ga verder met het verzamelen van technique points en nóg meer nieuwe skills, dus laat even weten of jij je katana al gebrand hebt aan Lethal Mode en wat je ervan vindt. Laat ook zeker een reactie achter als je nog dikke aanraders hebt qua skills, want deze strijder is voorlopig nog niet klaar met zijn avontuur op Tsushima!

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord